• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Перлитена замазка да направиш, няма да тежи, OSBto ще поеме и разпредели натоварванията, даже и немско пиано да сложиш
Да подлагаш греди с толкова разлика и да импрегнираш OSB заради някакви ... е абсолютно несериозно
Ако не си изхвърлил сгурията, можеш да я реюзваш
chapara - майстор
viewtopic.php?t=61769

Тя пелитената замазка е сдъвкана по горе колко тежи от Шоп, Кака.
Да, перлита има място там, но слад изравняването с греди през 50 см. положени по късите страни за да е по късо премостването, захванати май през плочата с шпилки, ако е наистина тънка и рехава. Добре е да влезнат под зида за да стъпят на здраво. Чак тогава между гредите може да се насипе гол перлит ОСБ то не е сериозен матерял! Аз бих заложил на кофражен ( хидрофобен ) шперплат с дълги самонарезни видии през 40см. Ако ще има саморазливна замазка си заслужава само за плочки или винил, като се грундира с грунд за непопиващи основи
Изображение
addicted - специалист
Аз преди години купих къщата с такъв под, OSB 18мм върху дървена скара от 5х5 см греди. Всичко скърцаше, хлопаше, провисваше, имаше дупки на не едно място...
Изкъртих всичко и го прекарах през една пернишка печка.
После налепих фибран върху плочата, с различна дебелина между 5 и 2 см, като с лазера се стремях да ми остане 3-4 см за замазка. Телена скара навсякъде върху фибрана и замазка.
Естествено тръбите за радиаторите и те минаха във фибрана под замазката. Стана добре, равно и еднакво във всички стай. После наредих ламинат с 5мм подложка. Проблеми за 5 години експлоатация не съм забелязал никакви.
И мойте плочи бяха тънки по съвременните стандарти, 7-10-12 см. Също така провиснали в средата на стаята. Таваните ги направих с гипсокартон който още никаде не се е спукал, та смятам че не съм натоварил много рехавите плочи.
chapara - майстор
Е то в такива къщи няма гаранции, ясно. Но няма и стандарт по който да се дават съвети, като на панаирджийско стрелбище. Стреляш с крива пушка и ако уцелиш се кръстиш.
  • 1
  • 2

Тема "OSB върху греди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: