Работа с гипскартон за напреднали.
Може ли да сложа за перваз отвън на прозорците врачански камък
Колко години горе долу ще издържи
laki1968 - специалист
pe6ohristov написа:
Може ли да сложа за перваз отвън на прозорците врачански камък
Колко години горе долу ще издържи
врачански камък може да се сложи навсякъде,не само на прозорците отвън,но и за външни стъпала.друг е въпроса че доста попива ,но има пасти с които се третира и запечатва.на прозорците ще издържи доживот....ако е правилно монтиран де :-D
Aз съм навсякаде с врачански камък;) и според мен е по добре отколкото некви железни первазки:) И да аз съм от враца и според мен камъка се добива във враца!! Е я е къде е кариерата на мишо петков :cool:
sensi - специалист
А каква е цената на кв.м. Предполагам, че е в зависимост от големината на плочите, но нещо средно да ми кажете.
здравийте колеги, нагледал съм се и аз на врачански камък за фасадата, само че имам направена изолация от фибран. Какво трябва да се направи и с какви лепила трябва да се лепи камъкът.
MASTER - специалист
ganev86 написа:
здравийте колеги, нагледал съм се и аз на врачански камък за фасадата, само че имам направена изолация от фибран. Какво трябва да се направи и с какви лепила трябва да се лепи камъкът.
За да се облицова върху изолация е добре да си абсолютно убеден че изолацията е монтирана правилно

Самото изпълнение с "фибран" ме кара малко да се съмнявам, че е лепен на рамки, и че лепилото е покрило 40% от площта. (освен ако не става дума за цокъл от фибран :) )

Процедурата в общи линии е следната -нямам идея каква е височината на фасадата и дебелината на камъка, но метална мрежа - да речем 4мм и око 100мм ще свърши работа за къща. Мрежата се дюбелира върху изолацията с адекватни дюбели (10 бр на квадрат е нормално), като отделните части се застъпват. След това върху нея се нанася циментова мазилка, която да покрие мрежата. Вида и трябва да е съобразен с дебелината на мазане. Самата мазилка като дебелина - трябва да покрива добре мрежата, без да се прекалява с дебелината и. След това камъка се лепи с висококачествено флексово лепило. Използвай лепило и мазилка само на някоя утвърдена марка - облицовката с камък не е удачно решение за тестове на евтини продукти.
empaher - напреднал
И над 2 метра съм си говорил още преди години ,когато бях общ работник с 1 каменар ,който цял живот това работи и от него знам че се слагат скоби....как и къде се хващат незнам ,но експериментите биха могли да доведът дори и до смъртен случай.Виждал съм как падат плочи дебели 2см от 3тия етаж на новопостроена сграда ....за размер не мога да кажа ама станаха на супер малки парченца,така че представете си това ако падне на някой върху нечия глава?

Тема "Врачански камък" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: