Работа с гипскартон за напреднали.
aromat - специалист
Здравейте, моля да ми помогнете със съвет с какво се шпаклова вътрешен комин, изграден от коминни тела, за да не се напука шпакловката?
VLADO66 - майстор
С мрежа и циментова шпакловка.
aromat - специалист
притеснява ме това че мястото, което трябва да се шпаклова се нагрява доста - дали мрежата няма да се стопи
VLADO66 - майстор
Тя е от стъклени влакна.
aromat - специалист
не знаех, много благодаря за помощта :)
Илиян Илиев™ - майстор
Владо, опитай с една запалка дали гори мрежата.

Аромат, измажи комина нормално, може и с мрежа(ако искаш може и стоманена мрежа, а може и тази която казва Владо, но да е с по-едро око) и после шпакловай.
koldi811 - специалист
според мен първо го шпакловай с термоустойчив теракол на боро и след това сложи мрежа с какъвто и да е теракол с фибри.
valiopeshev - напреднал
Коминът ми е от керамични тела (от гръцките, качествените). В стаята го шпакловах с лепило с фибри и отгоре с гипсово лепило. Няма нужда от термоустойчив теракол. На ниво таванска плоча (аз съм с гредоред) го превързах с шина за стената и излях малък армиран пояс. По нагоре, в тавана направих армирана циментова мазилка до върха. За армировка ползвах армировъчни мрежи от тел за подови замазки (5 лв. бр. на Практикер - 2 кв. м.). Армировъчната мрежа трябва обезателно да е закотвена в армирания пояс! Така при земетресение ще към спокоен. В таванската част и до върха върху мазилката залепих (с термоустойчив теракол, макар че според мен и обикновен е достатъчен) изолация от итонг 5 см. за да е топъл и безопасен комина. После шпакловка и мазилка и готово. Забелязъл съм, че големи фирми изолират със стиропор и пак няма никакви проблеми, а термоустойчив теракол едва ли използват. Тераколът не бива да се разрежда с пясък!
Успех!

Тема "Шпакловка на комин....с какво?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: