Работа с гипскартон за напреднали.
Здравейте на всички,

Ситуацията е следната - има трасе от PVC кабелни канали (4х4 см), които вървят по ъгъла на тавана и стената. Таванът е гипсокартон.
Като цяло, целта е да може този канал след като се боядиса да стане така все едно е част от тавана/стената. Питах на няколко места и общо взето ми казаха няколко варианта - да се направи куфар от гипсокартон, да се боядисат или да си остане така.

За боядисването ясно, но ако направо се боядиса ще си личат снадките на каналите, фугите между канала и стената и т.н. Този вариант остава, ако нищо друго неможе да се направи.

Гипсокартонът е перфектен, но доколкото разбрах ще трябва да се слагат профили и да се дупчи, което е проблем понеже на места минават кабели. Също ме притеснява, че ще се разшири много конструкцията. Дали има вариант да се направи нещо подобно, но с лепене? Примерно да се използва най-тънкия гипсокартон или може би фибран или стериопор, и да се залепи като "Г" за тавана и стената.

Дургото, което си мислех е, дали няма някаква шпакловка или нещо подобно, което да може да се сложи върху пластмаса. Като питах казаха, че няма, но за всеки случай питам и тук.

Благодаря предварително.
svg - специалист
Помисли да използваш подобен корниз.
https://pervazite.com/%D0%BF%D1%80%D0%B ... %B5-ql011/

Има стиропорени, които са доста широки.
mironcho - специалист
Така и така ще трябва да се прави нещо, защо не прекараш кабелите над гипскартона? Предполагам ще трябва да го побиеш на неповече от 2-3 места, а възстановяването му би трябвало да е лесно :?
nork - специалист
Малко повече играчка и работа е, но си мисля за вариант с акрилен уплътнители, лепене на корнизи под канала като тези примерно https://markita.net/korniz-za-tavan-sti ... -lx30.html
https://pervazite.com/продукт/корнизи-стиропор-cb510/
и боя.
Успех!

Тема "Идеи за скриване на PVC кабелен канал" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: