gogo7777 - майстор
Ми тогава направи окачването стабилно зад гипскартона, както ти каза Чапара. Отрежи го тоя "гипскашон" и тури нещо истинско, което ще държи монтажните планки.
Варианти има бол :wink:
iliya_i - майстор
нед май 04, 2025 4:57 pmvitoshabg написа:
Ако нещо ме притесни, ще лепна и планката с ПУ.
Май още не си схванал, че основният крепеж на този аспиратор не е шибаната планка, дето я мислиш, а дюбела в центъра на 15 см. под нея.
Успех с пръднята и боята!
vitoshabg - напреднал
нед май 04, 2025 5:06 pmgogo7777 написа:
Ми тогава направи окачването стабилно зад гипскартона, както ти каза Чапара. Отрежи го тоя "гипскашон" и тури нещо истинско, което ще държи монтажните планки.
Варианти има бол :wink:
Явно няма да се размина с отварянето. Като ще го отварям, да сложа нещо плътно, което да се хване направо към тухлата отзад? Дърво или газобетон примерно?
нед май 04, 2025 8:46 pmiliya_i написа:
Май още не си схванал, че основният крепеж на този аспиратор не е шибаната планка, дето я мислиш, а дюбела в центъра на 15 см. под нея.
Да, това не съм го схванал. Защо той е основният крепеж?
chapara - майстор
Явно няма да се размина с отварянето. Като ще го отварям, да сложа нещо плътно, което да се хване направо към тухлата отзад? Дърво или газобетон примерно
Странно нещо е българина!
Казваш му, обясняваш му, даваш му го филмирано как, просто, се прави, а той се гмурка в кладенеца до дъното за да провери дали няма да е по добре да се удави :shock: :? Е така докато я караме, все ще сме, капка на пред, десет крачки на зад.
Слон ли ще окачваш :roll:
iliya_i - майстор
пон май 05, 2025 10:42 amvitoshabg написа:
нед май 04, 2025 8:46 pmiliya_i написа:
Да, това не съм го схванал. Защо той е основният крепеж?
Защото той носи тежестта. Другите са за да не се отделя от стената и да се нивелира. Надявам се, че си гледал клипчето което пусна. Първо долния крепеж до упор, после горния се регулира по него.
vitoshabg - напреднал
пон май 05, 2025 12:07 pmchapara написа:
Странно нещо е българина!
Казваш му, обясняваш му, даваш му го филмирано как, просто, се прави, а той се гмурка в кладенеца до дъното за да провери дали няма да е по добре да се удави :shock: :? Е така докато я караме, все ще сме, капка на пред, десет крачки на зад.
Слон ли ще окачваш :roll:
Струва ми се по-лесно да направя 3 малки отвора и с ПУ да хвана 3 блокчета към тухлите. Иначе отварям цялата стена, а и захващането към самите профили не ми е съвсем ясно.
пон май 05, 2025 1:40 pmiliya_i написа:
Защото той носи тежестта. Другите са за да не се отделя от стената и да се нивелира. Надявам се, че си гледал клипчето което пусна. Първо долния крепеж до упор, после горния се регулира по него.
Моята интерпретация беше различна, но има логика. Мерси.
chapara - майстор
Гледай клипа внимателно. Завиха паразитни УД та за конструкцията и наденаха дървените плоскости.
То толко писане падна, до сега да го беше монтирал и забравил.

Тема "Монтаж на аспиратор върху гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: