bulhomes2 - майстор
Темата е доста стара, но за пръв път виждам и чувам за найлона под гипскартона. Има логика, но къде ще иде тогава влагата от стаята?
Panzer - специалист
Със сигурност няма да е във ватата :-D
bulhomes2 - майстор
Сериозно? Мислех, че в този форум модераторите разчистват спамове и участниците тук не пускат глупави постове.

Нещо ми се загуби клипа. Май ще пусна отделна тема.
b0rimir0v - помощник
така ме посаветваха колегите така и го направих това с наилона, както и сложих също като обръщах прозореца, ето и развитието...

Изображение
Изображение
нишата
Изображение
Изображение
Изображение

малка форма на тавана в другата преграда

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

прозореца го обърнах както направих и нишата като целият трегер покраий климатика е със стериопор...
bobiavto - специалист
Здравейте , колеги. Изчетох доста от темите тук , но никъде не видях отговора на следния въпрос - защо ЦД не се закопчава към УД? Ясно ми е , че се прави по-късо с 1-2см за да не заклини , но защо да не му се сложи и едно копче :? Няма ли е да е по - здрава конструкцията така?
Pooh - майстор
За да може да се обират движенията на конструкцията. Топлинни разширения и други подобни линейни разширения на материалите, които водят до напукване при неправилно изпълнение. По същата причина е и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, при дължина над 9-10 метра на какъвто и да е вид сухо строителство, да се оставя деформационна/дилатационна фуга. Последното означава прекъсване на конструкцията и обшивката и често се изпуска ... твърде често даже :wink:
bobiavto - специалист
=D> Благодаря, Pooh, точно и изчерпателно.
stenmark - специалист
Гледам конструкцията на тавана и немога да разбера защо е направена така?То хубаво човек да си направи нещо сам,ама поне да търси логика в това което прави.Какво имам предвид:Тези удта вертикално за какво са пуснати какво ще държат?Защо дъното не е ковано на полите ,а се прави нова конструкция?А това дето Пух е написал за деталационната фуга,има смисъл от нея ако и на пода/тавана е направена.Иначе и да прекъсваш картона,ако пода и тавана са цели няма да помогне.
Pooh - майстор
stenmark написа:
Гледам конструкцията на тавана и немога да разбера защо е направена така?То хубаво човек да си направи нещо сам,ама поне да търси логика в това което прави.Какво имам предвид:Тези удта вертикално за какво са пуснати какво ще държат?Защо дъното не е ковано на полите ,а се прави нова конструкция?А това дето Пух е написал за деталационната фуга,има смисъл от нея ако и на пода/тавана е направена.Иначе и да прекъсваш картона,ако пода и тавана са цели няма да помогне.
При фигури, скрити осветления и подобни заигравки правила няма. Има само препоръки и толкова. Всеки изпълнител разчита на фантазия и опит. В конкретният случай, а и изобщо в подобни случаи - важен е крайният резултат.

Сега за дилатационната фуга - дори и да няма такава конструктивно (през стоманобетонените елементи), пак трябва да се оставя на гипсокартона. Хората са сметнали, че максималната дължина за гипсокартон е 10 метра. Обяснявам малко по-подробно - ако имаме помещение 10/10 метра, можем фугите да ги направим по стените (когато става въпрос за окачен таван). Иначе казано - изпълняваме плъзгаща връзка към стените и тя върши работа на дилатационна фуга.
Приемам да доверие тази информация, както и растерите при различните конструкции. Щом го казват производителите, значи има защо и са правили изпитвания. Със сигурност линейното разширение на металната конструкция е в пъти по-голямо от стоманобетона. Според "умните глави" Г, П и Т образни помещения също било хубаво да се разделят с деформационни/дилатационни фуги ...

Всеки да си прецени сам, дали горното има смисъл или не, аз моите изводи съм си ги направил отдавна.
b0rimir0v - помощник
логика няма, материал има :) , фигурата е с размер 220/160 и общо взето исках всичко да е на конструкция и максимално здраво, и между полите и долната конструкция има 2/3 сантиметра разтояние...

Тема "Re: Помощ за конструкция... готова е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: