• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
petkomz - специалист
zmeios написа:
prascho написа:
същата "конструкция", която си ползвал за стената на тавана си вземи каска
Кризата ли ви удари, що ли? Нещо разстроен ми се виждаш днес, Прасчо.

Конструкцията е една от най-добре измислените (за целите си) които съм виждал във форума.

Тавана е ясно че ще е на двойна скара, онова с единичната е булгаристански метод за икономия на труд и материали. Но не виждам защо второто ниво да не може да слезе именно по начина, нарисуван по-горе за стената.
Подобно изпълнение съм виждал във форума направено на таван, та за това прецених че нищо не му пречи да стои и на стената (не знам дали съм прав- времето ще покаже, все пак за първи път се докосвам до профили, гипсокартон и т.н.)
bencho_rb - специалист
Answers: 1
petkomz написа:
bencho_rb написа:
неможеше ли да напражиш прави стени без тия форми които са доста спорни дали са естети4ни или пален ки4 според мен.
Дали е кич или не е - решаваме аз и жената! Стига социализъм, мисля че достатъчно се нагледахме на еднакви "кибритени кутийки"!

п.с. Доста добре като за първо мнение! Форума е за хора които майсторят сами, искат или дават полезни съвети, ако не си от тях - моля не пълни темата с глупости!
неме разбираш правилно,просто това ми еработата и мисли 4е полезно да вземете правилен сьвет от колкото да правите глупости ида мислите 4е правите нешто.
petkomz - специалист
ПП. Каква програма си ползвал за скиците?
Програмата е Google SketchUp 7 , научих за нея от форума- безплатна и лесна!
Crafty - специалист
IJAN написа:
Предполагам дюбелите за окачвачите си остават като бройка и при двете схеми,за нивелацията също-има разлика в броя профили - много повече и това че тавана ще слезе по ниско при двойната скара.За по бързото и по лесното монтиране при двойната скара също се съмнявам.
Колега, май се опитвате да ме проверявате ...
1. При единична конструкция и то като в показаната схема, окачвачи има на ВСЕКИ профил -> профилите са на 50см. разстояние един от друг -> окачвачите са на всеки 50см.
При двойната скара носещите профили са на 100-120см. -> окачвачите са на всеки 1 метър. Според моите повърхностни познания по Математика, това ще рече - 2 пъти по-малко.
2. Нивелират се само носещите профили. След кратка справка с горната точка -> при двойна скара нивелираме 1/2 от профилите които нивелираме с единична конструкция (умишлено избягвам да я наричам "единична скара" - има и такава, но няма нищо общо с показаната схема)
3. Да се поставя изобщо под съмнение бързината и лекотата на монтаж на двойната скара е просто смешно. Това може да го каже само човек, който не е виждал кръстата връзка.

Колега IJAN, не ме разбирайте погрешно - далеч съм от мисълта да се заяждам, но съм правил и двата варианта и повярвайте ми - винаги ще предпочета двойната скара ... в краен случай - единична.
sasooooooooo - "специалист"
1. При единична конструкция и то като в показаната схема, окачвачи има на ВСЕКИ профил -> профилите са на 50см. разстояние един от друг -> окачвачите са на всеки 50см.
При двойната скара носещите профили са на 100-120см. -> окачвачите са на всеки 1 метър
.
В този ред на мисли, от любопитство, защо тогава и при единична конструкция, окачвачите не са през 1м :? , при привидно по-лек от към кг таван?
Crafty - специалист
sasooooooooo написа:
В този ред на мисли, от любопитство, защо тогава и при единична конструкция, окачвачите не са през 1м :? , при привидно по-лек от към кг таван?
Аз ли не мога да обясня, вие ли не можете да ме разберете ...
Окачвачите, по дължината на носещият профил, се монтират максимум през 1 метър. Това го приемаме за константа и в двата случая. Но нека разгледаме какво се случва напреки на носещите профили - в единия случай имаме редичка от окачвачи през 50см. в другия 100см.
Надявам се ВЕЧЕ да е станало ясно защо окачвачите са повече при единична конструкция тип "предстенна обшивка".

Сега за подчертаното - наистина е само привидно по-лек тавана. Като цяло е с почти еднакви тегло и цена ... разликата е основно във вложеният труд или на жаргон - "гърченето". :wink:
Последна промяна от Crafty на нед яну 31, 2010 2:14 pm, променено общо 1 път.
prascho - майстор
При конструкцията с носещи и монтажни профили тежестта на крайното покритие/гипскартон се разпределя по-равномерно. Ползват се по-малко директни окачвачи, но вместо това се ползва известно количество кръстати връзки. Като себестойност може би с малко двойната конструкция е по-скъпа от гледна точка на профили, но за мен е единствено решение. Всеки знае две и двеста/себе си. Направих тавани с двойна конструкция. Тъй като броят на окачвачите е приблизително към 2 пъти по-малък смея да твърда, че е два пъти по-бързо да се направи двойна скара на помещение отколкото единичка. Казвам по-бързо, а не по-лесно. На човек с две леви ръце ще му е еднакво мъчно да направи каквото и да било. В действителност когато се прави единична скара се ползват отново кръстовидни връзки за едно ниво, но те са доста скъпи и не е изгодно.
А теб до кога ще те чакаме за снимки? :evil: :wink:
petkomz - специалист
sasooooooooo написа:
А теб до кога ще те чакаме за снимки? :evil: :wink:
Съжалявам ама през седмицата съм на работа - имам свободно време само събота и неделя ( и то не винаги), така че снимки в неделя или понеделник. Малко ще се проточи във времето, ама имайте търпение - ще снимам всичко и качвам във форума, може пък да е от полза на такива като мен- нали това е идеята!
Оооо визирах Прасчо /поста му е над моя/, но той нещо се покри.
Теб не те познавам добре и не бих си позволил такъв език. :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

Тема "Ето и моята конструкция,дайте мнения!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: