Моля за съвет от специалист по гипскартон, и най вече по изолациите от гипскартон.
Имам къща ново строителство която довършвам. Външно е направена изолация отвсякъде с изключение на калкана защото се чака рано или късно в съседство да се строи плътно друга сграда. За това реших да направя отвътре изолация на калкана с гипскартон и минерална вата за по евтино а от вън да се измаже с хоросан. Въпросът ми е дали е добре да сложа някакво алуминиево фолио за подобряване на изолацията а също така пароизолационно фолио и ако да кое от коя страна се слага? Възможно ли е да се появи конденз , да се овалжни ватата или да се получи какъвто и да е проблем в този случай? Зидано е със едни сръбски тухли им викат с 4 камери и зидарията не е много плътна. Между тухлите странично няма материал а само между редовете и това ме притеснява. Отвън като е измазано с хоросана всичко е запълнено но все пак от вътре като няма да мажа а директно ще редя ватата и гипскартона не знам дали няма да излезе някакъв проблем с конденз и т.н.
Spokoiniq - майстор
Другата сграда "рано или късно" няма да се строи залепена за тебе, а се слага EPS между двата зида, така че изолирай и с по-евтина мазилка, ако зора е парата и така...
marian1 - майстор
Пароизолация се слага от към топлата страна - което в твоя случай, ще стане така - стена, вата, пароизолация, картон.
torbalan - Дървен философ
За чии *** му е пароизолация?

Изолирай от вън - послушай Спокойния...
marian1 - майстор
За чии му ли е? Ами нали това пита слага ли се и къде бре торбалане :lol:
Отвън вече е измазано отдавна и няма да изолирам. Въпроса е отвътре дали има нужда от пароизолация между гипскартона и ватата и само между картона и ватата ли да сложа евентуално както каза колегата по горе?А между стената и ватата не е ли добре пак да се сложи нещо??
8180 - майстор
erik11 написа:
Въпроса е отвътре дали има нужда от пароизолация между гипскартона и ватата и само между картона и ватата ли да сложа евентуално както каза колегата по горе?
Да.
torbalan - Дървен философ
И за какво му е???
8180 - майстор
torbalan написа:
И за какво му е???
Колега,
Питащият ИСКА вътрешна ТИ:
erik11 написа:
Отвън вече е измазано отдавна и няма да изолирам.
Твоето (противно) мнение за местото на ТИ го има по-горе, остава да убедим и питащия, че има предимства.
Но, в СЕГАШНИЯ му план за действие (с вътрешна ТИ), пароизолацията е необходима и не го обърквай, моля, с двусмислени кратки вметки.

П.П. Ако визираш необходимостта от пароизолация, да ти обяснявам, че авторът е наясно и сам - само си проверява мислите тук за сигурност.
torbalan - Дървен философ
нали това питам - за какво е пароизолация на вътрешна топлоизолация?

Тема "Моля за съвет от специалист по гипскартон и изолации" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: