boqnkov - специалист
Здравейте! Майстори ми направиха гипсова машинна мазилка на къщата. Материала беше Булгипс на Кнауф. След всяка стая едно момче вървеше с нещо като плоска мокра гъба и търкаше стените. Стана супер. Като изсъхна обаче на места стана като портокалова кора. Вдлъбнатините са с размери на ориз като площ, а като вдлъбнатина са много по - малко от милиметър. Просто се усещат на пипане и се виждат на странична светлина. Получавам различни съвети за обработката на мазилката и ми се иска да чуя и вашите мнения преди да пристъпя към действия. Ето и някой от вариантите: 1. Шкурене с шкурка 180 200 с жираф. 2.Нанасяне на сатен. 3. Нанасяне на шиитрок. Не искам да става стъкло. Просто да се заглади добре и да е равномерно. Получих и отговори, че със шкурка ще се влошат нещата, защото ще изкарам абразива и ще издере стените. Моля за съвети. Сам ще се наемам с начинанието.
wanderer - специалист
ако това упражнение трябва да се направи на всяка цена, то аз ще предпочета нещо от рода на шитрот или про микс мега. тези готови пасти за мен са супер удобни за работа и като финиш. естествено без леко прешкурване едва ли ще минеш. ако искаш купи си една малка кофичка, пробвай с една стена примерно, и ако те удовлетвори като цена/време/качество - действай!
boqnkov - специалист
Прешкурване след това ли?
ulieliadi - специалист
Шитрок две ръце и шкурка 120. Всичко друго е компромис.
wanderer - специалист
прешкурване накрая, преди да боядисаш. аз шкуря само на ръка. за шкурките също е малко условно. търся по голяма гладкост, и съм стигал до 180. предпочитам шкурките на mirka
boqnkov - специалист
Намерих два вида шитрок. Зелен за първа ръка и оранжав за последна ръка. Смятам да ползвам само зеления и ако не ми хареса да минавам и с оранжевия. Гледах видео, че го нанасят с валяк и след това с някаква голяма маламашка наречена нож. На клипа става със скоростта на светлината. До сега не съм шпакловал и смятам да се пробвам първо зад гардеробите. Вие кой метод на нанасяне ще ми препоръчате? С мистрия и маламашка или да пробвам с валяк и въпросния "нож"?

П.С. Май ще е по - добре някой модератор да премести темата в сухо строителство защото гледам, че тези материали са и за гипсокартон.
wanderer - специалист
опит с ножа и валяка който описваш нямам никакъв, но предполагам без никаква квалификация от твоя страна едва ли ще постигнеш добър резултат. аз си жуля с шпатулите и маламашка около 30 сантиметра. купува ми я един приятел който се занимава с ГК, помня че не беше евтина. предполагам и за теб ще е по лесно с маламашката. викни поне някой с опит да ти каже това онова и да ти направи едно показно. не е кой знае каква философия.
jekasus - майстор
Варианта с шитрок, валяк и ножа става.
Но първо ще пусна цените на ножовете, че да мине мерака -
На първия ред
http://www.tashev-galving.com/305726-20 ... 0%BE%D0%BD
Има и "твърди"шпакли за 10-15лв, но те не стават за фино шпакловане...
nikolov333 - майстор
След шпакловка с SHEETROCK FINITURA, аз ползвам шкурки 220-240..
boqnkov - специалист
Jekasus, тоя нож не е ли едно желязо с пластмасова дръжка и лепенка knauf? Ето на първо четене на какво попаднах: http://www.niteragroup.com/kategorii-pr ... ubala-0563
Май ще прежаля едни 10 лв и една разфасовка оранжев шиитрок да видя как става.

Тема "Финиш върху гипсова мазилка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: