Ел. инструментите. Консумативи.
Soviet_Soldier - специалист
пон ное 30, 2020 9:57 amViali70 написа:

Много ми се искаше да взема Шиндайва 501sx но не получих никаква информация за нея . За това взех ms261 и със сигурност не съм сгрешил.
За жалост у нас брандовете на корпорация Yamabiko (Echo и Shindaiwa) нямат читава дилърска мрежа, като Stihl и Husqvarna. Малко хора в България знаят и ползват техни продукти, пък и няма много модели, като гледам по нашите магазини. Кой знае какви приключения са да се намерят части за професионалните модели. Един от най-сериозните плюсове на Stihl и Husqvarna e, че имат много дилърски центрове тук и се намерит лесно части и консумативи.
Горе-долу и Oleo-Mac и Makita имат читави дилърски мрежи, но моите впечатления са, че и те не са много разпространени в България.
Viali70 - специалист
пон ное 30, 2020 10:39 amSoviet_Soldier написа:
пон ное 30, 2020 9:57 amViali70 написа:

Много ми се искаше да взема Шиндайва 501sx но не получих никаква информация за нея . За това взех ms261 и със сигурност не съм сгрешил.
За жалост у нас брандовете на корпорация Yamabiko (Echo и Shindaiwa) нямат читава дилърска мрежа, като Stihl и Husqvarna. Малко хора в България знаят и ползват техни продукти, пък и няма много модели, като гледам по нашите магазини. Кой знае какви приключения са да се намерят части за професионалните модели. Един от най-сериозните плюсове на Stihl и Husqvarna e, че имат много дилърски центрове тук и се намерит лесно части и консумативи.
Горе-долу и Oleo-Mac и Makita имат читави дилърски мрежи, но моите впечатления са, че и те не са много разпространени в България.
Дайте малко да разнообразим форума . Всеки от нас да каже от кой моторен трион е най доволен. Може да се разграничим от,рязане в гората и метровки на трупчета. Зная,че годините определят тежеста на триона , за това предполагам ,че мненията ще бъдат обективни. От личен опит го зная !
Преди години с ms440 вършеех и в гората и в градски условия . А сега търся нещо лекичко и що годе мощно. За това мисля,че с годините сваляме гарда. За мен най-качествената резачка за гората е 038 magnum на Щил за градски условия ms440 но за нея требва да имаш завидна сила ,същото се отнася и за 038 magnum . Магнума е по-мощен от 440 и по-тежък а и не е пригоден за трупчета. Моето мнение е изцяло професионално, но се отнася за Щил , тъй като така и не се престраших да мина към Хуска.
вт дек 01, 2020 10:19 amViali70 написа:

Дайте малко да разнообразим форума . Всеки от нас да каже от кой моторен трион е най доволен. Може да се разграничим от,рязане в гората и метровки на трупчета. Зная,че годините определят тежеста на триона , за това предполагам ,че мненията ще бъдат обективни. От личен опит го зная !
Преди години с ms440 вършеех и в гората и в градски условия . А сега търся нещо лекичко и що годе мощно. За това мисля,че с годините сваляме гарда. За мен най-качествената резачка за гората е 038 magnum на Щил за градски условия ms440 но за нея требва да имаш завидна сила ,същото се отнася и за 038 magnum . Магнума е по-мощен от 440 и по-тежък а и не е пригоден за трупчета. Моето мнение е изцяло професионално, но се отнася за Щил , тъй като така и не се престраших да мина към Хуска.
Аз много общо с професионалните не съм имал, но от битовите, с които съм работил най-силно ми допада Stihl MS-180, лекичка е, лесно се работи с нея, върви с прекрасна шина, която служи дълго, обслужва се лесно, за разлика от 236-та Хускварна - това е за мен най-недомислената битова резачка в този клас, пък и консумативитеса им най-скъпи. При 180-ката не ми харесва въздушния филтър и бутона, кривят му се тягите и създава проблеми. По-принцип има и по-добри щилки, като тегло-мощност за битова употреба, но там цената е доста висока. В този клас по мощност-тегло Shindaiwa 353s много ми харесва, изглежда приятна и за обслужване, но с нея не съм имал възможност да работя. Oleo-Mac, Makita и Husqvarna в този клас вървят със смотани шини на 1 нит, и като ресурс не са особено впечатляващи. Както казах по-горе шините, с които вървят 180-кипе (поне старите немски и американски версии) карат много дълго. Най-новите не ги знам, нали почнаха да ги правят в Китай и някои промени в конструкцията и комплектацията внесоха, май с 40см. шини започнаха да ги продават, а не с 35, като преди. Shindaiwa 353s също е с хубава шина с 4 нита 40см. та между тях двете съм раздвоен.

От наличните ми в момента
Shindaiwa 488 бащата я купува нулевите години, нарязала е страшно много по стандартите за битова употреба дърва, както за къщата, в която живея аз, така и за тази, в която е той, отделно и двете са с дворове и градинска работа е вършила, но е тежичка . . .за сметка на това неубиваема, може и полупрофесионална да е, не знам.
Raider GCS-13 трета зима ѝ е, и не е създала нито веднъж проблем. Единственият минус бе, че веригата ѝ е боклук. За около 150лв, които ми е струвала мисля, че се е откупила. Взех я чисто експериментално, понеже едни хвалят китайчетата, други ги ругаят, защото качеството им варира силно . . . ще видим, колко ще изкара. Не е сложна за обслужване, но не е от най-леките и тя, заредена е почти 2кг над 180-ките, но пък и по-мощна. Не съжалявам за покупката, защото все ми е под ръка тук, а не като преди да се разкарвам до другия край на София, да взимам Shindaiwa-та и после да я връщам.
Индианец - специалист
вт дек 01, 2020 11:39 amSoviet_Soldier написа:
вт дек 01, 2020 10:19 amViali70 написа:

Аз много общо с професионалните не съм имал, но от битовите, с които съм работил най-силно ми допада Stihl MS-180, лекичка е, лесно се работи с нея, върви с прекрасна шина, която служи дълго, обслужва се лесно, за разлика от 236-та Хускварна - това е за мен най-недомислената битова резачка в този клас, пък и консумативитеса им най-скъпи. При 180-ката не ми харесва въздушния филтър и бутона, кривят му се тягите и създава проблеми. По-принцип има и по-добри щилки, като тегло-мощност за битова употреба, но там цената е доста висока. В този клас по мощност-тегло Shindaiwa 353s много ми харесва, изглежда приятна и за обслужване, но с нея не съм имал възможност да работя. Oleo-Mac, Makita и Husqvarna в този клас вървят със смотани шини на 1 нит, и като ресурс не са особено впечатляващи. Както казах по-горе шините, с които вървят 180-кипе (поне старите немски и американски версии) карат много дълго. Най-новите не ги знам, нали почнаха да ги правят в Китай и някои промени в конструкцията и комплектацията внесоха, май с 40см. шини започнаха да ги продават, а не с 35, като преди. Shindaiwa 353s също е с хубава шина с 4 нита 40см. та между тях двете съм раздвоен.

От наличните ми в момента
Shindaiwa 488 бащата я купува нулевите години, нарязала е страшно много по стандартите за битова употреба дърва, както за къщата, в която живея аз, така и за тази, в която е той, отделно и двете са с дворове и градинска работа е вършила, но е тежичка . . .за сметка на това неубиваема, може и полупрофесионална да е, не знам.
Raider GCS-13 трета зима ѝ е, и не е създала нито веднъж проблем. Единственият минус бе, че веригата ѝ е боклук. За около 150лв, които ми е струвала мисля, че се е откупила. Взех я чисто експериментално, понеже едни хвалят китайчетата, други ги ругаят, защото качеството им варира силно . . . ще видим, колко ще изкара. Не е сложна за обслужване, но не е от най-леките и тя, заредена е почти 2кг над 180-ките, но пък и по-мощна. Не съжалявам за покупката, защото все ми е под ръка тук, а не като преди да се разкарвам до другия край на София, да взимам Shindaiwa-та и после да я връщам.
За нита на звездочката ли става става дума?
Иначе китайските вършат работа ако не ги зори човек според мен.
И аз съм с една китайска Дружба и върши работа като за начинаещ.
Вярно, че и веригите са боклук, ама моята си реже доволно, а я заточвах няколко пъти но реже по-бавно от хубавите вериги.
Ползвах я за кастрене на вече съборени дърва, разтупване когато рязахме от общината дават обекти на населението за сеч за дърва за огрев и малко строителни дейности(селскостопанска постройка).
За сега ще карам с нея, но нещо много натежава като работя продължително, сравнение с Хускварна 340...
Баща ми и пипна малко карбуратора и е оса.
Иначе бяхме в магазин на Щил да вземаме масло за бензина скоро и се загледа по 180ките, ми готини са и сигурно по-малко горят от моята.....ама за това мое учебно ползване не си струва, пък и си дадох парите за друго нещо...
Тия Shindaiwa са японски май или се бъркам?
В нета като ги гледам са с добра изработка, ама не са разпространени нещо в България.
вт дек 01, 2020 1:13 pmИндианец написа:

Тия Shindaiwa са японски май или се бъркам?
В нета като ги гледам са с добра изработка, ама не са разпространени нещо в България.
Shindaiwa и Echo са японски, като бранд и производство, и са към една корпорация Yamabiko. Като качество са топ, наравно с Stihl и Husqvarna. В страни, като Русия и САЩ професионалистите ги ползват често, там си има и читава дилърска мрежа, за разлика от тук. Други японски са Komatsu Zenoah (конструкцията на китайските е купен от тях), те също са само японско производство, доколкото знам. Макита също е японски бранд, но те май в Япония изобщо не се произвеждат. Виждал съм от тях само немски и китайски образци. За други японски брандове не се сещам. А, да и Hitachi са японски бранд произвеждащ верижни триони, но спрямо тях нямам никакви наблюдения.
dragozow - майстор
Зеноа са в групата на Husqvarna. Има много хубави марки, които не присъстват на нашия пазар. Преди години бяхме вкарали Tanaka с бранда на Hitachi. Каквото продадохме не е идвало в сервиза. Машините бяха леки, мощни и много премислени, но с дървен дизайн. Дори малките домашни модели имаха регулиране на маслената помпа и други екстри. Трудно се продаваха точно заради дизайна и за това, че не са Щил или Хускварна, но бяха много добри машинки. Поръчвали сме части и струваха смешни пари.
пишман_майстор - майстор
Япония бе една от страните, които се противопоставиха на планираното, програмираното остаряване , навлязло и "утвърдено" в световен мащаб .
Доскоро продукти които са произведени от Япония и са за японския пазар , не бяха засегнати драстично. Казвам не бяха, защото сега не знам как стоят нещата. Почти съм сигурен, че са ги натиснали, било икономически, било политически да си "оправят" приоритетите и да не "подбиват" продуктите на другите...
ср дек 02, 2020 11:41 amпишман_майстор написа:
Япония бе една от страните, които се противопоставиха на планираното, програмираното остаряване , навлязло и "утвърдено" в световен мащаб .
Доскоро продукти които са произведени от Япония и са за японския пазар , не бяха засегнати драстично. Казвам не бяха, защото сега не знам как стоят нещата. Почти съм сигурен, че са ги натиснали, било икономически, било политически да си "оправят" приоритетите и да не "подбиват" продуктите на другите...
Японците са и днес сила, по БВП номинал са много над Германия. Разликата между БВП на Япония и на Германия е горе-долу, колкото цялата холандска икономика образно казано, според данните от СБ, МВФ и ООН.
пишман_майстор - майстор
Това може и да е така, но колко от фирмите реално са останали чисто японски? Щото дори има изкупени контролни пакети от европ. фирми и те "командват" парада. Колкото и да се дърпат и противопоставят- падат в кюпа. Каквото нареди "шапката", това се случва.
П.п. нещо се отклонихме малко от темата . Приключвам.
koveslav - майстор
Преди примерно десетина години слушах статистика,че "ако Китай продължи бурното си развитие,до 5 години ще се изравни по БВП с Япония".Това със сигурност отдавна е факт,но и дава представа за Японската икономика.Много голяма част от бизнеса на Япония обаче е продажбата на ноу-хау,франчайзи и т.н.,т.е. изобщо не касае само до производство.Те са преди всичко мозъчни тръстове,а там конкуренцията съмсем не е като при производствата.Наука не се прави,създава се и се развива и то единствено ако имаш необходимата "суровина" и умееш да създадеш условия и изисква много средства и много дълъг период от време.Не става просто с пари и щракване на пръсти...

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: