Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Те са на подобно положение, просто отдавна не са семейна фирма, а корпорация. Малко по-добри са в организацията и доставките.
Не злобея от .......позицията на опозиция, хаха. Мненето ти внушава подобна мисъл.
Просто Съжалявам за Husqvarna и за истинските неща.
вт яну 06, 2026 10:07 amемовлаха написа:
нед яну 04, 2026 5:22 pmпишман_майстор написа:
Ще караме с китайските и бразилските версии.

Това е икономията, започнаха да залагат на тази марка цилиндри
пон яну 05, 2026 11:51 amGhostwheel написа:

На моята си пише маде ин Джърманистан
Ползвай скъпо 2т масло и смесвай малко количество бензин за резервоарче/2 според работата
Щил има такава бутилка за смесване
Ми от чисто нова та до момента, съм я подкарал със пълната синтетика на хуск, но от догодина ще мина на по-качествено масло, което не е биоразградимо, защото това разграждане еб"ва мамата на карбуратора. Също така взех да ползвам стабилизатор на бензин на бардал като бъркам смес - след 20дена сместа не мирише на ацетон както мирише без него, но според мен маслото също е проблем. Иначе си имам и еднолитрово шише на щил, и 3 литровата комбинирана туба, и си бъркам в нея - така грешката е по-малка, отколкото ако забърквам само по литър. Па каквото остане след рязането си го сипвам в курника, който ползвам за лов - хич не му се мръщи, че даже работи и малко по-мазно.
nikolson - майстор
Добре, де, това тюхкане за цените, качеството и т.н. не го ли предъвквахме вече толкова пъти?
пишман_майстор - майстор
Гилардони цилиндрите не са чак кекакви. Проблема им са грубите отливки по трансфери, всмук.отвор и особено изпуск. отвор. Ей това последното обаче е сериозен проблем.
Ще има кофти отзвук като цяло....
емовлаха - специалист
ср яну 07, 2026 11:18 pmпишман_майстор написа:
Ей това последното обаче е сериозен проблем.
Ще има кофти отзвук като цяло....
Наблюдавам ги как си оправят нещата
Хускварна попаднаха на читав инженерен екип, пуснаха двата модела 585 и 592ХР за цената си дето се намират в БГ нямат аналог при конкуренцията. Те са със тези цилиндри. Другите два модела са 365 и 372 също със тези цилиндри като цена няма какво да изправиш от марка конкурент. Мале цилиндри 50сс - 545 марк2, 550ХРмарк2. 60сс - 555, 560ХР 562ХР И марк2. 70сс 572ХР и 565
Смениха производителя на лагери, оправиха проблемите при 60сс със марк2 серията. преработиха си и 400 серията, Остана им да пипнат 50сс Марк2, 70сс 572ХР и 555 модела и евтините модели но, и това ще се случи, където и да се произвеждат няма значение, нека да са читави машините. Интересно ми е какво ще се случи със 565 модела :)При батерийте и там нещата им са добре. Зарадваха феновете на марката със ижекторения трион и нова електричка аналог на 50сс
Хускварна си оплитат кошницата. Много модели триони много нещо, това е проблем със наличност на резервните части.
пон яну 05, 2026 11:51 amGhostwheel написа:
Ми от чисто нова та до момента, съм я подкарал със пълната синтетика на хуск, но от догодина ще мина на по-качествено масло
2024 мой приятел тръгна да си закупи МС261 в магазина са му казали,че този модел е проблемен, пепоръчан му е МС271. Направо си е бил камшиците отива в Хускварна и взема 562ХР за около цената на МС271. Към края на годината Щил внесоха модела със М-троник
Авера имаше стари навици да смесва 3 или 5л гориво, споменах му каква е цената на ОЕМ комплект за неговия модел и почна да примигва. Научи се да смесва малко количество бензин ползва само ХР синтетиката, даже си е купил и спринцовка :) Дадох му бройка горивен стабилизатор за 5л бензин не смее да го сложи в бензина :)
dragozow - майстор
565 вероятно го гласяха за заместник на 365, но заедно с 372 са си хит при профи резачите и до като покриват разни регулации ще си ги държат. 560 и 562 много отдавна са с изчистени болести. Сега ще има 564 инжекцион, но и цената и е инжекцион, 2900 лв, та не очаквам да се утрепят от продажби, защото там за по-малко пари може да се купи 585/592.
чет яну 08, 2026 11:37 amемовлаха написа:

2024 мой приятел тръгна да си закупи МС261 в магазина са му казали,че този модел е проблемен, пепоръчан му е МС271. Направо си е бил камшиците отива в Хускварна и взема 562ХР за около цената на МС271. Към края на годината Щил внесоха модела със М-троник
Авера имаше стари навици да смесва 3 или 5л гориво, споменах му каква е цената на ОЕМ комплект за неговия модел и почна да примигва. Научи се да смесва малко количество бензин ползва само ХР синтетиката, даже си е купил и спринцовка :) Дадох му бройка горивен стабилизатор за 5л бензин не смее да го сложи в бензина :)
Аз също бях чул, че МС261 имали проблемна серия с лагерите на вала, или самия вал, и питах моя човек(той е някакво шефче във голяма верига магазини - продават щил и хуск, и още няколко марки резачки) та той лично пред мен се обажда във сервиза им, и на някакъв менаджер след това, да ги пита има ли такова нещо, отговора беше че имало преди време, но сегашните го нямат този проблем. Да видим - и без това гаранцията е на негово име, защото нямаше как да ми я изпише на цената на която я взех - та той да му мисли :-D Макар че тези с проблемните лагери дават фира още в началото - при първото палене, аз вече резнах едни 20 кубика, и за момента нямам проблем с играчката. Както каза човека от сервиза: "Жена и резачка се взимат на късмет, и най-скъпата може да се окаже дефектна". По-важното е да имаш читав сервиз под ръка според мен. За маслото - и щилската синтетита, и тази на хуск са биоразградими да ги ева - аман от еко простотий, макар че ако се замисли човек тези масла се използват главно в профи класа машини, а такава машина едва ли стои повече от един уикенд, или седмица - две без да работи. Но аз мисля да мина на divinol пълна синтетика от тази година - не е биоразградимо, и няма проблем с престояване през зимните месеци в резервоара. Не че няма всеки път да си забърквам ново, свежо гориво, но поне ще ми пази карбуратора - не съм фен на на идеята да оставям резачката да работи, докато свърши горивото в карбуратора, при карбуратор с мембрани. За стабилизатора на бензин - много хубава идея е да се използва в нашите машини, особено при нашия "висококачествен бензин", не виждам проблем да се ползва. Този на бардал, който си взех е за бензини със и без добавен етанол в тях, като за качествено гориво му дават до две години съхранение, а за гориво с по-ниско качество - една година. Шишенцето е за 250л бензин и струваше под 20лв - връзва се по 7-8ст на литър, мисля че всеки може да си го позволи. Полусинтетиката на divinol дори си е с добавен стабилизатор на бензина в нея - пише си го на тубата, и покрива всичките стандарти, които покриват и пълните синтетикити на щил и хускварна: API TC/TSC 3; JASO FD; ISO-L-EGD; GLOBAL GD. Пълната им синтетика е още по-добра, и може да ми я носят директно от Германия.
емовлаха - специалист
чет яну 08, 2026 2:06 pmdragozow написа:
565 вероятно го гласяха за заместник на 365, но заедно с 372 са си хит при профи резачите и до като покриват разни регулации ще си ги държат. 560 и 562 много отдавна са с изчистени болести. Сега ще има 564 инжекцион, но и цената и е инжекцион, 2900 лв, та не очаквам да се утрепят от продажби, защото там за по-малко пари може да се купи 585/592.
Въртът се слухове за втори инжекторен трион до м/у 66-70 сс . Цената на 564 е народна :)
Цените на Хускварна като цяло са доста приемливи
пет яну 09, 2026 12:20 pmGhostwheel написа:
Аз също бях чул, че МС261 имали проблемна серия с лагерите на вала, или самия вал, и питах моя човек

И цилиндъра

Ти си решаваш какво масло да позлваш щом ти е жал за карбуратор

Тези без М-троник се опичат, нядявам се да са оправили проблемите

За Щатите е тази синтетика

пишман_майстор - майстор
Гледам чат-пат се коментират масла. Спец за бензина, то за веригата там стана ясно, че био-то си евало майката и скапва наред сичко до което се докопа, дори и боята пада, ако се остави да зимува с такова .
Бях писал малко на тая тема.
Та значи биоразградимите масла за бензина са малко .. ай да не казвам прекалено лоши думи.
Хващам се понякога да поправям резачки. Имам сравнителен поглед в/у някои неща. В момента ме чакат две , когато имам време ще ги оправя. Едната карана с пълна синтетика , по думите на собственика. Аз съм я поправял досега един път ( бутало , лагери и семеринги ) . Сега обаче нещата не са в ред. Резачката е ползвана професионално за рязане на огрев ( 365х-торк) и няма компресията, коята трябва я има, за да работи добре. Тия резачки паднат ли под 8 бара - не е добре и препоръчително да се прегледа за причината. А под 6 - или за сериозен ремонт, или за кофата .
Повечето резачки за да работят най- добре, да имат хубава тяга , се движат в диапазона 9,6- докъм 11 бара. В диапазона 8,3 до към 9,6 бара - пак добре, бива , но под 8 вече стават зле нещата.
Та да се върна пак на масълцето за бензина.
Лично изпробвано от мен и с много добро мнение за него : адинол супер 2т МЗ 406 .
И сега препоръка за феновете ( заклетите :) ) : amsoil saber или dominator . Първото е малко по-гъсто и е добре да се оджурка старателно, второто се смесва с лекота.
Като масовата пропорция 50 към 1 ( бензин/масло ) не е добре, въпреки препоръката на производителя ( и на триона, и на маслото) .
Мое мнение: поне 40:1 .
Аз лично дори карам със 32/33:1 ( бензин/масло) всичко що е двутактово при мен. Няма значение какво е.
За да премахна неясноти относно пропорцията :
50:1 значи 20мл масло към литър бензин
40:1 значи 25мл масло към литър бензин
32/33:1 значи приблизително 30-31мл масло към литър бензин.
Маслото на амсойл при нас е кинта, същото навън е поне 5 евро и повече по-тънкан за литър ( то всъщност мярката му не е точно литър, 950мл е ) . Но тъй като минава време докато се оползотвори един литър масло, да речем д/г се преглъща ценово.
Две-три неща които масовия потребител трябва се спазва с трионите: веригите-остри, филтъра ( въздушния ) -чист, мазането на шината-безупречно.
Да не се ползват тънки масла за мазането на шината и веригата. Такива не мажат в дълбочина канала /звездочката и водещото колело.
Една от причината да се скапят лагери по резачки с пласмасовия сепаратор е прегряването на шината ( и в частност съединителя) , това довежда до прекомерни градуси в картера откъм страната на съединителя , лагера отдясно на вала събира съчмите и резачката -чао отвсякъде.
А причината да прегреят шина и съединител е точно тъпата верига и скапаното ( или тънкото ) масло за мазането ѝ.
Та умната и там.
П.п. в момента има промо на Хускварна 5 кила минерално за веригата за 30-31лв.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: