Ел. инструментите. Консумативи.
MamaMy - майстор
По мое мнение вече имаш жичен циркуляр било то и Парксайд. Заложи на електрически верижен трион. Особено ако правиш покрив. Трябва ти нещо за грубо и бързо рязане. За финосване по-добре вземи ренде. Саблен трион или зеге също ще ти трябва.
gogo7777 - майстор
пет яну 16, 2026 8:04 pmTo&To написа:

Да, имам и мастари и хубави стяги. Отделно имам една направляваща универсална шина от тези които се закачват от едната страна и се претягай с една ръчка от другата. За по къси неща ще стане. За дългите - мастар. Всички познати ме навиват за акумулаторния. Още се чеша по главата и се чудя...

Ще ти го напиша образно. Ако ще режеш дървесина вземи електрическия, ако ще ръфаш дървесината вземи акумулаторния.
:drinkers:
To&To - специалист
пет яну 16, 2026 9:59 pmMamaMy написа:
По мое мнение вече имаш жичен циркуляр било то и Парксайд. Заложи на електрически верижен трион. Особено ако правиш покрив. Трябва ти нещо за грубо и бързо рязане. За финосване по-добре вземи ренде. Саблен трион или зеге също ще ти трябва.
Преди 2 години направих 3 нови покрива по неволя. Смля ги градушка едра като павета. Добре, че имах много дървен материал. Остана ми стопанската постройка. Там мисля за удоволствие и хоби да я правя без да бързам. Имам няколко електрически верижни триона, бензинови верижни триони, дал Господ при мене всякакви размери, акумулаторен верижен трион също имам (DeWalt ;) ). Зегета и саблени - имам. Парксайда не искам да го ползвам защото само смяната на диска му с хубав за да става за нещо ще ми струва колкото половин приличен циркуляр, а и не съм сигурен, че и след това няма да се ядосвам с него. Искам приличен ръчен циркуляр за грубата работа. Ще се правят кофражи, черни дюшемета, плоскости и т.н. Няма да се правят палати или сараи все пак. Впоследствие ще взема една пендула за по прецизните и доизкусуряващи дейности. Електрическо ренде имам. За греди и мартаци си е супер. Имам и абрихт-щрайхмус Bernardo на 32см. Още е в кашона. Купих го преди няколко години заради един дъбов материал който добих и така ми седи на заготовки за дюшемета и мебели. Добре, че след покривите ми останаха греди, мартаци и материал на 10ки, 5ци и 4ки + кофражни дъски, летви и т.н. иначе нямаше да се захващам. Само скачак купих към 60 квадрата тази есен защото го свърших по покривите. И аз клоня към ел. циркуляр. Контакти и кабели имам навсякъде.
To&To - специалист
пет яну 16, 2026 10:21 pmgogo7777 написа:
пет яну 16, 2026 8:04 pmTo&To написа:

Да, имам и мастари и хубави стяги. Отделно имам една направляваща универсална шина от тези които се закачват от едната страна и се претягай с една ръчка от другата. За по къси неща ще стане. За дългите - мастар. Всички познати ме навиват за акумулаторния. Още се чеша по главата и се чудя...

Ще ти го напиша образно. Ако ще режеш дървесина вземи електрическия, ако ще ръфаш дървесината вземи акумулаторния.
:drinkers:
🍻И аз така си бях наумил от самото начало 👍
chapara - майстор
пет яну 16, 2026 9:51 pmTo&To написа:
пет яну 16, 2026 9:06 pmchapara написа:
Българина има странния навик да те навива за това което никога няма да си купи😬
1. Да ти гледа сеира😄
2. Да те ползва за опитно зайче 🎭
3. Да ти е гадно 🙄😊
Май страдаш от липса на внимание :)
1. Каквото си купувам си го купувам АЗ :idea:
2. Няма как да ти гледам саира защото не те виждам какво правиш :drinkers:
3. Ако се чувстваш използван в един форум, нещата са сериозни - обърни се към специалист :arrow:
4. Ако ти е нещо гадно - пиян си лягай си :-D
Нищо не ми липсва, не страдай :goodman:
1. Поредния умник, тогава защо отваряш тема :?
2. Не, твоя ще гледат😁
3. Чувствам се като у дома си :rock:
4. По умен съм от теб за да ми е гадно, а ти лягаш ли си когато си на работа, консумираш ли? Или даваш съвети, съдейки от себе си. Изрязал ли си ноктите си? Ако си, лягай😉🍼
chapara - майстор
И не се напъвай за отговор, сложих те в кофата си за боклук, да не си цапаш темата. Хайде воз .....😁
Chefo77 - майстор
чет яну 15, 2026 2:45 pmgogo7777 написа:
Може би преди година. Защо?
:)
Щото техниката напредна отпреди 10 години, ама нейсе.
Нито "диаметърът им е по-малък на акумулаторните", нито оборотите, нито нищо. Има модели и модели. Това не е някой изкорубен Райдър, това е ДеВалт. Аку техниката на жълтите е на ниво.
Давай мнение за Кракра, не за дърводелски машини :)

Тема "Ръчен циркуляр DeWalt - акумулаторен или електрически?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: