Ел. инструментите. Консумативи.
Ghostwheel - напреднал
Ако толкова ви е важно кой е на линия - показва хората на линия в целия подфорум - в кокретната тема за резачките например показва кой е на линия в ел.инструменти. Може да се направи да показва кой е на линия и само в конкретната тема, но това зависи настройките на форума от админите.
емовлаха - специалист
пон мар 09, 2026 12:28 amGhostwheel написа:
Важно е да ти върши резачката безпроблемно задачките. Разликата м/у 2те резачки, има доста инфо и ако желаеш може да я разбереш
Примерно защо е със външен съединител, дали е по-тясно тялото, защо е със олекотен колянов вал, дали комфорта на рязяне е по-добър дали е по-маневрена :) Знам как се сменя ринг и водещо кооло на Щил :)
нед мар 08, 2026 7:28 pmMamaMy написа:
Този резонансен ауспух дали е сметнат точно за този мотор. Имам чувство, че не реже особено бързо. Имах преди време една оса Хитачи от Калоян. С прясно заточена верига режеше горе долу с тази скорост. Вярно, че зависи от дървото. В един пресъхнал габър ми се беше разказала играта. Горе долу този диаметър даже и по-тънки бяха. На три сряза точене. Все едно рязах бордюр. Пушеци, смрад. Преебах си дъската от зор. Новобранец бях. Нямах нарязани повече от 10м3 с чужди машини. :lol:
Към 350 долара е този кЮнец става, разгледай им клиповете нарочно го метнах този има и баш за маркуч :-D Нещо менте верига ли си ползвал или си блъскал веригата в земята, нямам спомени да съм имал проблеми със твърда дървесина
Ghostwheel - напреднал
пет яну 09, 2026 8:50 pmпишман_майстор написа:
Гледам чат-пат се коментират масла. Спец за бензина, то за веригата там стана ясно, че био-то си евало майката и скапва наред сичко до което се докопа, дори и боята пада, ако се остави да зимува с такова .
Бях писал малко на тая тема.

И сега препоръка за феновете ( заклетите :) ) : amsoil saber или dominator . Първото е малко по-гъсто и е добре да се оджурка старателно, второто се смесва с лекота.
Като масовата пропорция 50 към 1 ( бензин/масло ) не е добре, въпреки препоръката на производителя ( и на триона, и на маслото) .
Мое мнение: поне 40:1 .
По отношение на маслата на амсойл - поразрових се малко и установих, че за резачки и друга малогабаритна техника с двутактови двигатели сейбъра е по-подходящото. То е правено с идеята да се използва в такава техника, и има нужния пакет от антикорозионни добавки, и такива срещу депозити и отлагания в мотора, че на някои места по щатско пишат, и че имало стабилизатор на бензина в него. Тоест ако не сте профи резач, и си ползвате резачката от време на време, доминатора се препоръчва да се избягва. Доминатора е за рейсинг мотори, които се бримчат яко и се потдържат много и редовно - той няма никакви антикорозионни добавки, и такива срещу депозити по мотора. Няма да описвам какво значи поддръжка на истински състезателен мотор, който е поддържал знае за какво става на въпрос, а който не е така или иначе няма да го разбере.
Поради тази причина вискозитета на сейбъра спрямо този на доминатора е и двойно по-голям при 100градуса, и съответно маслото е по-гъсто и при стайна температура, та трябва да се джурка една идея по-добре. По щатско твърдят че карат резачки с него в пропорция 1:80, ма аз лично не бих рискувал с такава пропорция, 1:40, или в краен случай 1:50 би трябвало да е достатъчно добре. Едно клипче на резачка карана само с амсойл сейбър:

В този ред на мисли, мисля до края на седмицата да поръчам малко амсойл масла от Германия за двата курника де търкалям по улиците, включително и някое шише сейбър за лична употреба. Ако някой има желание мога да му поръчам 1 до две бутилки на юнашко доверие от моя страна. Цената идва на 17.09евро квартата(946мл) до мен. За района на София мога да се видя лично с някой колега и да си получи маслото, съответно и да си го плати на място, за други градове на България мога да го изпратя с наложен платеж, за сметка на получателя. Държа да подчертая, че от тази работа няма да изкарам и една стотинка печалба - правя го на добра воля, просто услуга на някой колега, ако иска да ползва читаво масло за резачката си, дори може да се вътря ако някой недобросъвестен поръча, и после не иска да си го вземе. Съответно всеки може да получи и копие на фактурата от поръчката - за да е сигурен че не се е минал. За контакти на лични, там мога и да дам сайта от който ще поръчам(за да не се възприема като реклама, ако го пусна тука, и да се видят и цените) тавана ми е общо допълнително 5 бутилки - с повече не мисля да рискувам с непознати. Поръчам от този сайт от доста години, и досега не съм имал ядове с продукти на амсойл, за разлика от поръчано същото масло тук в България, затова и поръчам от там(е понякога и цената е надолу спрямо тука, както в случая е и със сейбъра, но това е от второстепенно значение). Поръчката ще е пусната в четвъртък по това време, и би трябвало да е тука до четвъртък-петък другата седмица.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: