Ел. инструментите. Консумативи.
bigdragon - майстор
Това от кой "фейс" го прочете :?:
Ghostwheel написа:
защото синтетиката над 120градуса вече не маже както трябва
Докато четох изложението, приемах всичко за чиста монета,
но след такова изказване в края, вече съм скептичен...
Ghostwheel - напреднал
Точно така колега - аз само фейса чета - имам го за библия в живота....
Визирах външната температура на цилиндъра на двигателя - знам колко е приблизително температурата в горивната камера при изгаряне, имам и някаква идея какво е пламна температура на маслото, и да ти кажа под секрет(това също съм го прочел от г"йбука да знаеш, ама от мен да мине) - все още в по-простите и разпилени състезателни двутактови двигатели, дето се пържат до обороти недостижими за стокова резачка, се добавя малко рицин, защото синтетиката не смогва. Ако имаш резачка с прост карбуратор си я настрой да работи на 130-140 градуса под товар - ще реже като хала, ама колко време ще издържи е друг въпрос. Не мисля да влизам в обяснителен режим - кой разбрал - разбрал...
пишман_майстор - майстор
А с какъв бензин я зареждаш?
И тъй като предполагам е с етанол ( то няма друг достъпен при нас, има с намален % , но не и напълно без)
Пробвай без и кажи после как е.
Купувам си стандартно гориво и е лесна процедурата, да се махне етанола от него.
Инак бензин без капка етанол съществува , но не е "разпространен" така .
емовлаха - специалист
ср юни 10, 2026 2:49 amGhostwheel написа:
Забравих да пиша какво стана с моята бангия с тунингования от мен ауспух. Стоковия ауспух се оказа празна коруба също като новозакупения - нямаше мрежичка, или дефлектор - явно от щил са преценили майната му на разните екологии - трее да има мощност за да е конкурентно способна, затова и още в началото ми се струваше леко шумна самата машина. С портнатия ауспух не забелязвам увеличаване на шума - ако има е малко и пренебрежимо. Използвах сейбър масло на амсоил - в пропорция 1/50 - впечатлен съм от него. Бях оставил 200гр в шишето и вече втори
Привет, мн се радвам, че има обратна връзка. Имаш си хубава машинка не е бангия!
Щила се издухва като тромпетист тромпетка на циганска сватба
В тези диапазони на стоперите на карбуратора си минава еко нормите
Би ли тествал 95 октана бензин без сложен горивен слабилизатор, НО! да вкл Щил синтетиката, ХР на Хъски и Амс
След това 100 октана със същите масла
Ще го напиша да е разбираемо за всички! Съотношение 20 г масло на 1 л бензин. Със спринцовка е добре да го добавиш в бензина.
От начина ти на изразяване си грамотен човек, правиш си го на малки дозички/умееш да смяташ, колкото да ихарчиш дозичката и да заредиш следващата
Това тестваш със стоковия кюнец и на оборотите дето заводски бяха от завода на Щил, дето изпищя че са високи
Ако имаш желание снимай бутилката на ХР синтетиката
Добре е да се тества на слънце сега в горещината да и напече гъзерете. Празен ход и максимални обороти без товар там минути по-усмотрение
Като се съобразяваш със обедния покой на хората
Една от причините да не бъркам/отвертквам и т.д не ми се занимава със митове и легенди
Ето задача от мен. това се отняся за всички марки Нужници/Резачки дето имате. тествайте Ехо маслото На Ален Мак синтетиката и всички прилични Боклуци на пазара стремете се да са FD синтетика и полу да се сложи края на крайщата :-D
Хусварна има нова синтетика в темата за моторните коси е линка на картинката няма надпис БИО а е Безпепел вече
След тоеа сядайте и си мерете квото има да мерите :)
bigdragon - майстор
Вместо да скачаш като ощипана вдовица, дай аргументи за твърдението:
Ghostwheel написа:
синтетиката над 120градуса вече не маже както трябва
Например източник, литература, изследване или нещо подобно...
емовлаха - специалист
Нядявам се няма някой да търси везна да мери масло :) разговорно тъй 20 г масло на 1 л бензин.
Смесване 20мл масло на 1 л бензин
Може да смесите и 25мл масло на 1л бензин
НО! само със добавения горивен стабилизатор от бензиностанцията. Може и да направите тестове със бензин от различни бензиностранций,демек и то чужбина, Една центровка на карбуратора. Ако смятате че сте профита различни центровки
Това е предизвикателство от мен към всички
Аз ще съм само зрител
Всеки желае най-доброто за машините си цена качество . Ако желаете сваляйте цилиндрите и скивайте как в в картера това е вече за ора естете :) дето знаят какво правятъ/сравнителни клипчета от краварите не се приемат те работят на ниско октанов бензина
замерване темп на изходящите газове/демек темп на кюнеца там задира
Не знам дали тази синтетика е пребутилирана демек със предната опаковка дето беше.
От тази опаковка не съм имал дето е на клипчето, бях си купил от старата опаковка 2л и нея е ползвах на нея нямаше дата на производство
Доста трудно открих това клипче
емовлаха - специалист
вт юни 09, 2026 5:27 pmпишман_майстор написа:
Кога имам време , съм се хванал един по-серт проект с шаси 6400/7300/7900 и компоненти от долмар, макита и соло със същите шасита ( солото е 681 модела , ползващ с до 95% еднакви чаркола със описаните долмар шасита) + някои и други от хуски ( карбуратор от 372 х-торк е еднaта идея) . Като го довърша тоя сбирщайн ще ми е мерак, дали ще бием стоков мs500.
Събрал съм кажи-речи абсолютно всичко и само чака време .
Инжектора го бият като прани гащи :) Ако умее резача да борави със нея със правилната режеща гарнитура, със стокова верига ще отнесе всичко. Иде реч за повяляне и кастрене другите може само да гледат да чоплят семки и да си барат топките :) Теглото и също не е голямо
Тя си е насочена към арбористите. Не е резачка за огревна дървесина. Доста пищят за разхода и на гориво, тея дето пердашат в горите със нея в чужбина , зимата може да даде + 2-3 л горивна смес горница на смяна. тези дето ползват биогорива в странство са - 10-15 € на ден но и там цените на услугите са други
462 като, че ли стана универсална резачка при 70сс тя е по-лека от 562 на Хускварна, Новата МС400 тя е хептем лека. масовите триони За гората са 60-70сс
Доста писах тея дни, вирус ме хвана та си полежах кеф голям лежането :)
Кът е времето, когато стегнеш Франкенщайн пускай я с/у инжектора и драскай :)
пишман_майстор - майстор
Здравето най-важно!
А пък кой кого ще бием- там нека първо скалъпя машината.
М/у другото не са много машинките дето са с класическото изпълнение ( карбуратор) и да са способни да се "опънат" на съвременни точилки :) тук в предвид д/г сходен клас кубик и сходни кила. Само хора барали долмар 7900 и соло 681 може да имат представа за какво говоря. Имам ги и двете почти стокови ( с малки изменения) и са оси. Основно издънен ауспух, полиран изход , бобина с по-висок праг ограничител , карб Валбро и премахнато базово уплътнение под цилиндъра. Бият без проблем стокова хуска 390 и хус 181 със затапен ограничител за оборотите на карба, в тоя модел се ограничават оборотите чрез преход /обогатяване на сместа над определени обороти и това е затапено, така се отвърта откъм оборот сериозно. Машинки в абсолютно добро техническо състояние .
Казвам и тия последните , за да стане ясно за какво говоря. Щото малцина са виждали или запознати с долмари, а пък барали- още по- малко.
Не са популярни при нас, което не значи, че не са добри.
И сега за сбирщайна : събрал съм в две щайги компоненти от посочените модели и ще има "подвеждащ" външен вид в три цвята :)
Да, ще бъде с доработки по вал и цилиндър. То там ще е играта всъщност и от оригинала ще остане само лепенката май ....
Само време да даде..

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: