• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
Да, същият модел е. В стремежа да го направят по функционално явно не са преценили правилно нещо в конструкцията. Поработи малко и триците почват да летят навсякъде само не и от отвора, но мен не ми пречи. Или пък бтъкна с една тел и отпуша отвора. Купих го , защото ми трябваше за няколко покривни конструкции и други ядове на ми е давало. Оттогава го ползвам от дъжд на вятър, та колко е издръжливо не мога да преценя.Иначе е високо оборотно, с три ножа, рендосва гладко, евтини консумативи и сервиз винаги под ръка.
EDI - майстор
Аз от няколко години бича с две рендета РАЙДЪР, с лека доработка на предната подвижна плоча / заляти със смола алуминиеви пластини за изравняване на двете плочи в една равнина/.Рендосват като зверове, никакви проблеми.Проблема с отвеждането се получава, когато рендосвам греди, при ме също се задръства канала за отвеждане, ама и стружките са бая.И аз като колегата си помагам с една телена кука.Доста греди съм рендосал за вилата и за в къщи, още карам с оригиналните ножове, само съм ги обърнал веднъж.Иначе в любителския клас СКИЛ-а е добра машина, с ляти плочи е, добре балансиран вал.И с рендето се оправя геометрията на гредите, ама иска малко ръка и известно време работа да му свикнеш.Е, не става като на щрайхмуса, ама на греди не си личи.
iva6ki - специалист
Да питам и аз че съм се насочил към едно райдерче
дали някой има впечатления от модела. :?:
http://www.raider.bg/bg/detail_77.html
EDI - майстор
Ми какво да ти кажа.Редне, като ренде, РАЙДЪР като РАЙДЪР. :lol: Зависи каква бройка ще ти се падне.Имам две от другите модификации.Търкалям си ги няколко години без грижа.Е, имаха малко кусури - подвижния плот не беше в една равнина с неподвижния, ама го оправих със смола и тънка ламарина.Няма пробеми с двигател, ремъци и ножове /карам си с оригиналните/, въпреки, че рендосах с тях доста греди - и сухи и мокри.Консумативите евтини- ножове по 4-5 лева комплекта.В къщи ще ти върши добра работа.
Plastex - помощник
iva6ki написа:
Да питам и аз че съм се насочил към едно райдерче
дали някой има впечатления от модела. :?:
http://www.raider.bg/bg/detail_77.html
Колеги, преди ден-два четох темите "какво ренде" и днес вече стана белята, може и при нас да е бил каръка и да сме действали много аматьорски, но понеже никъде не видях някой да е споменавал за опасност от нараняване, реших, че машинката е напълно безопасна, а днес тоя райдер RD-EP12 сдъвка торбичката за стърготини, придърпвайки я с ножа , заедно с пръстите,
и последва едно здраво разрязване на два пръста, спешен кабинет и шевове.
Не знам при другите модели как е решен въпроса с тези торбички, но при този модел определено е опасна и доведе до сериозно нараняване. Пиша го, за да имат предвид евентуални купувачи и ползватели на такава техника, с надеждата да бъде предотвратен друг подобен нещастен случай.
ZMeyGorianin - майстор
Лоша случка колега, но поправима за щастие! Пръстите са на мястото им!
На моето ренде в торбичката има един тел, който я държи изпъната. По този начин няма възможност да се набере от ножа. Мисля, че не е трудно да се приспособи нещо такова на всяка друга торбичка.
iva6ki - специалист
Колега Plastex захапало е торбичката защото не е почиствана, а
я държи изпъната въздуха който изхвърля машината. Аз не я ползвам
защото на всяка линия трябва да я свалям и чистя. Имах и аз сакатлък
с един пирон който одялках без да усетя, последва разхлабване и
тотален стоп от 28х оборота до 0. Леки ремонти и пак е на линия
но проверявам за разхлабване след всяко минаване а за филтър направи
си сам-вихров от пластмасова кофа и прахосмукачка.
marian1 - майстор
Хм... да ви подсетя, в бившия подарялник, сега олх, има човек който продава втора ръка рендета. От него за 40 лв си купих ренде -черен Блек Декер - пояснявам за незнаещите ( черния е профи серията им, от миналото, преди да станат посредствена хоби фирма) в отлично състояние! За тези пари е подарък и моя е в отлично състояние, с основа от лят алуминий - излизат още ако се поразтърсите. Няма нищо общо с тези горецитирани "мостри на инструменти!" Много компактно и удобно стои в ръката.

П.С. Сега проверих, останал е само зеления вариант ( хоби) http://olx.bg/el-rende-i48426517- така изглежда и моето но черно, има и едно метабо - малко е пострадало но при мерак както е обявено за 50 лв - може да се освежи и да пее ....
  • 1
  • 2

Тема "Електрическо ренде до 150 лв." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: