Ел. инструментите. Консумативи.
Тани - модератор
Възвратния клапан? :?
ferrari4456 - специалист
Свален разгледан и смених гумичките около него.Наред си изглежда.
Вариант е да взема да го сменя, ама още малко ще потърся и тогава.
dragozow - майстор
ferrari4456 написа:
А някакви идеи откъде изпуска.Сменил съм всички гумички, гайки и всякакви неща, който са ме съмнявали.Топил съм го в легенчета частично и пригодени туби и нищо.
А ако го заредя сутринта до дупка до другата сутрин е празен.
А и кранчетата с накрайниците са сменени.
Занимава ми се с него, ама не мога да разбера какво е.Да не е нещо от главата?
Може да са много неща.
ferrari4456 - специалист
Ей затова исках да го дам на брата на жената и да си взема нещо ново. :lol:

А колко излиза да се намери нещо такова?
И да предположим, че е проблем в главата на какви пари отиваме за ремонт на гарнитура или каквито са там нещата по нея, защото всичко е топено във вода и от никъде не изпуска, само главата не е проверена.
Тани - модератор
Какво те притеснява загубата на няколко литра сгъстен въздух през нощта? На моя компресор има пропуск, през който налягането пада за около час. Това по никакъв начин не ме притеснява и не си губя времето да го поправям, въпреки, че ще ми отнеме не повече от час. Единствено, ако го забравя включен, тръгва по за няколко десетки секунди на всеки 15-20 минути. Виж, ако работиш по цял ден с него, а ти трябва рядко, си е дразнещо да се включва без да си го ползвал!

Относно възвратния клапан - ако ти работи, нормално, то няма никакво значение какво ти е състоянието на главата! До там въздух не би трябвало да може да се върне! Свали го и го надуй на обратно, потопен във вода. 99% съм сигурен, че ще видиш така търсените балончета :wink: :partyman:
ferrari4456 - специалист
Не губя няколко литра, а всичките литри.От 8 бара пада до 1 и нещо за 24часа.
Тани - модератор
Все пак са си няколко (десетки) литра ВЪЗДУХ! Бутилката ти се пълни за колко? Моята самоделка се пълни за 2-3 мин. ( не съм засичал), но нека предположим, че твоя се пълни за 5! Това са 1500W /12= 0,125кВч х 0,20лв = 0,025лв

Толкова голям проблем ли са ти тези 2,5 ст. на ден? :? Дали си заслужават инвестицията на време, нерви и средства? Дали си заслужават купуването на нов компресор? Това са въпроси, на които само ти можеш да си отговориш и не искам да се ангажирам с убеждаването ти! Аз за мен си съм решил! Когато намеря свободно време, ще си сложа възвратен клапан и даже няма да си оправям другия проблем! :wink:
dragozow - майстор
ferrari4456 написа:
Ей затова исках да го дам на брата на жената и да си взема нещо ново. :lol:

А колко излиза да се намери нещо такова?
И да предположим, че е проблем в главата на какви пари отиваме за ремонт на гарнитура или каквито са там нещата по нея, защото всичко е топено във вода и от никъде не изпуска, само главата не е проверена.
Ти пак може да си вземеш ново, но ще е хоби машина. Главата струва 326 лв, гарнитурите за 20-30, плочка клапани 40-50. Може да се окаже и възвратен клапан. В сервиза за да го отворят и затворят взимат 18 лв, ако правят нещо ще вземат малко повече. Ако не се справяш има сервизи, в София мога да ти кажа няколко места, включително и при нас. Метабото става, но да си помпаш гумите и да ти седи в гаража като потрябва за нещо дребно. Не случайно от професионалните компресори няма моноблоци.
Chefo77 - майстор
Миналия месец грундирах стените на детската с компресора ... голяма дандания, голяма работа. Компресорът не спря да работи, при условие че беше на не повече от 4 атмосфери. Същият като Метабото като параметри, но NuAir (в смисъл не е някакъв боклук - менте). Та за боядисване ... изобщо забрави.
Да не оставяш маркуча включен и надут, на мен оттам ми изпуска - от бързата връзка в края на маркуча. Когато го оставя надут, на другата сутрин е празен, когато спра подаването от врътката, загуба никаква.
ferrari4456 - специалист
Почти винаги затварям врътката на маркуча.Просто е малко дразнещо, ако ти потрябва вечерта и будиш съседите за да напомпаш гумата на колата или за да издухаш нещо.Затова ми е, а не за електричеството което харча.Преди като не изпускаше с едно зареждане ми стигаше за седмица, дори 2, освен ако не боядисвам или нещо друго.Сега при всяко нещо пускаш и чакаш и съседите :butthead: .

Тема "METABO CLASSIC 255" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: