• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Ел. инструментите. Консумативи.
Ronin - специалист
zz_stefanov написа:
Тиристорния регулатор си намалява ефективната стойност на напрежението. Мощноста си пада.
Има двигатели с превключване на въртящия момент, но това е друго.
истината е като при старите дрелки с механичен превключвател, но те пък тежат.
Сегашните като намалиш оборотите за да не стопиш свредлото (защото са високооборотни), може с лекота да го заклиниш.
Колега до 5 курс има още много да учиш.......незнам каква специалност си но мойта специалност е автоматика в ТУ и съм изкласил .....сещай се.... караш ме да пиша глупости ,незнам какво искаш да кажеш с поста си освен че преповтаряме някои неща по горе.......
Реостата регулира по ток....а не по напрежение....има фазови регулатори по честота в по скъпите машини...имам такива 2-3 ...един тежък къртач и два ъглошлайфа ......при някои от тях има и процесор който при промяна на натоварването освен че компенсира като мощност наваксва и по обороти...т.е запазва еднакви обороти.....айде с здраве...и без лоши чувства
zz_stefanov - майстор
.... и да продължа със глупостите - въпросните сложни машини са с така рекламираната от търговците "константна електроника" Разгледай пазара и виж колко машини го имат, не са много. Повечето от тези вградени в спусъка (които ти определяш като различни от външните) са обикновени семисторни регулатори. Това, че регулатора е в спусъка не означава автоматично наличието на константна електроника. При нея има обратана връзка с която се следят оборотите на ротора.
Крайния ефект от един реостат и семисторен регулатор върху работата на товара е един и същ, ефективноста на решенията е различна. :) А къде се ползват реостати при ръчните инструменти, че ги набутваш в темата? Дане би сега да ги изучавате. :)
Да вземеш да ни обясниш тези " фазови регулатори по честота " дето ги спрягаш горе :? :) :) как регулират фазата по честота :-D
Айде да не си размахваме дипломите.
Последна промяна от zz_stefanov на ср юли 15, 2009 8:46 pm, променено общо 1 път.
Ronin - специалист
zz_stefanov написа:
А къде се ползват реостати при ръчните инструменти, че ги набутваш в темата?
В "ръчните" бормашини на спарки......например :lol:
zz_stefanov написа:
Това, че регулатора е в спусъка не означава автоматично наличието на константна електроника.
Къде твърдя подобно нещо ?.....
zz_stefanov написа:
Напротив....айде да ги размахаме...аз моята я размахвам от 8 години....инженер съм и .......ъъъъ предупреждавам че много бия...... :? Абе започнах с глупостите....
zz_stefanov - майстор
Ronin написа:
zz_stefanov написа:
А къде се ползват реостати при ръчните инструменти, че ги набутваш в темата?
В "ръчните" бормашини на спарки......например :lol:
zz_stefanov написа:
Това, че регулатора е в спусъка не означава автоматично наличието на константна електроника.
Къде твърдя подобно нещо ?.....
zz_stefanov написа:
Напротив....айде да ги размахаме...аз моята я размахвам от 8 години....инженер съм и .......ъъъъ предупреждавам че много бия...... :? Абе започнах с глупостите....
Не заблуждавай хората, няма реостати вградени в спусъка. Дай снимки да се посмеем. А ако ще се бием да ти пусна адреса на ЛС.
Оспамваш темата с неверни неща и глупости. Айде със здраве.
единак - специалист
Замислям се за разни инструменти, които ще ми трябват за довършването на къщата ми. Особено по-специализирани такива, например перфоратор. Никога не ми е трябвал за домашни нужди, все съм се оправял със спаркито от 10-12г/ако може да говори горкото...камъни ще хвърля по мен/. Обаче ще дойде реда и на изолацята след няколко месеца и не съм сигурен дали ще издържи горкото. Пък и перфоратора си е друго нещо.
По тоя повод се чудя дали да си купувам инструменти от тук/ЮК/ и да си ги нося или направо от Бг.
Гледах, търсих и попаднах на ей това

http://www.screwfix.com/prods/58494/Pow ... S-Drill-xx#

А то пък поразително прилича на ей онова

ttp://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=68&id=195

,което ЕмоЗ е показал малко по-напред. С разликата, че е по-мощно и се казва по друг начин. Явно един китайски гараж ги дела тия. Обаче прочетох мненията за английския вариант и от 12 страници никой не каза, че му се е счупило. То къртене, то пробиване... и все здрави. Само да не забравяш да ги пълниш с масълце/в комплекта/.

При положение, че ще ми е само за една изолаця/ок 200м2/ май няма смисъл да се хвърлям на по-скъпо?

Дали въобще си струва да пълня багажника...
zz_stefanov - майстор
Това което показваш кореспондира по мощност примерно с Макита 2470, а по тегло и размери не е удобно за поставяне на изолация.
Аз съм със Sparky - BPR 261E, и ми покрива по голяма част от нуждите, перфорира си 26 мм бетон (парно можеш да си направиш), а при щадяща експлоатация става и за къртене (не му е това основната задачка разбира се) :)
При сегашните цени обаче бих се спрял на макитата :)
единак - специалист
Макитата я видях тук за £143, спаркито е £99.96, а и ги дават да са малко по-маломощни, ако въобще може да се вярва. Но пък имат съединител против заклинване.

А тая китайска подделка е £40. Вече съм решил да пробвам с нея първо, защото няма да се използва професионално. Пък ако се скапе... ми ще купя нещо по-добро и ще кажа на всички четящи да не си купуват боклуци. А може да излезе и качествено, гледай ЕмоЗ как го фали.

Обаче се чудя дали в Бг няма да е по-ефтино, пък и гаранции и т.н...
Ronin - специалист
Колега много ще зглупиш ако не си вземеш макита примерно 2470...от англия....има разни промоции и цените са доста ниски.....акумолаторен винтоверт и др.подобни....ще съжаляваш като дойдеш в бг и видиш цените тука.....качеството на английските е същото като в Бг...направи си сметка какво ще ти трябва и си го купи .....докъто имаш възможност.Имам почти цялата гама на пробивните машини на макита вкл...и 125.180.230. мм шлайфове.....акумолаторните винтоверти всичките модели без удар.....и почти всичко е от Англия....прави си сам сметката защо....използват се професионално особенно винтовертите нямат почивен ден от години.
Ronin написа:
Колега много ще зглупиш ако не си вземеш макита примерно 2470...от англия....има разни промоции и цените са доста ниски.....акумолаторен винтоверт и др.подобни....ще съжаляваш като дойдеш в бг и видиш цените тука.....качеството на английските е същото като в Бг...направи си сметка какво ще ти трябва и си го купи .....докъто имаш възможност.Имам почти цялата гама на пробивните машини на макита вкл...и 125.180.230. мм шлайфове.....акумолаторните винтоверти всичките модели без удар.....и почти всичко е от Англия....прави си сам сметката защо....използват се професионално особенно винтовертите нямат почивен ден от години.
Ееех,колега !Може да си инженер,но си твърде неграмотен.Отвори си учебниците и виж поне "акумулатор" как се пише.Иначе,бъди здрав!
Ronin - специалист
Д-р Жица написа:
Ronin написа:
Ееех,колега !Може да си инженер,но си твърде неграмотен.Отвори си учебниците и виж поне "акумулатор" как се пише.Иначе,бъди здрав!
И как помогна на темата колега.....нещо лично ли имаш против мен....правописа казва много за един човек но това е свободен форум а не час по краснопис .....абе да не падаш от небето.......
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Избор на по-мощен перфоратор за непрофесионални нужди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: