Ел. инструментите. Консумативи.
емовлаха - специалист
пет авг 11, 2023 11:19 amNic написа:
Здравейте!
Предстои ми закупуване на моторен трион за домашно ползване.
Изчакай да тръгнат промоцийте/септември, развържи още малко кесията и отстреляй по-висок клас машина
Тия "Промоцийте" поне някви римски центуриони ше да са?!
Ако още един навияч след мене са обади, направо в профи клас се целиме (стреляме).

nikolson - майстор
Това ме спечели!
Today, I'm telling you all about the best chainsaw for homeowners, the #Stihl MS180 C chainsaw. This is the very first chainsaw I ever owned!
нед авг 13, 2023 11:15 pmnikolson написа:
Това ме спечели!
Today, I'm telling you all about the best chainsaw for homeowners, the #Stihl MS180 C chainsaw. This is the very first chainsaw I ever owned!
Особено след като приобретил още няколко, та натрупал база вчепетления- нъл тъй?!!
Тоя модел го приравнявам по слава с Гоуф 2.
Някой против да развием тезата!)
емовлаха - специалист

Доволно поработила машинка и предала се
180-ката е като да си купиш един хляб със едно кебапче и да се наядеш
Голф 2 Щил 230
Глупости на джоджалета.
Голф 2- история, бр. продажби, надеждност, народна любоФ = Щил 180- история, бр. продажби, надеждност и пр. по цялия свят.
Клипчета с разборка- сборка и т.д. на 180ка в нета също с лопата да ги ринеш. Да не почвам да качвам, че "затормозяваме платформата", хаха.

"Итак, наш рейтинг устройств бытового класса:

1.MS 180;
2.MS 170;
3.MS 211"
https://dtv-instrument.com/ru/produktsi ... s-170.html
Indianec 2 - специалист
Щила при евентуална повреда повече подлежи на ремонт, май и частите са по-евтини.
емовлаха - специалист
Съгласен съм със Теб Трифоне със 2 ръце и в сервизите със лопата да ги ринеш 180, наистина са оборотни :) Иначе 180-ките се ползват в добива на дъб/метровките за огрев! Виждал съм го със очите си, в разговор със колегите как стоят нещата със този модел, отговора беше след дефект в мотора се изхвърля и нова. От приятели и познати дето имам приблизително ще назова моделите 170 2бр единият е за основен ремонт и е заменен от нов 230, 180 2бр един работещ другия заменен от 250-ка и един 018 работещ останалото е 023-025 - 230-250 десетки бройки за лично
Твоята статистика е съвсем субективна.
То Гоуф 2ки вече и по моргите няма, но 180ката се обновява. Вероятно има причина.
Едно съвсем кратко мнение, което казва всичко.
posting.php?mode=quote&f=54&p=1140279
Няма по универсална от гамата на Щил.
Аз бих купил по висок клас, както препоръчваш и ти, но като давам мнение опитвам да съм обективен, не пристрастен към профи машините.
"MS 180 реже много бодро......" заслужава да се увековечи.
Колко бодро да реже- ми като за 180.
Didomir - помощник
Хайде и аз да се включа с едно питане за покупка на домашен моторен трион, ако може нивото над "Голф 2" :-k , да кажем Jetta/Bora/Passat.

Извън шегата, бюджета е до около 800лв, и търся мощен, лек и издръжлив инструмент, предполагам нещо като 42-45см3 ще върши работа.Загледал съм се по следните машини:

42 cm3:
- Echo 4010 (2.6 к.с)
- Stihl MS 231 C-BE (2.7 к.с)
- OleoMac GS451 (2.9 к.с.)

45cm3:
- Echo 4510
- Stihl 251 - C-BE модела ще излезе извън бюджета май.
- Husqvarna 445 II

Като работа очаквам събаряне на някое дърво 50-70/80см диаметър, "дворна работа" и рязане на "метровки" за отопление 10 - 20м3/г.

За сега клоня към Echo 4010 , но няма много мнения за марка/модел из форума. Stihl си е класика, но дали (и до колко) е по-добър от Echo не знам (като енернономия също). OleoMac - също не намирам много отзиви.

Съвети и мнения са добре дошли.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: