Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Ценово ще го позиционират високо, виж новата 562 колко струва. Като цяло я оправиха тази серия, доста съм продал, но и много приказки съм изприказвал на клиентите, главно за маслата.
емовлаха - специалист
вт май 13, 2025 3:56 pmdragozow написа:
Ценово ще го позиционират високо, виж новата 562 колко струва. Като цяло я оправиха тази серия, доста съм продал, но и много приказки съм изприказвал на клиентите, главно за маслата.
560/562 Марк2 при Румънците на една цена със 18% ддс
Миналата година бяха около 1500лв
https://www.husqvarna.com/ro/motoferast ... j-si-lant/

То благодарение на теб се знаят доста неща щото си точен Мъж!
Буталото не е повредено от некачествено масло или малко масло.
To&To - специалист
вт май 13, 2025 4:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Буталото не е повредено от некачествено масло или малко масло.
Определено не е от маслото и горивото. Ауспухът така да се смачка е имало сериозен удър. От там може да се е деформирал леко цилиндъра + невъзможността газовете да излизат свободно. Ако собственика е решил да увеличи подаването на гориво за да компенсира падането на мощността и ето ти прегряло + деформирано бутало. Така става и с яко запушен и коксувал ауспух. Доста хора не им обръщат внимание. Така мисля аз де :)
dragozow - майстор
И от двете.
Цените от 1830 и 1960 лв са силно завишени за този модел, първата се намира за ~1300 лв, който знае къде да търси.
Не съм сигурен какво точно се има предвид "и от двете", но това няма общо със горивна смес. Няма и голямо значение за темата, но....

Последствията от смачкания ауспух са само и единствено намалена пропускливост на газовете, а от там и намаленото охлаждане. Прегряване на буталото само в областта на изхода, при абсолютно чист от нагари ауспух, както и чело на буталото, означава и работа на високи обороти.
Смачкания ауспух е причината.
При бедна смес щеше да личи дори и по свещта.
емовлаха - специалист
вт май 13, 2025 6:29 pmTo&To написа:
Ако собственика е решил да увеличи подаването на гориво за да компенсира падането на мощността и ето ти прегряло + деформирано бутало. Така става и с яко запушен и коксувал ауспух. Доста хора не им обръщат внимание. Така мисля аз де :)
Карбуратора на тази Хускварна се настройва сам в процеса на работа няма витове за отвертка

Обърни внимание на марката Echo!

вт май 13, 2025 6:30 pmdragozow написа:

Цените от 1830 и 1960 лв са силно завишени за този модел, първата се намира за ~1300 лв, който знае къде да търси.
Приятна е цената при теб! Най-ниската.
To&To - специалист
вт май 13, 2025 8:18 pmемовлаха написа:
Ако собственика е решил да увеличи подаването на гориво за да компенсира падането на мощността и ето ти прегряло + деформирано бутало. Така става и с яко запушен и коксувал ауспух. Доста хора не им обръщат внимание. Така мисля аз де :)
Карбуратора на тази Хускварна се настройва сам в процеса на работа няма витове за отвертка

Обърни внимание на марката Echo!
Хубав образователен клип. С моторните триони бях по-в час до 2010 година. От тогава много неща са се променили :) Имам стар Хуск, и една китайка от бензиновите. Вършат ми работа. Именно за това поисках мнение за нова бензинова резачка. Не че много ми трябва, но колкото повече одъртява човек, по-скъпи му стават играчките :) Не работя професионално, но цел живот в къщи на село са бучали резачки. Не, че не харесвам Echo, напротив. Запознат съм с марката отдавна. Аз съм импулсивен купувач. Като ми мръднат месалите взимам това за което съм най-топъл на момента :)
вт май 13, 2025 6:30 pmdragozow написа:

Приятна е цената при теб! Най-ниската.
емовлаха - специалист

Не работя професионално, но цел живот в къщи на село са бучали резачки. Не, че не харесвам Echo, напротив. Запознат съм с марката отдавна. Аз съм импулсивен купувач. Като ми мръднат месалите взимам това за което съм най-топъл на момента :)
Някога съм работил професионално, сега на някой приятел рамо и за лично ползване.
Като режа със кастрачката Хускварна хваща ме нервата и се оглеждам да я излупам някъде :) но се спирам, все пак е top handle захват
Свикнал съм да яздя конче, но ще трябва да си купя магаренце. Вече имам 1 сакато
Загледай и Echo под 1000 лв
Паричките са си твой избора също. Хусварната дето имаш тя цена няма!
Ивинявам се, че за втори път назовах Echo
Успех желая в избора!
Първи юбилей.
Прикачен файл:
IMG_20250515_075611.jpg

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: