съб окт 11, 2025 4:20 pmТрифон П.Трифонов написа:Използва се в личното ми стопанство. Не съм професионалист, но се качвам и по дърветата чат пат. Понеже исках шина на 1,3 3/8, 35 см и видях тези Лайт шини. Дават им до 30% по-ниско тегло, което ще компенсира разликата в тежестта при по-дълга шина която смятам да я използвам за по универсални работи. 20-30тина лева повече за Лайт шина няма да ме съборят. Ще пробвам и ще си я взема. Наскоро имах една ракла около 2,5 м³ тънки дърва 10-15 см. Нарязах ги сам, без помощник, без магаре, без нищо за нула време. 194t ми стана любимата резачкасъб окт 11, 2025 2:23 pmTo&To написа: Трифоне, купих си 194t. Знам че имаш Щил едноръчка. Искам да и сложа нова шина на 1.3 Тези Лайт шини бива ли ги? И да е на 35 см. Да я направя малко по-универсална. За кастрене ще си ползвам оригиналната 1.1 на 3/8, 30 см.Само мога да предполагам, ползвал съм старите. Колегата си оборудва 151 с карвинг лайт 30см и е много доволен.
Ако работиш качен на дървото ще ти е от полза по-ниското тегло. Щил се кълнат, че са направени от износоустойчива стомана.