Ел. инструментите. Консумативи.
To&To - специалист
съб окт 11, 2025 4:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб окт 11, 2025 2:23 pmTo&To написа:
Трифоне, купих си 194t. Знам че имаш Щил едноръчка. Искам да и сложа нова шина на 1.3 Тези Лайт шини бива ли ги? И да е на 35 см. Да я направя малко по-универсална. За кастрене ще си ползвам оригиналната 1.1 на 3/8, 30 см.
Само мога да предполагам, ползвал съм старите. Колегата си оборудва 151 с карвинг лайт 30см и е много доволен.
Ако работиш качен на дървото ще ти е от полза по-ниското тегло. Щил се кълнат, че са направени от износоустойчива стомана.
Използва се в личното ми стопанство. Не съм професионалист, но се качвам и по дърветата чат пат. Понеже исках шина на 1,3 3/8, 35 см и видях тези Лайт шини. Дават им до 30% по-ниско тегло, което ще компенсира разликата в тежестта при по-дълга шина която смятам да я използвам за по универсални работи. 20-30тина лева повече за Лайт шина няма да ме съборят. Ще пробвам и ще си я взема. Наскоро имах една ракла около 2,5 м³ тънки дърва 10-15 см. Нарязах ги сам, без помощник, без магаре, без нищо за нула време. 194t ми стана любимата резачка :) Може да се използва за много неща. Гори по-малко от ток :) Та за това питам. По нататък, пролетта ще и сложа портнат ауспух да видя как е.
съб окт 11, 2025 6:01 pmTo&To написа:
...194t ми стана любимата резачка :) Може да се използва за много неща. Гори по-малко от ток...
Моята я прибирах само първата година. От тогава насам си седи под навеса на дръвника.
Вадя от сака, ритам, пали и си свършвам работата. Днес ги почистих до блясък- готови за работа.
Основната работа я върши малката. Дори повалянето на 35см дърво в основата вчера не беше проблем.
To&To - специалист
съб окт 11, 2025 6:14 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб окт 11, 2025 6:01 pmTo&To написа:
...194t ми стана любимата резачка :) Може да се използва за много неща. Гори по-малко от ток...
Моята я прибирах само първата година. От тогава насам си седи под навеса на дръвника.
Вадя от сака, ритам, пали и си свършвам работата. Днес ги почистих до блясък- готови за работа.
Основната работа я върши малката. Дори повалянето на 35см дърво в основата вчера не беше проблем.
Моите всичките са перфектно почистени и готови за работа. Само едноръката не съм я прибрал :) Има време до зимата. Сега е на стенд бай все още :) Ами мощността и не е малка. 172, 180 на Stihl са със същата мощност. Онзи ден гледах един комшия как се бори с 35 кубикова хубава резачка. Имах чувството, че с едноръката щеше да е по-лесно и по-бързо.
съб окт 11, 2025 6:59 pmTo&To написа:
... Онзи ден гледах един комшия как се бори с 35 кубикова хубава резачка. Имах чувството, че с едноръката щеше да е по-лесно и по-бързо.
Със захабена верига, замърсени филтри.......занемарена техника, е така.
Споделих опит на колега със лайт шините. Същият има 193Т. От както е купил 151Т, другата не е палена. Подшушнах му как да си я "пипне" и от тогава се радва на леката машинка. За по-груба работа си има 261 и 661.
To&To - специалист
съб окт 11, 2025 7:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб окт 11, 2025 6:59 pmTo&To написа:
... Онзи ден гледах един комшия как се бори с 35 кубикова хубава резачка. Имах чувството, че с едноръката щеше да е по-лесно и по-бързо.
Със захабена верига, замърсени филтри.......занемарена техника, е така.
Споделих опит на колега със лайт шините. Същият има 193Т. От както е купил 151Т, другата не е палена. Подшушнах му как да си я "пипне" и от тогава се радва на леката машинка. За по-груба работа си има 261 и 661.
Яки машини дал Господ при мен. Имах нужда от лека и надеждна резачка за всякаква по лека ежедневна работа. Имах на ум 182, 130, 135 или 3510. Тази ми изпадна на сметка и изобщо не съжалявам. Нямах си и на представа колко удобна и многофункционална може да бъде една едноръчка. Никога не бях им обръщал внимание.Мислех си, че са само за арбористи.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: