• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 386
Ел. инструментите. Консумативи.
efendi - специалист
Вече разбрах :lol: , то с питане човек стига и до.....Рим. Аз съм така, по добре да питам за нещо в което не съм компетентен, от колкото да се правя на голям разбирач.
stiv1961 - майстор
efendi написа:
Вече разбрах :lol: , то с питане човек стига и до.....Рим. Аз съм така, по добре да питам за нещо в което не съм компетентен, от колкото да се правя на голям разбирач.
Аз съм същия като теб :) да не мислиш, че разбирам от всичко. Специалността ми е ДВГ, но колко тънкости не знам пък и не съм я практикувал. На времето се учехме на Газка, Зил, Жигули и Москвич :-D
efendi - специалист
То не напразно има една приказка "човек се учи докато е жив, и ненаучен .............." сещаш се. Едно нещо не се ли практикува нейсе, а пък не може човек да разбира от всичко, въпреки,че се срещат и такива индивиди, както и да е това е друга история.
Илчо Илиев - майстор
efendi написа:
Ами има инструкции и пише, че масло се налива в определения резервоар, и отделно се прави смес със бензина. Всичко е с гаранция и е ново, просто не мога да се сетя след като цели 7 години в естеството ми на работа включваше извършване на дейност със бензинов трион щил 21, да сме му наливали другаде масло. От това което чета виждам,че само в казанчето за масло се налива. Явно требе да е така, едно време имах симсон, сменях му маслоте много често, нали е двутактов, имах бензинова помпа за поливане и тя е двутактова наливах масло в пробката на мотора, ама туй животно сякаш го виждам за първи път..... :? ......а не е така
Ти бъзикаш ли се с нас :?
На Симсоня има масло само в скоростната кутия(освен в бензина, уточнявам заради търсещите гафове),а то е трансмисионно и се сменя на доста голям пробег....
Смазването при двутактовите мотори става от маслото в бензина....
efendi - специалист
Не се бъзикам и не споря, може и така да е. И аз се чудя що все ставаше на боза у симсоня маслото...както и да е...!
Stefan_62 - майстор
efendi написа:
едно време имах симсон, сменях му маслоте много често, нали е двутактов, имах бензинова помпа за поливане и тя е двутактова наливах масло в пробката на мотора, ама туй животно сякаш го виждам за първи път..... :? ......а не е така
То явно затова си "имал" и Симсон и помпа :lol: и маслото не се налива след бензина / както предполагам си го правил при Симсона/, а се прави предварително сместа и тогава се налива в резервоарчето. И на триона да не вземеш да сложиш в бензина от двутактовото масло дето си го слагал на Симсона , че ще "имаш" и трион :drinkers:
stiv1961 - майстор
Stefan_62 написа:
че ще "имаХ" и трион :drinkers:
:-D
efendi - специалист
А не , то си пише 10В/30, 30В/40 през лятото и 20В/30 през зимата, това за веригата, а за бензина двутактово, само това пише в книжката с упътване . Аз ако нещо не разбирам пак ще питам, благодарство на отзовалите се. :prayer:
Stefan_62 - майстор
efendi написа:
А не , то си пише 10В/30, 30В/40 през лятото и 20В/30 през зимата, това за веригата, а за бензина двутактово, само това пише в книжката с упътване . Аз ако нещо не разбирам пак ще питам, благодарство на отзовалите се. :prayer:
За веригата наливай 10V/40 то зимата няма да я ползваш, а за бензина си вземи двутактово на Щил или на Хускварна за моторни триони, резачки и тем подобни и гледай да не объркаш резервоарчетата :drinkers: . Спазвай пропорции те за /бензин-масло/ и указанията в сервизната книжка и няма да имаш проблеми. Пак ако нещо не ти е ясно по-добре питай преди да предприемиш някъкви действия, че после да не харчиш излишни пари за ремонти. :partyman:
efendi - специалист
Благодарим за мнението и информацията. Непременно ако има нещо ще питам, днес си взех една тубичка масло литър двутактово, утре ще го видя какво е и ще пиша допълнително, ама някаква цена беше от 9 лв литъра, не се сещам какво беше но утре ще го видя и ще споделя.
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 386

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: