Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav - майстор
Кугер даде изчерпателен отговор и съм напълно съгласен.С една забележка-карба страда както от изсъхването на горивото в него,така и (особено мембранните,с платната) от стоене на сухо.За целта-периодично допълване,припомпване,припалване или както искате така го правете,но да се пълни периодично.Само ако е сигурно,че машината няма да работи много дълго време,само тогава пълно изпразване на горивната система.Причината-дори и като "изгорите" горивото от карбуратора,то машината гасне преди то да е свършило съвсем в обема му.Минималното оставащо количество скоростно се изпарява (много бързо в сравнение с пълен карбуратор,който ще изсъхне след седмици или повече,зависи от големината му и обема гориво в него) и съответно остатъците започват да се трупат по платна,жигльори,канали и се спичат напълно,а не всички от тях се разтварят при следващото ползване.Така,че и това не е пълна гаранция за добро стопанисване,дори прекалено честото практикуване на този метод може да даде и по-лоши резултати,добавяйки и проблема на сухите платна.
Абе като цяло,закона че "Машина не се плаши от работа,а се плаши от стоене" си е валиден за всички двигатели с вътрешно горене.Ако не ползвате пълноценно и сравнително редовно такава машина,то тя си е само още една беля вкъщи.
mavryt4o - майстор
Наскоро си купих от щил една залежала 044 .Знам че вече няма връщане назад но все си мисля че старите модели са по-добри от сегашните и съм направил правилен избор.Цената е хилядарка а за моите нужди ми трябва колкото се може повеч мощ до тази цена.Мислите ли че съм постъпил правилно.Показвам и за какво я ползвам.(ако я види дистрибутора край с гаранцията :lol: )

Прикачен файл

20181004_124433.jpg
iivanov - майстор
Пуу , откъде ги изкопавате такива оферти , бе ? :partyman:
dragozow - майстор
Намират се, аз знам къде има нови Husqvarna 262 и 268.
пишман_майстор - специалист
Драгозов , на каква цена са? Добри машинки са.
mavryt4o - майстор
В щил Пловдив има още 4 броя 044 .Има и почти нова на 20 кубика мс 880 на 1600 лв но е адски тешка и скъпо ми се видя.
koveslav - майстор
В сервиза на Щил до Хеи-то в Пловдив са ми правили страшни оферти и на запазени и на почти нови машини от по-стари модели и дори сме взимали от тях на приятели.За мен са много коректни хора и в сервиза и в близкия техен магазин,но отдавна не съм в този бранш и не съм ходил скоро.Въпроса е,че такива неща стават на момента-когато изпадне нещо.Трябва да се следи.
iivanov - майстор
Че казвайте овреме бе хора ! Нямаше да се набутвам с тия супер-дупер нови модели .
пет окт 12, 2018 3:49 pmiivanov написа:
Че казвайте овреме бе хора ! Нямаше да се набутвам с тия супер-дупер нови модели .
Ха-ха, сигурно и моята 241 е супер-дупер😀
iivanov - майстор
Ми , кво да ти кажа ... :? Бях от горе долу от първите , които си взеха хуск с електронен карбуратор . Четири години всичко беше ОК , докато замърсени писти на дросела ме вкараха в бокса . Поради някои неразбории в Хускварна България ремонта се забави и се наложи да взема супер-дупер новият фейслифт на щил 261 . Е сега , две години след покупката имам ядове с карба . Чакам сезона да свърши и отивам в бокса .

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: