• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 26
Ел. инструментите. Консумативи.
UNIOR - модератор
За нивелирите почти няма какво да се обсъжда, нещата са повече от ясни. Тук ще покажа моделите на "Skil", които са любителска линия.
В случая за колегите които се занимават с гипскартон, и нямат възможност да отделят 3-4000лв. за професионален а и нямат нужда от такъв, "Skil" e едно добро решение между цена и точност.

Самонивелиращ лазерен нивелир модел: "0515 Auto Level"
С този нивелир, както става ясно от наименованието му няма нужда от ръчно регулиране.Модела може да проектира хоризонтална, вертикална, кръстосани под ъгъл(90). Системата му за самонивелиране функционира в рамките на +/-5(градуса)диапазон.Ако нивелира е извън този диапазон, той сигнализира и се самоизключва.Линията се стабилизира в рамките на 5секунди след включването му.Точноста му е +/- 5мм/м. Захранва се от 3хАА(6LR)1.5V, които са включени в комплекта, и осигуряват работа от 30часа.
В комплекта са включени куфар, статив. червени очила за по добра видимост на лъча.

Ротационен лазерен нивелир модел: 0560АС
Тук не мога да дам много подробна информация за този модел , тъй като е от няколко дена на пазара, и нямам особено голям поглед върху него, Ще спомена че той не е самонивелиращ, и в случая не мисла че е по добрия избор от гореописания.Цаната му е 249,00лв.

Мулти-позиционен лазер модел: 0502

Едни изключително добро и практично решение за дома, а и не само.
идеален помощник за всякакви домашни нужди, аз лично имам такъв за вкъщи, и поварвайте ми поставянето на корнизи е направо песен, има седем приставки за всякакви поърхности, за гипс картон,с магнит,стяга работа с плоскости, с вакуумни вендузи за гладки повърхности, приставка за разчертана на различни градуси когато имаме нужда.Точноста му не е голяма но за дома , и имайки предвид че е за неотговорни работи , е напълно задоволително +/-7мм/на 5м.
цената му е 59,00лв.

Надявам се дъм бил полезен, Ако някой е работил с такава техника, ще се радвам да сподели мнението си, и практическия си опит с нас. :)

Прикачен файл

samoniwelira6t.jpg
"0515 Auto Level"-199,00лв.
samoniwelira6t.jpg (14.63 KиБ) Видяна 39487 пъти

Прикачен файл

rotacionen.jpg
0560АС/ ротационен
rotacionen.jpg (27.51 KиБ) Видяна 39487 пъти

Прикачен файл

paqk.jpg
Мулти-позиционен лазер модел: 0502
paqk.jpg (29.59 KиБ) Видяна 39487 пъти
8180 - майстор
UNIOR,
Ако няма някаква грешка, точността на 0502 е ~3-4х по-добра от на 0515 Auto Leve.!?
И като съм се включил, кажи нещо за лазерните рулетки, че оня ден една дизайнерка ме шашна как набързо си взе мерки с такава, ама не можах да я разпитам.
Има ли нещо достъпно с ~0,5%.
UNIOR - модератор
8180 написа:
UNIOR,
И като съм се включил, кажи нещо за лазерните рулетки, че оня ден една дизайнерка ме шашна как набързо си взе мерки с такава, ама не можах да я разпитам.
Има ли нещо достъпно с ~0,5%.
мод: DLE 50
цена:349,00лв.
Това е лазерната рулетка на Бош, Измервателен диапазон е 0.05 - 50 m
Типичната точност на измерване е: ± 1.5mm (0.3 - 30m); ± 3mm (30 - 50m)
измерва дължини, площ. обем, може да събира резултатите от измерванията, има три бази на измервания.

Изображение

това е лазерната рулетка на Скил нейната цена е 199,00лв.
мод:0530АА
Изображение

По евтиния вариант са ултразвуковите, допълнителната функция е измерване на температура, за да измерва точно не трябва да има препятствия срещу него, ако има може да даде отклонение от размера равно широчината на препятствието, примерно ако това е един гардероб, представи си отклонението ](*,).

мод:0520АА
цена:99,00
Изображение
dobromir.marinov - специалист
Миналият месец си купих ротационен и два дни по-късно го върнах.
На три метра по хоризонтала даде грешка 2,5см.,на 2.60 вертикала 2см.
UNIOR - модератор
dobromir.marinov написа:
Миналият месец си купих ротационен и два дни по-късно го върнах.
На три метра по хоризонтала даде грешка 2,5см.,на 2.60 вертикала 2см.
Би ли споделил марката и модела, за да знаят колегите какво да избягват.
dobromir.marinov - специалист
Като този на снимката ,само че не със сак а в куфар.Преди една година имах пак лазерен скил но не ротационен , а обикновен -очертаваше линия на едната стена ,и с четири -пет линини обикалях банята ,като в повечето случаи първата и последната линия се срещаха .Откраднаха ми го, и тази година реших да купя по-скъп като мислех ,че ще е и по - хубав ,но уви.Грешката която дава е недопустима.
UNIOR - модератор
Бях сигурен че е този нивелир, проблема е че трябва сам да го нивелираш, от там идва грешката която споменаваш, аз също не го предлагам този поради тази причина. Всички лазерни ротационни са самонивелиращи(с изключение на този) от където и идва по голямата точност. ЗА съжаление хубавите и качествени такива са доста скъпи и не са по джоба на всеки.
housedoktor - майстор
Вече 4 години ползвам лазерен нивелир и признавам ,че е незаменим помощник.Относно евтините изпълнения съм леко скептичен....Под 400 лв трудно ще се намери добър лазерен нивелир.А за '''Направи си сам' дейност маи не е много оправдано.Относно ултразвуковата рулетка сум за.Моята е Ryobi compumeter pro- преди 3 г беше от най- доброто.Има и вграден строителен конвертор-калкулатор от обратната страна .Бива си я.Не е с лазер и не мисля ,че трябва да има лазерен показалец /ултразвуковите вълни се разпространяват различно от светлинните лъчи/

Прикачен файл

DEWDW087K.jpg
добро качество,добра цена и много екстри
DEWDW087K.jpg (4.06 KиБ) Видяна 38434 пъти

Прикачен файл

resize.jpg
Ryobi compumeter pro
resize.jpg (4.22 KиБ) Видяна 38434 пъти
pesho - специалист
housedoctor,на каква цена си купувал DeWalt-a DW 087K ?
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 26

Тема "Лазерен нивелир" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: