• 1
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Само като екстрактор не ми върши работа. И 20-ката върши такава работа чудесно, и резервната (едно Айнхелче си взех преди няколко месеца). Искам нещо, което да е достатъчно мощно, та да смуче прахоляка от пода добре, а и от други места ме предупредиха, че точно тези модели не са за почистване на подове. Не че 20-ката не върши такава дейност, но искам ОЩЕ по-добре. :)
Благодаря за мненията, май май ще се оборудвам с GAS 25, нея поне я знам какво може, има автоматичен режим на тупане (с врътката) и особено ме кефи закъснялото включване и изключване, когато има закачена машина на нея... бях забравил за това :) А и за нея със сигурност има алтернативни варианти за торбички от Тони.
Иначе, PIP, убедиха ме, че пластмасите отгоре са с подобрена здравина от началото на тази година. Със сигурност не е единичен случай (приятел сподели за 3 такива, при това на доста по-висок клас смукачки) и във Фесто знаят за него.
PIP - специалист
Ако ти е основно за чистене най-мощната с която съм работил е била karcher, но аз я ползвам основно с машините и мидито за това е екстра, отделно е компактна и тиха.
Chefo77 - майстор
Не ми е основно за машините :(
Като ида на обекта след някой шпакловчик, който не обича да си чисти, пълня по една торбичка потник на стая. Палачори колкото искаш.
Керхер не искам, тези които си струват, са големи. Освен другото, е добре да е компактна. Иначе има и Лавор, с 2, с 3 турбини, двумоторни... Драго ще ми направи и добра цена. Но 65 литра например си е прасе за моите нужди :)
colyo - специалист
Чефо, наскоро ми изгоря Лидълската прахоСВИРачка и много се чесох по главата каква нова да си зема. Основно гледах какво препоръчват руснаците, защото те експлоатират техниката като за последно и не я жалят, а и правят много хубави сравнителни тестове. Та за това се спрях на BOSCH Advancedvac 20 пред GAS 25. На тестовете със засмукване зелената вдигаше куфар с 12кг товар а синята не можа. Гледах как смучат изкъртена мазилка без торба и я пълнят до горе. После само изтупват филтъра и отново в боя. Та можеш да прегледаш малко клипчета преди да скочиш в "киреча".
Прикачен файл:
IMG_20180314_200533.jpg
От твоите хора я взех и има система за синхронен пуск на допълнителна машинка.


ПП: Не открих точния клип, но и този е показателен: https://www.youtube.com/watch?v=qSrqg5tzqeA
Chefo77 - майстор
Аа, не - крачка назад не правя. Аз на Макитата 3 пъти и горих мотора, на 20-ката на четвъртия месец също го изгорих, зелената сигурно през месец ще е в сервиза :)
Вече съм рахат - взех си 25-ица. На клипове честно казано доверие нямам много. Почти винаги са снимани е идеални условия, малка промяна в обстоятелствата и резултатът е различен.
Иначе определено има по-добри параметри зелената. Въпросът е колко ще издържи при продължително натоварване.
colyo - специалист
Ползвам я само от седмица и то на непрофесионален тормоз. Определено съм много доволен и даже ме дразни колко е силна на моменти, защото ми гълта отвертки, болтове и битове, но поне знам къде да ги търся.
Chefo77 - майстор
Сложи И циклон (twister на Samsung, 22 лева от ТМ), по-лесно ще намираш болтове, гайки, шайби, опаковки от кроасани, автомобилни гуми... :)
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
Аа, не - крачка назад не правя. Аз на Макитата 3 пъти и горих мотора, на 20-ката на четвъртия месец също го изгорих,
Гори, чупе се, неиздръжливи, но пак ще си взема скъпа... Фанатици :-D
Chefo77 - майстор
Заради това - Нилфиск не е моята марка явно :)
Сега съм на Стармикс :)
jekasus - майстор
Докато се мяткаш между двете марки Айнхела ще работи, и ще работи :-D
Погледнах тези Мини -миди в тубата - за маркуча и прибирането му е много добре измислено.
 • 1
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Тема "Покупка на прахосмукачка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: