Здравейте,
Някой може ли да даде мнение за това:
"HBM 9926 Професионален инверторен електрожен 230 V 30-200 A"
Привлече ме: Uo=70 V - би трябвало да се справя по-добре с по-тънки електроди (прочетено тук във форума)?!?
... и "Студио Х":
"e-tools" го предлагат за 424 лв.
"онлайн машини" за 339 лв.
а в германския сайт на "HBM" е 119 евро (~240 лв.)
Видимо има интересни възможности за настройка, но и в същото време си прилича на поредната Немска машинка от Китай.
... или от друга страна - да започна от начало: трябва ми нещо надеждно за електроди 1.6 - 3.2 (в т.ч. и неръжд.) "за домашни цели" (не съм заварчик - "калва", както мога ... с ~50 кг. траф). Трябва ли ми тел (MIG)? Никога не съм опитвал. (тук запознатите казват, че е по-лесно).
За сега в главата ми се борят основно DEL ММА 160 и ARGO Mini 160 и българския китаец Viki Lux 200 R със съответните им предимства (според мен):
DEL - 2x3m(-), 25mm2(+), 4г.гаранция(+), 280лв.(+) -10%(+), Uo=? ;
ARGO - 2x5м(+), 16мм2(-), 4г.гаранция(+), куфар(+), 330лв.(-), Uo=? ;
Viki Lux - кабели(-), 2г.гаранция (-), Копче за настройка на "Arc Force"(+), 312лв.(сДДС)(-), Uo=62V(+).
Мнение за маска (например ADF 718)? ... EN 379 1/1/1/1(2) - какво значи последната цифра? и 1 или 2 е по-добре?
Май доста въпроси станаха.
Благодаря предварително на отзовалите се със съвет.
(Знам, че решението и парите са си мои )
Някой може ли да даде мнение за това:
"HBM 9926 Професионален инверторен електрожен 230 V 30-200 A"
Привлече ме: Uo=70 V - би трябвало да се справя по-добре с по-тънки електроди (прочетено тук във форума)?!?
... и "Студио Х":
"e-tools" го предлагат за 424 лв.
"онлайн машини" за 339 лв.
а в германския сайт на "HBM" е 119 евро (~240 лв.)
Видимо има интересни възможности за настройка, но и в същото време си прилича на поредната Немска машинка от Китай.
... или от друга страна - да започна от начало: трябва ми нещо надеждно за електроди 1.6 - 3.2 (в т.ч. и неръжд.) "за домашни цели" (не съм заварчик - "калва", както мога ... с ~50 кг. траф). Трябва ли ми тел (MIG)? Никога не съм опитвал. (тук запознатите казват, че е по-лесно).
За сега в главата ми се борят основно DEL ММА 160 и ARGO Mini 160 и българския китаец Viki Lux 200 R със съответните им предимства (според мен):
DEL - 2x3m(-), 25mm2(+), 4г.гаранция(+), 280лв.(+) -10%(+), Uo=? ;
ARGO - 2x5м(+), 16мм2(-), 4г.гаранция(+), куфар(+), 330лв.(-), Uo=? ;
Viki Lux - кабели(-), 2г.гаранция (-), Копче за настройка на "Arc Force"(+), 312лв.(сДДС)(-), Uo=62V(+).
Мнение за маска (например ADF 718)? ... EN 379 1/1/1/1(2) - какво значи последната цифра? и 1 или 2 е по-добре?
Май доста въпроси станаха.
Благодаря предварително на отзовалите се със съвет.
(Знам, че решението и парите са си мои )