• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
ves-ko - специалист
Здравейте,

Някой може ли да даде мнение за това:
"HBM 9926 Професионален инверторен електрожен 230 V 30-200 A"
Привлече ме: Uo=70 V - би трябвало да се справя по-добре с по-тънки електроди (прочетено тук във форума)?!?
... и "Студио Х":
"e-tools" го предлагат за 424 лв.
"онлайн машини" за 339 лв.
а в германския сайт на "HBM" е 119 евро (~240 лв.)
Видимо има интересни възможности за настройка, но и в същото време си прилича на поредната Немска машинка от Китай.

... или от друга страна - да започна от начало: трябва ми нещо надеждно за електроди 1.6 - 3.2 (в т.ч. и неръжд.) "за домашни цели" (не съм заварчик - "калва", както мога :) ... с ~50 кг. траф). Трябва ли ми тел (MIG)? Никога не съм опитвал. (тук запознатите казват, че е по-лесно).

За сега в главата ми се борят основно DEL ММА 160 и ARGO Mini 160 и българския китаец Viki Lux 200 R със съответните им предимства (според мен):
DEL - 2x3m(-), 25mm2(+), 4г.гаранция(+), 280лв.(+) -10%(+), Uo=? ;
ARGO - 2x5м(+), 16мм2(-), 4г.гаранция(+), куфар(+), 330лв.(-), Uo=? ;
Viki Lux - кабели(-), 2г.гаранция (-), Копче за настройка на "Arc Force"(+), 312лв.(сДДС)(-), Uo=62V(+).

Мнение за маска (например ADF 718)? ... EN 379 1/1/1/1(2) - какво значи последната цифра? и 1 или 2 е по-добре?

Май доста въпроси станаха.
Благодаря предварително на отзовалите се със съвет.
(Знам, че решението и парите са си мои :) :supz: )
MamaMy - майстор
Опитай се за Викито да намериш адрес за да си търсиш правата по гаранцията ако се случи нещо! Ще намериш ама грънци :-D
Тези са фирма фантом с 50 различни сайта от София, Пловдив, Пазарджик и Асеновград, но по принцип са от Хасково.
ves-ko - специалист
пон юли 08, 2024 5:55 pmMamaMy написа:
Опитай се за Викито да намериш адрес за да си търсиш правата по гаранцията ако се случи нещо! Ще намериш ама грънци :-D
Тези са фирма фантом с 50 различни сайта от София, Пловдив, Пазарджик и Асеновград, но по принцип са от Хасково.
Жалко, ... а чух добри отзиви за тях ...
Вероятно ще отпаднат. А нещо за телта? и за Uo на другите и заваряването на 1.5 - 2 мм профили с тънки електроди ?
Djack - специалист
Има едно Вики, което е легитимно!
ves-ko - специалист
пон юли 08, 2024 6:31 pmDjack написа:
Кое?
янко - специалист
Мисля че е Вики Б
Последна промяна от янко на пон юли 08, 2024 7:06 pm, променено общо 1 път.
пон юли 08, 2024 6:31 pmDjack написа:

От това Вики купих китаеца, който в последствие продадох на колега.
Работи безотказно вече 6-7 години и не го заменя за нищо.

Днес изпратих обратно стока с рекламация. Интернет магазин, без физически обект.
Същата стока, но по скъпа с 20 лв, бих си я купил от голям магазин във Варна.
Сега ще ги дам по куриери, а може и да си остана със спомена само.

Следващият ми електрожен, от който съм доволен лаик, е купен от магазин подобен на Практикер, Бриколаж, нещо си Макс. Китаец естествено.

Наложи ли се пак да купувам, ще е от Сандански.
Djack - специалист
пон юли 08, 2024 6:49 pmянко написа:
Мисля че е Вики Б
Да, точно! Телчарката ми е от зелената серия на Вики-Б, а електрожените са от Драгозов! И кам двете нямам никакви грижи и оплаквания! Много съм доволен. :partyman:
miroki - майстор
Моя също е Вики 200 И си работи добре, не помня колко години. Около 6-7. Поне досега. От Хасково го вземах.
За мен единствено размерът малко ми се видя голям. Мислех, че стават за рамо, но е настолен.
ves-ko - специалист
пон юли 08, 2024 6:49 pmянко написа:
Мисля че е Вики Б
Това трябва да е от Казанлък. Малко приличат на Argo Mini 160, но може и да нямат нищо общо.
пон юли 08, 2024 6:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Наложи ли се пак да купувам, ще е от Сандански.
Явно иде реч за ИЗА 190.

Междувременно получих доста добри (и ентусиазирани) отзиви за РЕДКО Easy Job 200 (по-добри от Сименс профи серия - кораборемонтно натоварване на дока и без откат, "дъгата е по-плавна и стабилна, без много пръски", ползват се от години), които на всичко отгоре са представени и във Варна с магазин и сервиз (2г.(-)). Само дето на сайта им има доста оскъдна информация, но в т.ч. 35% 200 A, 60% 150 A, 100% 120 A, което ме устройва за макс. 3.25.
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: