• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
soton - специалист
Имам две здрави рвзачки и с тях нямам проблеми,но имам и две счупени:
Едната е Партнер 351 която се сдуха вече от работа.Дадох я за ремонт в гаранционния сервиз срещу Пирогов преди няколко години,но ми я върнаха същата защото било безсмислено.Скоро я отворих за да видя има ли части за продан и видях че са ми свили маховика,който е и магнет.
Втората е STIGA :Тя е работила само един час,счупи палчетата на маховика,смениха ги веднъж,пак ги счупи и от тгава седи ей така:не мога да намеря севиз за нея.
Та въпроса ми е :какво да правя с тези двете?
shotik - майстор
За втория мотор , като го направиш да работи си моторизирай едно колело :-D ,примерно като това :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
soton - специалист
То верно си е за майтап,ама ми се иска да чуя и някое по конструктивно мнение.Може пък някой да му трябва резервна част,или някакъв нов начин на палене,а не с въжето.
batkotony - специалист
soton написа:
То верно си е за майтап,ама ми се иска да чуя и някое по конструктивно мнение.Може пък някой да му трябва резервна част,или някакъв нов начин на палене,а не с въжето.
"Новия" начин на палене си е достатъчно стар-това представлява една шайба със засек на единия борд,в който се захваща възела на въжето.След това се навива на ръка и с рязко издърпване се пали машината.При издърпването въжето се освобождава от шайбата и повече не пречи...Но е нужно да си намериш(направиш) такава шайба според твоя размер...
Иваче аз бих се разтърсил за резервни части от по-истински марки и бих приспособил нещо по-оригинално.
stiv1961 - майстор
soton написа:
Втората е STIGA :Тя е работила само един час,счупи палчетата на маховика,смениха ги веднъж,пак ги счупи и от тгава седи ей така:не мога да намеря севиз за нея.
Наближава Коледа, а тогава се случват чудеса :) Не си ли мислил за подаръче, нещо от сорта :?
MamaMy - майстор
От Партнера няма ли начин да се вземе стартера и да се монтира на Стигата?
dragozow - майстор
Сам спомена че Партнера е работил доста. В един момент става безмислено да ти вземат 150-200 лв за ремонт, при положение че нов с гаранция струва под 300 лв. Можеш да му ползваш шината и веригата. Евентуално могат да ти потрябват пружините на дръжката че се чупят понякога, струват 15 лв трите. Та идеята ми е нова същата с отстъпка. Аз също имам 351 от няколко години, ползвам я за разчистване на вилата и съм рязал няколко пъти дърва на баба ми докато беше жива. Не съм имал ядове с машината, не я напъвам много и източвам и почиствам като свърша работа. Stiga си има вносители, но не внасят дърворезачки. Аз ги познавам и мисля че може да ги питаш дали не може да се поръчаш каквото ти трябва:
http://dezmomotors.com
soton - специалист
Веригата и дъската на партнера също са заминали.За нея споменах само с цел ако на някой му трябва някоя част.Стигата като я купувах имаше и сервиз в някакъв блок срещу руското посолство.Писах на стига в италия,но те не рачиха да ми отговорят.На практика аз отдавна съм я прежалил,но като си помисля че всичко в нея е ново...
soton - специалист
Тези от dezmomotors обещаха да ми внесат тъпите палчета,пък дали ще стане - ще видим
bilici - специалист
Здравейте, аз също имам Партнер 351ХТ , но се хванах да режа едни 20годишни сухи дъбови дървета и на петата метровка блокира. Ползвах я от 2009г. без проблеми. В сервиза на партнер казаха , че е надран цилиндъра. Превъртях веднъж и пробвах да запаля, неще.
Мой колега има същата машина и при него беше блокирала, не можеше да завърти , но след като изстина си запали и още си я ползва.

Колега "сотон" твоят цилиндър ,бутало , сегмент в какво състояние са ?
  • 1
  • 2

Тема "Какво да правя с моите резачки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: