Ел. инструментите. Консумативи.
malgitobi - специалист
Здравейте!
Извинявам се за глупавия въпрос, но на ъглошлайф 125мм, могат ли да се ползват дискове 115мм или не е препоръчително?
sinfon - специалист
Дупката е една и съща - защо да не може?
LazarGanev - "Велик майстор"
125 като се поизноси нали в един момент става 115, а после и по-малко :wink:
шоп - майстор
Този вариант може, обратният е опасен.

Виждал съм много хора да махат предпазителите и да слагат по-голям диск. Периферната скорост на диска минава максималната ( обикновенно 80м/сек) и може да се пръсне диска.

Това последното съм го виждал с очите си. На ъглошлайф с 8000об/мин за диск ф180 му сложиха ф230!!!!
пишман_майстор - майстор
шоп написа:
Това последното съм го виждал с очите си. На ъглошлайф с 8000об/мин за диск ф180 му сложиха ф230!!!!
Това да, но на 125/115 тип шлайфчета са с много близки или еднакви обороти. Там ако се случи , значи или диска не е наред, или се борави неправилно с него.
lpoik - специалист
malgitobi написа:
Здравейте!
Извинявам се за глупавия въпрос, но на ъглошлайф 125мм, могат ли да се ползват дискове 115мм или не е препоръчително?
Извинявай,но въпроса ти е наистина глупав.Нали в един момент като се поизноси диска(както каза колегата по горе) диска става 115.По добре по малък диск отколкото голям(както писа шопа).Винаги големия диск е бил по опасен от малкия. :partyman:
malgitobi - специалист
Благодаря на всички за отговорите!
И аз си помислих, че като се изхаби става по-малък (115), но все пак реших да питам, защото си имам малко страх от такива машини и предпочитам да съм сигурна, вместо да стане някоя беля (както например един познат ме убеждава, че мога да си сложа циркулярен диск на шлайфа и да си режа дъски с него). За щастие в този форум съм чела, че това е много, много опасно и никога не бих го направила (както и да си махна предпазителя на шлайфа, за да ползвам по-голям диск).

Тема "115мм диск на ъглошлайф 125мм?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: