Ел. инструментите. Консумативи.
maxuel82 - специалист
Наскоро закупих ето такава машина https://www.meister-werkzeuge.de/magent ... 52976.html естествено втора употреба и се оказа че има счупен лагер на ротора . Между временно обаче го разглобих и изчистих от старата и доста замърсена грес .Сега обаче не знам каква грес да сложа . Доколкото прочетох, греста за смазване на къртачите е специална . :? Помагайте .

Прикачен файл

5452970.png
plamen6703 - майстор
Купи си литиева грес!
maxuel82 - специалист
Ето такава ще взема http://ruski-masla.com/%D0%BA%D0%B0%D1% ... %D0%BB-24/ Препоръчаха ми някакви НАНО греси http://ruski-masla.com/%D0%BA%D0%B0%D1% ... %D0%BB-24/ , сега се двоумя ??? Чух даже ,че се пълнел с трансмисионно масло ЕР 90 ,като и молибденова грес . Направо се ошашавих .
moimoimoi - майстор
е то ако е имало грес ,сложи пак грес.
имам едно метабо khe32 сложих му грес за автомобилни лагери на castrol ярко зелена е.
една идея удара стана по силен.

от твоя сайт видях това http://ruski-masla.com/product/%D1%81%D ... %80%D0%B8/
maxuel82 - специалист
Тъй като съм мераклия и съм на принципа " козата си иска пръч " :lol: се разходих до два фирмени сервиза, за да събера информация . Не са особенно въодушевени да дават информация и казват - "ами донеси машината "и т.н. , но това което разбрах ,е че вътре ,където са буталата и зъбните колела се слага специална високооборотна грес . Естествено в сервиза на Макита ми предложиха грес макита на цена 9.20лв за 50гр тубичка . В сервиза на бош - грес бош на цена 10.60лв . Взех бошовата ,че ми се видя по "истинска" . Предложиха и друга грес която се слага в патронника, ама предполагам там не е толкова отговорно и обикновената литиева грес ще свърши работа .

Прикачен файл

BSH6101106.jpg
BSH6101106.jpg (59.54 KиБ) Видяна 476 пъти
Trakehner1 - специалист
Купи си грес за електроинструменти, обикновено е черна. Слагал съм на две машини литиева грес и двете загряват при употреба, не е подходяща, твърде гъста е.

Тема "Каква грес за къртач Meister 25J" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: