Ел. инструментите. Консумативи.
abracadabra - специалист
На работата има две които не работеха. Едното Sigma ASС 434 (по-голямото) - изтеглих от интернет софтуер за пращане на съобщения и драйвер USB to RS -232(PL2303х64 - Profilic USB-to-Serial Comm Port) и сега мога да изпращам през специалния кабел нови текстове и работи.

Но за Sigma AS 227 (по-малко на размери) не можах да го подкарам. Самото табло като го включа в напрежението издава ритмично повтарящ се пиукащ звук (на 1 сек.) и в средата на дисплея има нещо като три кутийки и в двата края има два въртящи се хикса. От клипчета в интернет видях че това всъщност е опит да зареди стартовия тестов сигнал но тръгва и след 2-3 секунди после пак отначало го почва. Нищо не се зарежда при опитите ми за качване на нов текст чрез програмата от лаптопа. Драйвера за кабела е същия (същия е и кабела). Но нещо в настройките бъркам може би. Или да има проблем таблото-не знам.голямата

Ето снимка на панела за управление (свалих го от голямата платка):
Прикачен файл:
1_LI.jpg
, там смених батерията (старата си беше добре с 2,9 V) но не знам оградената част мога ли да превключвам 8-те позиции и за какво служи. Всъщност не знам как да го поправя какво да проверя и дали проблема е хардуерен.

Ето още снимки:
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (55.25 KиБ) Видяна 382 пъти
Прикачен файл:
4.jpg
4.jpg (56.84 KиБ) Видяна 382 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
При изпращане на текст не знам дали съм попълнил правилно полетата. Само знам че COM3 -порта е верен -това е номера на USB-порта,
ето снимка:
Прикачен файл:
11111111111.png
11111111111.png (20.89 KиБ) Видяна 382 пъти
като на адрес разбрах от интернет че трябвало да се напише 0, но и с нулата не става. Иначе ми изписва че съобщението е изпратено. То и затова се чудя дали не е повредено самото устройство...?

Моля, ако може с Ваше съдействие да го аз подкарам това устройство. Ако не, - къде може да се прати да се ремонтира от професионалисти?
plamen6703 - майстор
ср дек 19, 2018 12:05 pmabracadabra написа:
Моля, ако може с Ваше съдействие да го аз подкарам това устройство. Ако не, - къде може да се прати да се ремонтира от професионалисти?
Виж това предложение https://bazar.bg/obiava-21947781/remont ... igma-as227 ако искаш се възползвай от него, ако искаш да докараш таблото до състояние неподлежащо за ремонт го ръчкай и ползвай форумни съвети от хора, които разбират колкото теб от тая работа, но "кълват" от нета и дават "съвети"!
Проблема с таблото е много банален, но и да ти кажа какво да направиш, ще последват серия от въпроси и пак няма да се справиш!
Желая ти успехи! :partyman:
abracadabra - специалист
Ако знаеш, и е толкова "банален" проблема, кажи го.


Все пак се надявам на на по-човешки отговори....
Последна промяна от abracadabra на пет дек 21, 2018 9:37 am, променено общо 1 път.
plamen6703 - майстор
Проблема е изцяло в твоя "телевизор", на сайта му няма нищо и си работи съвсем коректно!
Същото важи и за твоето светодиодно табло, как да ти обясня къде е проблема в таблото като ти първо не знаеш от коя страна да седнеш да го "ремонтираш" :wink:
Мислех да ти кажа какво да направиш за да се справиш с тоя "проблем", но ти явно предпочиташ да се репчиш :) ! :partyman:
abracadabra - специалист
..., Съжалявам за това че от тема за ремонт на едно светодиодно табло(което не е толкова важно дали ще се оправи), се превърна в глупав чат думи които нямат място в този форум. Прощавай! Извинявай, и се извинявам и на всеки който е прочел глупостите написани в постовете ни.
(Не съм тук за да споря, да се правя на важен или да обиждам хората, искам да споделям и да научавам полезни неща. Искам да има взаимопомощ, дори и с една "тъпа" тема според някой, може да се помогне на много хора защото остава в пространството. Както и знам че има хора тук които могат и знаят, и съдействайки оставят в интернет интелигентни решения на български език които ще са от полза на хората за много време).

Ако решиш все пак да помогнеш, - пиши. Бих искал да помогна и аз за да стане хубава тема. Попаднах на полски и украински сайтове от който доста понаучих като например за програмите за създаване и изпращане на програми, както и за драйвера за кабела за връзка с компютъра. Пускам най-важните неща тук за да останат като линкове и да са от полза на всеки:
Линк с информация и теглене на драйвера ( USB to RS-232 PROLIFIC USB-TO-SERIAL COMM PORT) - работи 100% : http://www.totalcardiagnostics.com/supp ... e-10-error
Линка от полския сайт с програмата за таблото SIGMA ASC 434 : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1289031.html
Линк към същия полски сайт но с програма за качване на съобщения за табло Model AS 227 Sigma:
https://files.elektroda.pl/351978,sigma_as227.html
и тук също за това табло:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewt ... 85#6842185

Ако някой има проблеми да пита, ще съдействам за това което мога.

Тема "Проблем със светодиодно табло табло Sigma AS 227" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: