Ел. инструментите. Консумативи.
пишман_майстор - специалист
Малки имам, от 900 ватов до 1400 . На различни марки, четири са, но всичките са стабилни. Всеки си има приложение на работа, един заради корпуса си и по-изтънена форма на главата се ползва масово с една ръка и тънък диск, друг с четка, а най-мощния го ползвам предимно с дискове за шлайфане.
От големите : една макита на 20-ина години , от които при мен около 15 , бош зелен на около 25 и един перлес с избил ротор ( отскоро ), него го имам в наследство от камара години. Но е тежък модел и го ползвах предимно за рязане на ниско и за тежки работи. Ротора май ще се намери , може да го възстановя .
Сега поръчах един друг, чакам го да дойде , не съм дал много пари за него. Колкото изкара все е кяр , ще го тормозя с диамантени дискове
пишман_майстор - специалист
Шлайфера пристигна . От разпродажба беше на screwfix. Разбира се, огледах го по-обстойно и му намерих кусури :-D . Засега плюсовете е цената му май само , има разни "екстри", ще го видя в действие . 2200 ватов, уж прахозащитен, с два предпазителя, тясна глава, антивибрационна дръжка , въртяща се задна ръкохватка, плавен старт и т.н.
Качество на сглобка- на ниво бюджетен шлайф , задната въртяща се ръкохватка малко в повече ми халтави , закопчаването ѝ куца леко, копчето за пуска и то нещо...не е като на Боша ми.
Тясната глава има предимства, но при рязане на бетон и други, където натоварването е голямо, е добре шпиндела да "стъпва" по-нашироко в редукторната глава, така силите при усукване се разпределят по-равномерно. В случая е негатив и го знаех преди покупката му. Кабела му е къс-три метра, ще го сменя с поне 6 метров.
Звука ми хареса , редуктора няма излишен луфт и шум.
Повече след поне месец работа ( ако устиска дотогава )

Тема "Ъглошлайф" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: