• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
kozl - майстор
пон сеп 16, 2019 5:28 pmnеwage написа:
Външни видими течове няма.
вт сеп 17, 2019 5:06 pmnеwage написа:
Пръска, но слабо. Възможно е, защото накрайника не е на Кершер, а е от старата ми водоструйка. Така я купих без накрайник.
Но като не пръска, пулсира, което показва, че губи налягане.
Много важно е обясненията да са точни, ясни и без пропуски. Та по тоя повод е напълно възможно да се окаже, че проблема ти в струйника е точно обратния. Не запушена, а прекалено отпушена дюза :-D
Допускам, че при ползване на струйника цикъл няма. Т.е. двигателя работи непрекъснато докато се ползва струйника :?
Щом няма външни течове, предполагам проблема е в клапана за байпасна връзка м-у входа и изхода на водата. И понеже нямам почити никакъв опит с водоструйки като гледам по схемата това трябва да е м-у 15 и 19.
Логиката ме подсеща, че щом изключва, значи налягането е достигнало точката на изключване, след това поради пропуск към входа (от чешмата), налягането спада. Отново включва ел.двигателя след каратък интервал налягането достига точка на изключване и така без да се ползва струйника водоструйката влиза в цикъл.
Подобен цикъл може да се получи като изключвателя на ел.двигателя е настроен на по-високо налягане на сработване от това на байпасния клапан.
Така щом ел.двигателя изключва, значи точката на макс.налягане за изключване е достигната. А защо струята е слаба :? . Вероятно дебита, през този струйник е по-голям от възможностите на главата.
А па на моя Керхер е с повече от една глава, а дебита на струйника може да се регулира и така като пусна повече дебит скоростта на струята намалява до обливане. Но ремонта ми струваше 260 лв, а за тези пари можеше да взема 2 лидълски водоструйки :shock:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с водоструйка Керхер K4 Compact" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: