• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
kozl - майстор
пон сеп 16, 2019 5:28 pmnеwage написа:
Външни видими течове няма.
вт сеп 17, 2019 5:06 pmnеwage написа:
Пръска, но слабо. Възможно е, защото накрайника не е на Кершер, а е от старата ми водоструйка. Така я купих без накрайник.
Но като не пръска, пулсира, което показва, че губи налягане.
Много важно е обясненията да са точни, ясни и без пропуски. Та по тоя повод е напълно възможно да се окаже, че проблема ти в струйника е точно обратния. Не запушена, а прекалено отпушена дюза :-D
Допускам, че при ползване на струйника цикъл няма. Т.е. двигателя работи непрекъснато докато се ползва струйника :?
Щом няма външни течове, предполагам проблема е в клапана за байпасна връзка м-у входа и изхода на водата. И понеже нямам почити никакъв опит с водоструйки като гледам по схемата това трябва да е м-у 15 и 19.
Логиката ме подсеща, че щом изключва, значи налягането е достигнало точката на изключване, след това поради пропуск към входа (от чешмата), налягането спада. Отново включва ел.двигателя след каратък интервал налягането достига точка на изключване и така без да се ползва струйника водоструйката влиза в цикъл.
Подобен цикъл може да се получи като изключвателя на ел.двигателя е настроен на по-високо налягане на сработване от това на байпасния клапан.
Така щом ел.двигателя изключва, значи точката на макс.налягане за изключване е достигната. А защо струята е слаба :? . Вероятно дебита, през този струйник е по-голям от възможностите на главата.
А па на моя Керхер е с повече от една глава, а дебита на струйника може да се регулира и така като пусна повече дебит скоростта на струята намалява до обливане. Но ремонта ми струваше 260 лв, а за тези пари можеше да взема 2 лидълски водоструйки :shock:
nеwage - специалист
В крайна сметка се оказа вътрешен пробив в главата, заради некачествената пластмаса. Eто на това видео човекът има сходен проблем със същата глава и показва пукнатината в нея.

Пуснах обява, че я разпродавам на части.

Нямате си идея що народ ми се обади да купува главата на водоструйката, защото и тяхната е спукана.

Плащаш 500 лв. за водоструйка и получаваш боклук с евтини пластмасови части - ето това е KÄRCHER!
Нова глава е 90 лв. Реших, че няма смисъл да инвестирам повече пари в ремонта на нещо, което е създадено с конструктивни дефекти. Взех си една немска водоструйка за 100 лв. с метална глава, от Ташев-Галвинг и съм сто пъти по-доволен!
Последна промяна от nеwage на пет окт 25, 2019 10:36 am, променено общо 1 път.
kozl - майстор
Мерси.
Много полезен отговор.
Но нали си сменял главата, да разбираме ли, че
пон сеп 16, 2019 5:28 pmnеwage написа:
Купих глава, смених я, никакъв ефект.
новата глава е била с дефект :?
А м-у другото те го и моя казус с Керхера. Платих си ремонта и за сега продължавам да я ползвам.
nеwage - специалист
пет окт 25, 2019 7:37 amkozl написа:
Мерси.
Много полезен отговор.
Но нали си сменял главата, да разбираме ли, че
пон сеп 16, 2019 5:28 pmnеwage написа:
Купих глава, смених я, никакъв ефект.
новата глава е била с дефект :?
А м-у другото те го и моя казус с Керхера. Платих си ремонта и за сега продължавам да я ползвам.
Това, което те наричат глава е всъщност блока с клапаните, който е под главата. Купих нов, защото се предполагаше, че в там има скрита пукнатина. Но уви, пари на вятъра - не беше от него.
nеwage - специалист
Продължават да ми звънят хора по обявата и да търсят глава за Керхера. Смятайте що народ е изгорял с тези боклуци, които струват 400-500 лв!
plamen6703 - майстор
Никой не е изгорял с нищо!
Водоструйката има гаранция и цена, никой не е обещавал на никого, че водоструйката ще е вечна и няма да дава дефекти. Всеки преценява дали да купува дадена стока или да я подминава.
Огромен брой от търсещите части за водоструйки са хора, които стопанисват лошо машините си. Големите проблеми почват на пролет като я оставил с водата да замръзне през зимата и се пресети на пролет или на лято, че има водоструйка и тя се окаже със спукване в резултат на лошо стопанисване.
До момента не съм чул един клиент да си признае, че е лош стопанин, всички до един казват, че са спазили правилата за експлоатация и нямат вина за повредите.
Не бих посъветвал никой да купува на вехто да кърпи вехто, както ида приема като подарък дефектна водосруйка с цел да си я поправи. Гори му джоба и се нагърбва да изхвърля чужд боклук! :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с водоструйка Керхер K4 Compact" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: