Ел. инструментите. Консумативи.
kaio - напреднал
Попаднеш ли на метална планка или винкел в бетона, задачата се усложнява. Местиш дупката или продължаваш с металорежещи инструменти, които при допир с бетон се прецакват, в повечето случаи.
miliad - майстор
Винаги има някаква степен на пробиване.
Варианта да те спре нещо е да уцелиш желязо или да те забави твърда порода камък от чакъла.
Но "нищо не става" звучи невероятно, независимо какво е сложено отпред в патронника и какво има зад него. :wink:
MamaMy - майстор
Преди 25 години живеех на квартира. Понеже поредна нова такава правихме ремонт и решихме да слагаме корнизи. Да, ама не. Блока ПК и плочата няма пробиване. Един приятел домъква едно служебно почти 20 килограмово Хилти и ме изоставя сам с него и жената. Ние и двамата аджамии никога не сме виждали такава машина еле пък SDS бургия и патрон. След 30 минутна борба успявам да закрепя бургията и с гордост скачам в боя :) . След още 30 минути с ръце нагоре викам жената на помощ. След около час първата дупка е пробита успешно. Само един проблем, бургия 8мм, а дупката стана 16. :? С жената капнали, потни и мърляви като малачета, сядаме да починем малко и тя казва: "Цецо ми показа преди да тръгне, че трябва да включиш някакъв удър под патрона, но аз имах работа и не го слушах много." Аз наострих уши и беж при чудовището. Врътнах уж защитната капачка и нещо изщрака вътре :shock: . Като хванах машината и направих за 5 мин. апартамента на швейцарско сирене. То корнизи, то принадлежности в банята, то цветарници... От тогава не се смея много на незнанието на хората :lol:

ПП Реално историята е още по цветиста, ама ме мързи да кълва с виртуалната клавиатура. Смейте се на воля, но си извадете и поука. :-D
vitorio83 - специалист
Вчера се опитах да си хвана един навес на терасата,4-ри дупки трябваше да пробия,първата която е долна ок стана за секунди,но горната може би уцелих плочата и с бормашината само върти бургията и нищо.Имам един лидълски перфоратор,за който бях споменал в друга тема че кърти доволно,но на пробиване не върти бургията.Имам го от август и само един път успях да му завъртя бугията за няколко дупки.Вчера го мъчих с надеждата да тръгне поне да си направя една дупка,но уви не стана.Дайте съвет, мога да взема назаем ударна бормашина,но ще стане ли с нея в плочата?Бургията е ф10,трябва ми да пробия 10 см навътре :?

Тема "Пробиване на дупки в панел" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: