• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
aroot - специалист
Здравейте.
Видно от заглавието, моля за мнение за индустриалната серия на инструментите на RAIDER.
Преди месец, бях свидетел за това как RS-28 (машина за 80-100лв) на марката разфасова масивен метален парапет (с ножчета пак на марката - 2 бр), все едно последното е някаква ламаринка.
Предполагам горната серия са по-сериозни, а и дават 3 г гаранция + безплатно гаранционно обслужване и куриерски такси.
Конкретно съм се спрял RAIDER RDI-RS30, който е с около 100 лв по-евтин , от най-евтиното марково решение на моя проблем. Че и даже има контрол на махалното отклонение.
Ще се радвам на мнения на хора, имали допир с машината или най-малко на машини от тази серия.
cat - специалист
От индустриалната серия имам дрелка от година и половина и два ъглошлайфа от 2 години , доволен съм от машинките .
sian - специалист
Обърнете внимание не само на срока на гаранцията , а и и на гаранционните условия. Да не се окаже че за да ти признаят гаранцията не трябва да ползваш машинката.
aroot - специалист
Не знам как да се запозная с тия условия, преди да съм купил машинката.
В този ред на мисли, същото важи и за други марки и модели.
По-скоро, мисълта ми беше, че както има уреди, които уж са "куча марка" (без да обиждам животните) но работят и вършат работа, така и има от същите, които просто след няколко ползвания или се разпадат или просто разбираш защо не стават.
Посочих примера с rs28, и признавам, че ако не бях свидетел, щях да подмина такъв коментар. Тоя "индустриален" уж трябва да може повече.
Ако не те, следващият в списъка нагоре е dwe305, с за около 60-70 лв, повече , намерен като най-евтино предложение. И идва с куфар но е по-маломощен и няма контрол на махалото. Тук се обърках от кодовете след цифрите и не мога да разбера, какво описват - qs, pk и темподобни.Естествено марката си е марка.
Ако вадих пари с това, знам какво щях да взема, но ми е за домашни дейности.
Благодаря на включилите се колеги.
mcm - специалист
Колегата с гаранционните условия е прав. Въпреки това и аз поръчах ъглошлайф, от намалението в петък.

https://s12emagst.akamaized.net/product ... 0_cmau.jpg

Та в тая връзка, някой има ли такъв, и доволен ли е от него. Поръчал съм го за домашна употреба, видя ми се удобен, тънко тяло за удобен захват за една ръка. Ако не съм се подвел по снимките, защото чакам да го доставят. Сега чета гаранционните условия и е важно при доставката да проверите окмплектовката, целостта на опаковката, гаранционната карта как е попълнена - подпис, печат, номер на артикула, и т.н.
Ето:

https://www.emag.bg/Euromaster/204/v
cat - специалист
Изображение


Имам два такива работят по няколко дни в седмицата като единия е с ламелен диск постоянно и нямам проблеми . Зеге си вземах друга марка та немога да дам мнение .
npace - специалист
ДиУолт, Макита и Хитачи не могат да изкарат 1 кв инструмент под 3 кг, Райдера изкарали. :lol:
Вземай ДиУолта и не се занимавай с "индустриални" простотии.
plamen6703 - майстор
вт ное 26, 2019 9:30 amsevginsali написа:
Не знам как да се запозная с тия условия, преди да съм купил машинката.
В този ред на мисли, същото важи и за други марки и модели.
Понеже имам инструменти от професионалната серия на Райдер ще ти кажа, че гаранционните условия са повече от добри. Имам такъв ъглошлайф https://www.onlinemashini.bg/industrial ... -mm-/33289 три години гаранционно обслужване и при дефект се обаждаш, машината се взима безплатно от адрес и след максимум 5 дни е обратно при теб на адреса в работно състояние.
Винаги можеш да се убедиш в написаното като пробваш с инструменти от индустриалната серия :wink: ! :partyman:
aroot - специалист
Писах, ама явно не съм натиснал sent
Темата е малко поостаряла, поне за мен. Не знам какво иска да каже колегата с линка по-горе , да беше написал едно изречение.
Иначе, бях се засилил към голямата макита, но в последствие размислих и попаднах на хубава цена за син Бош 1100 Е и си казах, нали е синьо :-D та взех него.
За някой може и да е робуване на марки, но дявол го взел има разлика между "марково" и немарково" и аз съм от тия хора, за които това има значение. Е, и мин разлика от 50 лв си каза думата ся, няма какво да лъжа.
plamen6703 - майстор
Тоя Райдер на снимката съм го купил за под 100 лв. и повечето му рязане е на метал, работи вече година и на пук на всичко, което се пише и говори за райдер още е здрав и не е от професионалната серия на райдер. Утре да откаже се е платил и надплатил дори да не ми уважат гаранцията по някаква причина! :partyman:

Прикачен файл:
20191203_201432.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за индустриалната серия на RAIDER" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: