Ел. инструментите. Консумативи.
gogo7777 - майстор
Не разбрах какви електроди ползваш?
Сложи на 150-160А и рутилов електрод 2,5мм. Завари нещо и покажи снимка. Гледай да изгориш целия електрод от раз.
После ще умуваме.... :)
Borko39 - помощник
Четох из форума за така нареченото езерце от разтопен метал ,при моите опити нямаше такова -само се зачервява до червено метала ,може би тока е бил слаб .Ще пробвам със 160 ампера-китайски на 2.5 електрод да видим какво ще стане .
liverpool-64 - специалист
Борко,150-160 А и 2,5мм. електроди е оптималният вариант за такива електрожени . Аз също съм правил доста опити с други варианти.
Borko39 - помощник
То сега не пускат да излизаме от града ,пък ме сърбят ръцете да заварям и да пробвам .То сега няма с кого и кило- две ракия да изпием -загубена работа ,всички ги е страх от вируса ,ма ний кат са докаросаме с гроздовата и тънките мезелъци ,вируси бактерии всичко бяга през глава от нас ,не знам кво ги е страх аверите по чашка от тея едноклетъчни гадини ,редовните разтривки вътрешно и външно със силна ракия гонят всички болести ,ракията също ,рано срещна с господ някои хора от компанията ,ама като не им държи джигера е така .
Borko39 - помощник
Ливърпул ,ще пробвам и твоя съвет ,не съм рязал асмата -ще пробвам да забягна от града по черно ,хондата е малко ниска за офроуд ама ще я пробвам по къра дали ще мине ,инак тази машина чупене няма ,само да не спукам гума по кърищата .Да бях си взел един suv CRV ,щото сивика много бяга амааа на асвалт ,на черно подскача като лагерна количка ,дано да не ударя нещо важно отдолу ,твърдо окачване -спортна возия и кола ,ако стане, стане .
Четох из форума мнения ,че за китайските електрожени да не се ползват 3.25 електроди за да не го изгоря -вярно ли е ,понеже и такива съм купил да имам .Купих 2 ,2.5 и 3.25 електроди ,2 мм ми се струват като тези от бенгалския огън ,тънки и горят много бързо ,за нула време не остава нищо .
gogo7777 - майстор
пет мар 27, 2020 10:28 pmBorko39 написа:
....Купих 2 ,2.5 и 3.25 електроди ,2 мм ми се струват като тези от бенгалския огън ,тънки и горят много бързо ,за нула време не остава нищо .
Как така не остава нищо...!!?
Заваряването не е като шпакловането......да пляскаш разтопен метал по фугите на детайлите. :)
lpoik - специалист
За да изгаря толкова бързо електрода ампеража ти е много силен.Взимаш две парчета винкел за проба слагаш амперите около 100 вземаш 2.5мм електрод като почнеш да заваряваш(гледаш през маската) като почне дъгата наблюдаваш какво се случва,ако се трупа на едно място значи са слаби амперите,ако се разлива метала значи, че е добре,но не трябва и много да се разлива ще прегори метала.Електрода е добре да се държи леко наклонен не вертикално за да може да издухва шлаката.Ампеража се регулира спрямо това което искаш да заваряваш.Колкото са по дебели жилезата амперите са по големи и обратното.Но трябва да ти се покаже на място,така по форума можем да си пишем до безкрай. :drinkers: :rock: :partyman:

Тема "Заваряване с китайски електрожен" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: