Ел. инструментите. Консумативи.
Soviet_Soldier - специалист
пон окт 12, 2020 12:03 pmlz1mak написа:

Здравейте на всички, благодаря за отделеното внимание.

Днес говорих със сервиз на Макита в Благоевград (там съм на квартира), жена прие обаждането. Съгласи се да прегледат машината в сервиза, да не продължавам да работя щом се появява шум в редуктора на машина с работни минути под 5. Помолих поне да го чуят като го занеса, да има мнение от специалист. Жената каза, че по въпроса с флекса може да отнеме до 30 дни. Това е положението. Няма да го пускам до събота, така като не е работил се чува шума в първите няколко пускания. Реално флекса не ми трябва едни два-три месеца напред.

Благодаря и на колегите даващи мнения за други модели/марки машини, винаги мога да науча нещо ново, отворен съм към това. Аз съм любител, дребни ремонти и конструкции из дома, антенки. Работя и режа крепеж болчета М3. Не ме е срам да кажа, че изпитвам известен страх при работя с ъглошлайф, затова събирах пари докато мога да си купя техника, която се води професионална, да има и запас от мощност за всеки случай. Взех си от тези здравите обувки, панталон, ръкавици, очила, каквото трябва да го направя от моя страна - правя го.
Правилно е да имате опасения спрямо подобен инструмент. Винаги трябва човек да се отнася с повишено внимание, защото си е доста опасен. Аз бих ви препоръчал, където е възможно да работите със саблен трион, защото той е значително по-безопасен.

Относно гаранцията, имайте предвид, че не са длъжни да се занимават, щом уредът работи. Да не стане така, че да го пратите и само да си чакате 1 месец напразно. Затова казах, че докато работи няма смисъл да се занимавате. Аз лично не се и възползвам от гаранцията, ако уредът ми трябва и мога да си го ремонтирам сам. И да даде фира след гаранцията, няма от какво да се тревожите, защото едно хубаво японско лагерче NSK (каквито стоят в Макита) e под 5лв. 2 зъбни колела струват 15-20лв.

Тема "Дали е нормално това при почти нов ъглошлайф Макита?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: