Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте, появи се проблем с водоструйка Lavor от хоби серията Ninja 120 и то е изразен в това, че не може да направи налягане.
Свързвам всичко както си му е реда, обезвъздушавам през пистолета без накрайника и в момента в който пусна водоструйката от копчето работи постоянно и не прави налягане, т.е не спира и електромотра. Няма теч на вода или масло под самата водоструйка. Може ли да дадете някаква насока? Благодаря предавително.
kr1100 - майстор
Как я захранваш с вода ?
Измери колко е входното налягане на водата.
zz_stefanov - майстор
Първото пускане за сезона ли е? Източвана ли е зимата?
Водоструйката е ползвана поледно есента и тогава се установи този проблем. Не е замръзвала. Захранването с вода винаги е било колкото е нужно.
preslav - майстор
Гледал съм някакви клипове в нета за ремонт на такива водоструйки, но сега не ми се търси. По спомени вътре има редукционен клапан, който има навика да "замръзва" в отворено положение - там ремонтът не е особено скъп, но окаже ли се, че помпените елементи са сдали багажа е по-добре да се мине на варианта нова водоструйка.
Погледни това видео след 27-ма минута, а след 28-ма е онова, за което споменах (редукционен клапан) или предпазител. Машината не е същата, но нещата са идентични и при средна техническа грамотност ще се ориентираш.

Тема "Проблем с водоструйка Lavor" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: