Ел. инструментите. Консумативи.
miroki - майстор
Не, поръчах този на предния линк който съм показал, 9-125s. 7 нямаше.
Мислех си за 115, но с диамантения не ми се играе, мисля че ми е 125.
Получих го, ще се разглобява за кутията... Има някакъв шанс да влезе на предвиденото място не разглобен, но се огъва много кабела. То сега няма да влезе до лятото в кутията, после няма да излиза една година, но така е.
Сега чакам да го добавят в Бош за регистрацията, че още го няма.
Ще споделя по-нататък отзиви.
bojanski - напреднал
Малко update, понеже до сега не бях ползвал ъглошлайфа… е днес го ползвах, рязах с него един железен парапет без сила и напъване… е изпуши върнах го гаранционно и си взех Makita GA5030R…
brick - специалист
пон фев 27, 2023 1:17 pmbojanski написа:
закупих ъглошлайф на Raider в крайна сметка… моделът е Raider RDP-AG43 Black Edition с регулиране на оборотите.
bojanski написа:
е днес го ползвах, рязах с него един железен парапет без сила и напъване… е изпуши върнах го гаранционно и си взех Makita GA5030R…
Електронния модул за оборотите си е слабо място по принцип и когато не е читаво направен, симистора в него първи гори при претоварване. Затова аз ползвам един флекс без обороти за обща железарска работа и друг с обороти само когато има нужда от тях.
bojanski - напреднал
пон мар 13, 2023 8:35 ambrick написа:
пон фев 27, 2023 1:17 pmbojanski написа:
закупих ъглошлайф на Raider в крайна сметка… моделът е Raider RDP-AG43 Black Edition с регулиране на оборотите.
bojanski написа:
е днес го ползвах, рязах с него един железен парапет без сила и напъване… е изпуши върнах го гаранционно и си взех Makita GA5030R…
Електронния модул за оборотите си е слабо място по принцип и когато не е читаво направен, симистора в него първи гори при претоварване. Затова аз ползвам един флекс без обороти за обща железарска работа и друг с обороти само когато има нужда от тях.
Дал съм го в гаранционен сервиз пък каквото дойде. Ако го оправят ще имам 2 и така
miroki - майстор
Аз поработих малко с бошчето.
Добре е като цяло. Захвата ми е в тясната част до копчето, така, че ми е ОК дебелината. Спрямо спаркито, тръгва по-гладко. Спаркито дрънка леко докато развие обороти и вибрира леко, после ги държи. А боша сякаш леко намаля при рязане, но работи по-гладко. Ръчката на боша е обикновена, като и на Акитата ми, а на Спаркито вибро (като на скъпите бошчета). Ключа за дисковете е малко смотан, трудно се затяга покрай предпазителя. При Спаркито и Акита не съм забелязвал проблем. Копчето на боша е по-добро от на спарки и акита. На последните е направено да се държи машинката върху копчето с показалец и да се спира лесно при нужда. При Боша с палец. Предпазителя на Спарки е по-добър, и се върти с лостче с палец. На Акита и Бош се развива болта и трябва да се извади нагоре при Бош над шлиците за да се завърти. На акита само се разхлабва и се завърта - няма шлици.
Кабела е най-дълъг на Спрки, после на Бош и накрая Акита.
Най-удобно за работа е бошчето, заради по-гладката работа и съм доволен от покупката, дано няма ядове.
Толкова за сега, като за два диска работа.

Тема "Избор на ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: