Ел. инструментите. Консумативи.
pavelvasilev - специалист
Привет колеги, скоро ще монтирам сам ламинат на цяла къща, досега съм рязал ламината със зеге и специални ножчета, но понеже така ми е по-бавно със зегето, бих искал да ми препоръчате компактен настолен потапящ циркуляр за рязане на ламината, със съответния специален диск с по-финни зъби за да няма нащърбвания по ръбовете при рязането на ламината, има ли такава машинка, бюджет максимум до 350лв?

Такъв тип търся но задължително със специален диск за ламинат че с тези едри зъби за дърво на снимката абсурд да го ползвам за ламината:

Изображение
brum - майстор
Тези дето идваха да монтират при мен споделиха, че много бързо заминавали дисковете и искали заточване, та затова работели с прободен трион. И не е като да нямаха потапящ циркуляр - като почнаха с первазите го извадиха от колата.
pavelvasilev - специалист
В моя случай би трябвало един диск да изкара за къща на два етажа да наредя ламината, няма да спестя за качествен диск, въпроса е коя машинка е по компактна и каква марка диск и модел да избера специално да е за ламинат?
ivanovbg - майстор
Още един глас да си ползваш зеге. Назъбването си остава под перваза. С потапящия циркуляр не можеш да режеш по дължина. А за коридорите и около вратите абсурд.

Ако много ти е мерак да пробваш купи си диск и вземи циркуляр под наем. Сам ще е увериш. Три спални и коридор се слагат за ден. Колко да е наема?
EDI - майстор
За ламинат ще ти трябва герунг с изтегляне, заради ширината на ламината.Та, ползвай си зегето и според мен.
Ал_ - специалист
Ако толкова държиш да не е зеге - гилотина. Но пази пръстите.
Иначе с просто приспособление за зеге - и бързи, и прави срезове можеш да докараш
MamaMy - майстор
Колегите са прави. Един видиев диск заминава за 5 линейни метра сряз на ламинат. Все едно си рязал камък. Заточването не е много скъпо, но е загуба на време, а и не навсякъде заточват дискове с твърдосплавни пластини.
pavelvasilev - специалист
Убедихте ме че няма смисъл да купувам потапящ циркуляр, имам ръчен циркуляр на Hitachi, може ли да ми предложите качествен диск за него, ще го използвам само за прави срезове на ламината а със зегето другите срезове?

Това ми е ръчния циркуляр:

Изображение
пишман_майстор - майстор
От моя скромен опит с ламинат , само качествени дискове с негативен наклон изкарваха малко повече от нормалните. И долу горе двойно повече от ментерливите дискове. Но една проста сметка показваше , че по-добре 3-5-7 диска от ментетата , отколкото един от "марковите" ( зависи от марката и цената му ) .
Няма смисъл от точенето им. Хвърляш и нов. Минимум два диска отиват за 70-80 квадрата жилище .
С ръчен циркуляр да режеш ламинат....
Не, че няма стане, ма трудно ще е . Трябва ръчния циркуляр да е от малките с диск 140-150-160. Дори ако има начин да е около и под 100мм, Такива са с малка плоча отдолу .
Как ще го държиш ( ламината) , как ще режеш. С по-голям, се закрива цялата плоскост ( ламината) , затова ако ще е с такъв, да е малък .
Напречно рязане -да, но по дължина, беля си докарваш, ще се усучи нещо . И за да не се люспи покритието при среза, отдолу ще трябва да е рязането. Трябва да се подлага дъска , за да излезе диска от ламината..
Или го слагаш на стойка тоя ръчен и да се ползва като настолен.
pavelvasilev - специалист
Благодаря за мненията ви колеги, в крайна сметка реших да ви послушам и ще си карам само със зегето, поздрави.

Тема "Настолен потапящ циркуляр за рязане на ламинат" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: