Ел. инструментите. Консумативи.
hidrazin - майстор
ср яну 15, 2025 1:17 pmgogo7777 написа:
Никакви други кабели не издържат дълго при такава експлоатация.
О, разбира се че има такива че даже и по-добри.
Например H07RN-F
Разликата между двата е в теглото заради повечето гума при H07RN-F - демек е по-устойчив на газене като в твоя случай.
Примерно ония 50м 3х2,5мм H05RR-F тежи 9,5 кила.
Ако беше купил 50м 3х2,5мм H07RN-F щеше да тежи 11,75 кила

H05RR-F (ШКПЛ) - шлангов кабел ЛЕК тип - основен тип за ръчни инструменти
H07RN-F (ШКПТ) - шлангов кабел ТЕЖЪК тип - основно за удължители работещи при тежки условия и за машини които не са ръчни
:partyman:
gogo7777 - майстор
Не знаех, но тия, които ползвам са се доказали.
Ще го имам в предвид макар, че имам вече "километри" удължители. :)
:drinkers:

ПП....какво имаш в предвид в това "повече гума"? Повече каучук или по-дебела изолация....
hidrazin - майстор
ср яну 15, 2025 2:03 pmgogo7777 написа:
ПП....какво имаш в предвид в това "повече гума"? Повече каучук или по-дебела изолация....
В примера дето дадох 50м 3х2,5мм - тежкия тип е с около 1,3мм по-голям диаметър от лекия тип.
Демек при еднакви сечения и брой жила изолацията е по-дебела. Иначе е от един и същ материал.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Завчера си проверявах удължителите, че наближава време за агрофитнес, а всичките ми уреди за този спорт са на 230в. Единият удължител, около 25м, не си помни годините. При мен е от около1990г, като дойде комплект с втора ръка косачка, колко е "търкалян" с нея не казва, но вече има признаци на физическо стареене и ми се ще да го подменя. На вид е като бял ШВПС 3х1мм2,
Какво се търси, сечение до 3х1,5 мм2 да е гъвкав и на студено, да е UV устойчив. Ще ми се да не е черно ШКПТ, че да се вижда над почвата. Сигнално оранжево, жълто или червено може би...
Не се търси най-бюджетно решение, а качество, надежност и дълъг живот на открито, на прилична цена ако може :)
Благодаря!
hidrazin - майстор
чет фев 06, 2025 7:46 pmSvetoslavoff1 написа:
Не се търси най-бюджетно решение, а качество, надежност и дълъг живот на открито, на прилична цена ако може
Трябва ли да обяснявам че началото и края са несъвместими? :)
ЦЪЪЪК
Моя е такъв но е 50 метра.
Само гледай на макарата да пише това, което е и на снимката Brennenstuhl Garant G
Че гледам има бая ментета.
Svetoslavoff1 - майстор
Не трябва, щеше да е оксиморон, ако липсваха последните 2 думи в цитираното от теб.
Твоята лична или служебна е , шегичка :)
Макарата и мъжко+женско са излишни, търси се само кабела. AS Schwabe добре ли стоят в твоята класация като производител?
Последна промяна от Svetoslavoff1 на чет фев 06, 2025 8:51 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
чет фев 06, 2025 8:40 pmSvetoslavoff1 написа:
Твоята лична или служебна е ...
За протокола - лична.
чет фев 06, 2025 8:40 pmSvetoslavoff1 написа:
... търси се само кабела.
Успех с търсенето ... извън БГ.
Другия вариант е нещо ширпотреба от ЦЪК , пък ако искаш си го режи, навивай на макара...
Svetoslavoff1 - майстор
Виж моля последния ми въпрос по-горе, че сме писали едновременно.
hidrazin - майстор
чет фев 06, 2025 8:54 pmSvetoslavoff1 написа:
Виж моля последния ми въпрос по-горе, че сме писали едновременно.
За AS Schwabe нямам лични наблюдения, нито пък от колеги.
Бива да е читав - имат си и страница.
Пък и все пак става дума за една косачка.
Примерно на моя му дават да е гъвкав до -15 градуса, за което не теб не ти дреме.

Тема "Кабел за ръчни ел. инструменти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: