• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
ponyasd - напреднал
Купих си Parkside ръчен циркуляр, точния модел е Parkside PHKS 750 A, 750W, и диаметър на диска: 140 мм. Дебелината на вала е 20 мм. Питането ми е, понеже до сега не съм се занимавал, мога ли да сложа диск с диаметър например 165 мм, или 140 мм е максимума ? Циркуляра идва с диск от 12 зъба, а ми трябва за по прецизно рязане на ламинат диск с поне 20 зъба, но не намирам 140 мм такива, а все по големи
Ал_ - специалист
Ако ламинатът е каквото си мисля - гилотината е твоят инструмент.
А как си представяш това с по-големите дискове - нямам идея
ponyasd - напреднал
чет апр 03, 2025 6:29 pmАл_ написа:
Ми де да знам, може и да има толеранс за още по един сантим, а иначе за ламината ще си правя цокъл на една стаичка, съвсем любителски. Явно ще трябва да търся до 140 мм диск както се е видяло, но в магазина до нас няма такива, нак малки я е 165.
Chefo77 - майстор
Всъщност за ламината по-добро от прободен трион няма...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет апр 03, 2025 6:39 pmponyasd написа:
... ламината ще си правя цокъл на една стаичка, съвсем любителски. ...
Не съм виждала неокрачен с нещо ламинат, сигурен ли си, че ще ти се виждат срязовете?
пишман_майстор - майстор
ponyasd написа:
Ми де да знам, може и да има толеранс за още по един сантим, а иначе за ламината ще си правя цокъл на една стаичка, съвсем любителски. Явно ще трябва да търся до 140 мм диск както се е видяло, но в магазина до нас няма такива, нак малки я е 165.
Онлайн ИТТ https://itt-shop.bg/disk-za-cirkulyar-z ... a-10729381
miliad - майстор
Не знам колко л.м ще режеш, но да имаш предвид, че ламината затъпява дисковете много бързо.
Lisko - майстор
чет апр 03, 2025 8:29 pmmiliad написа:
Не знам колко л.м ще режеш, но да имаш предвид, че ламината затъпява дисковете много бързо.
Именно! Затова Чефо е написал по-горе какъв е по-евтиният начин.

Извън темата - при дискове, шмиргели и други врътки - винаги се гледат максимално разрешените обороти. Не искаш да се разпадне и разхвърчи на парчета. Слагане на по-голям диск, ако въобще влезе винаги е риск (за здравето, разбира се) и голямо "НЕ".

Прочее, защо ти е прецизност? Рязаното остава към стената и в крайна сметка се скрива.
MamaMy - майстор
Друг е въпроса, че голям диск се ползва за големи дебелини. За ламинат и най-дребния става.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В кварталния магазин само големи доскове със ситни зъби... Дали го убедихме, че не бива, не може, а и не трябва?
  • 1
  • 2

Тема "Диск за ръчен циркуляр." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: