Ел. инструментите. Консумативи.
spro - специалист
Здравейте,
Започвам основен ремонт на апартаментут, а спешно се нуждая от инструменти. Поразгледах насам-натам и т.к. съм с финансите ма много зле се спрях на инструменти от фирма "Raider", по-точно на уж професионалната им серия. Та бихте ли ми дали съвет дали да си взема нещо от тях или не са "толкоз" добри колкото ми ги хвалиха.
velsi - Почетен майстор
"Толкоз добри" със сигурност не са. Но за ремонта може би ще те изкарат.
masteradmin - майстор
По - важното е да не ги купуваш накуп. Купуваи само инструменти от които имаш належаща нужда. С къртач, бормашина, флекс и зеге може да направиш чудеса.
spro - специалист
Става дума за виброшлайф-искам да си шлаифам стените,а по-късно дано машинката остане здрава че да я ползвам и за колата. Ей забравих да питам в друг раздел-дали мога да си боядисам стените с помощта на пистолет на сгъстен въздух-по добре ли изглежда крайния резултат или не от работата с класическото мече, че се навивам да си купя и такова приспособление.
spro - специалист
" "Толкоз добри" със сигурност не са. Но за ремонта може би ще те изкарат."
А кои инструменти са по-добри от райдер но на нормални цени.
velsi - Почетен майстор
Зависи какво разбираш под "нормална цена". Пример: виброшлайф на "Скил" за 79 лв. Изшкурих с него 12 кв.м таван и околко 50 кв. м стени. Работи много добре. Добър инструмент на добра цена.
Същия инструмент на "Райдер" струва около 25 лв. Колко ще работи не е ясно. Аз не посмях да рискувам.
UNIOR - модератор
колегите го казаха много добре, но ако искаш да имаш инструмент и след това, минимума е Скил , ако не се лъжа Velsi , говори за модел 7350 на Скил, 180W, с вграден Филтър, цената му е 79,00лв.Мога да те насоча и към Спарки, незнам какво е мнението ти за българската техника но те имат ред прединства, и най важното споредмен е че сервиза им е бърз и и сравнително евтин, модела е "МР 130" но е малко по слаб като мощност 130W, размера на плотовете е еднакъв, цената му е около 88/90.00лв.според зависи кой и къде се продава.
Другич вариант е Бош, хоби серията, модела е "PSS 200 AC", 200W мощност цена 99,00лв. , и "PSS 250 AE" цена:139,00лв., между двете машини има няколко основни разлики освен мощноста от 250W, два типа захват на шкурката, чрез залепване "велкро" и чрез оптягане(защипване), другата разлика е регулирането на оборотите от 7000-12000,двете мащини са обурудвани със сухи филтри които могат да бъдат свалени и машината да бъде свързана с аспирация, а в твоя случай това ще бъде задължително.
EDI - майстор
Вчера си купих виброшлойф на СКИЛ - 7360, който е с датчика за натиск.Струва 89 лева, 240 вата е.Захващане двата вида - ВЕЛКРО и със скоби.Праховия филтър е отзад, само се сваля и се изтръсква.Засега не съм работил с него, но явно е здрава машина - голяма мащност и стабилност на добра цена./В магазина много ми се радват :-D :-D :-D /Всичките ми инструменти са СКИЛ - акумулаторната отверка, перфоратора, зегето.Купих си и литиевата акум отверка БОШ.До сега нямам никакви оплаквания, работят без проблеми.Даже СКИЛА /акум. отверка/ я изтървах от покрива/около 3 метра/ и работи без грешка, само се напука ръкохватката.
UNIOR - модератор
СКИЛ - 7360 не е лош избор , ако човек държи машините му да имат екстри като този датчик за натиск, или накратко казано тя е идиото защитена :-D , сега да не вземеш да ми се ободиш.За акумолаторните отверки, аз също ги харесвам, проблема е че са с една баерия но за домашни цели е напълно достатъчно.
Искам да те питам за коя литиева отверка на Бош говориш: "PSR 300LI", "PSR 200 LI" или "IXO", имах честа така да се каже да изпробвам "PSR 300LI" по време на представянето и на един семинар, и останах възхитен, при зареденост на батерията от едва 20%+/- завих винт 6х180 в дървено блокче без предварителен отвор,при 7Nm максимален въртяш момент, като в по твърди материали достига до 25Nm максимален въртяш момент, много е удобна и както се вижда най хубавото е че е с литиева батерия, и за вкъщи е перфектния избор.
UNIOR - модератор
Ето за тази става въпрос

Прикачен файл

psr300li.jpg
PSR 300 LI
psr300li.jpg (16.26 KиБ) Видяна 20602 пъти

Тема "Инструменти "Raider"" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: