Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Още един път благодаря на съфорумеца kr1100, че пролетта ми услужи със засенчваща мрежа, да експериментирам, че не бях ползвал.
Експериментът е успешен в това жежко лято и замислям да направя по-сериозна конструкция.
В тази връзка и въпросът ми за подобна тръбна сглобка:
https://fiting.bg/images/news/pics/1461668433.jpg.
Имам тръби с външен диметър 34мм до 34,2, а подобна сглобка я дават за 33,7мм. Има кръстачки, колена и др фитинги, но все за 33,7мм. В железариите наблизо нямат такива фитинги, та да пробвам с парче тръба. Затова ако някой е ползвал такива фитинги, доколко има луфт, та да могат да се да се ползват за моите тръби?
Благодаря!
Николов Н. - специалист
Това е за тръба 1". Твоите не са водопроводни, не са по стандартите.
kr1100 - майстор
нед авг 24, 2025 7:14 pmSvetoslavoff1 написа:
....В тази връзка и въпросът ми за подобна тръбна сглобка:
https://fiting.bg/images/news/pics/1461668433.jpg.
Имам тръби с външен диметър 34мм до 34,2, а подобна сглобка я дават за 33,7мм.
Ще стане със сцепване на две през средата , но е голяма играчка. Колко е дебелостенна тази сглобка?
Svetoslavoff1 - майстор
Знам ли... :? Както писах, в железариите наблизо нямат да видя наживо. Ама чак да цепя фитинги, не, просто ще мина на друг вариант на свързване.
Ако е в края, не е проблем да снема малко, но ако сглобката се падне в средата на тръбата си е мъка да я "стържа", че са по 3м.
BeTaTesTeR - специалист
Не знам откъде си, но в София, в Метал-М, малко след околовръстното се намира откъм Люлин, имат изложени такива конектори, а имат и по-големи на 48.8мм, те са ти големи ама като ги пристегнеш с болта може да стане. Ако не ти е далеч може да отидеш там да ги видиш.

Метал-М Конектори
nikolson - майстор
По-скоро срязване на тръбата.
ESPACE - майстор
нед авг 24, 2025 9:42 pmnikolson написа:
По-скоро срязване на тръбата.
Защо да я реже? С нов ламелен диск ще я обиколи за секунди в края и ще свали тези 0,2мм повече.

Тема "тръбна сглобка фи 33,7мм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: