Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
elby - специалист
Малко развитие - този патрон е с къс и дълъг ключ. Съответно трябва да се разпробие целият. Първият път съм го разпробил много ниско и счупих бургията е болтчето, което минава през бравата и държи патрона . Не е брониран.Но си трябва нормална машина с по-дебела бургия - 8 или 10. Може и с мъничка в началото.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
И аз се мъча тук с един патрон заварено положение, неработен. Опитах с единствения ключ, който влиза в патрона, но не върти. На метал е, но Янков. Предполагам на 15-20г. Разпробих с ф6 точно под цилиндъра, щифтовете изпаднала, но пак не се върти. Разпробих по-навътре докъдето успях, но нищо. Какви други варианти има? Да разпробия самия цилиндър, където влиза ключа?
kozl - майстор
Нещо от щифтовете/пружинките не е изпаднало и държи цилиндъра да не превърти.
Пробвай с Ф7мм, ако не стане разпробиваш цилиндъра за ключа. Та; с 10-ка поне, защото може да запъне и да строши бургия.
И пази се, че ако запъне бормашината кълчи ръце :wink:
Аз скоро върших същото и като почнах с десятката и патрона превъртя, но не отключи и :x
nautilus33 - майстор
чет фев 19, 2026 11:19 amkozl написа:

Аз скоро върших същото и като почнах с десятката и патрона превъртя, но не отключи и :x
Точно от това ме е страх, че пробивахме така преди време един патрон. После с разни изкривени телчета се мъчихме да превъртим палчето, за да отключи.
nautilus33 - майстор
И така- не стана с бурния ф7, затова опитах с ф10 направо цилиндъра. Успях да го извадя и с една изкривена тел отключих:)

Тема "Разбиване на патрон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: