• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Имаш променливотоков електрожен, а си купил базични електроди НОРД, които са за правотоков такъв. Комшията ти е дал рутилови електроди ВЕЖЕН, които са подходящи за твоя електрожен.

ПП.....Лопата се заварява с базични електроди, иначе нищо не става :-D
idunno - специалист
И с рутилови става.Но иначе си прав за ситуацията:електрожен-електроди.
nv952 - майстор
ОК.Сега кои от всички да избера за да нямам проблеми.http://www.tashev-galving.com/304464-10 ... 0%B4%D0%B8
И едно уточнение за VLADO66,че човека е на 17год. :-D :cool:
nv952 - майстор
gogo7777 написа:
http://www.tashev-galving.com/027+ELD+0 ... и+рутилови
Ще взема и ще споделя резултата.
Илчо Илиев - майстор
idunno, лично приемам казаното от теб като сарказъм с лош привкус,но.....
Аз до колкото знам форума е за любители и самоуки "майстори", аз макар,че в часовете по металознание и обработка не металите уж внимавах,но чак токова не съм запомнил, кое как се казва,но поне мога да си заваря което трябва и не ходя по майстори..
Смятам ,че форума не е място за мерене на достойнства,а място ,където да помогнеш на колега/приятел в нужда...
Относно електродите, и аз подхвърлях доста години едни "Бьолер"-1,5мм...на вид са си баш като другите,само дето няма начин да ги накараш да запалят, директно залепва и до там..
Накрая намерих подходящия майстор, който обясни кое как е и,че с моите електрожени няма начин да ги ползвам ...иначе си купувам от Домашен майстор 2,5 , модел...каквито има и до сега не съм имал проблем, освен ако са мокри...

П/П/ Надявам се да сме помогнали на колегата ...
idunno - специалист
Бьолер са с рутилово- базична обмазка и се палят с драскане ( по - лесно е).Иска се малко практика, но иначе са супер.
Обикновено на кутията е описано как работят електродите- с какъв ток, полярност и в какво положение се заварява с тях.Затова се купуват в кутия, а не насипно.Това да не са копчета, та да се купуват насипно.Но дори и в насипно състояние на електрода има номер, който показва дали е базичен или рутилов или целулозен и т.н..
Заваряването е един от най-сложните занаяти, хайде да не го принизяваме,че е нелепо.
gogo7777 - майстор
Бьолер са с рутилово- базична обмазка и се палят с драскане ( по - лесно е)
Дай му номера на тоя Бьолер. Да не бъркаш нещо. Бьолер имат перфектни целулозни електроди, та да правят рутил-базични електроди, ама де да знам :? .

Иначе в Ихтиман правят такива Марта М, не са никак лоши електроди, но не са за начинаещи, щото начинаещия заварчик гледа да заварява в долно положение, а те не са за това. Хубаво е, че променливотоковите електрожени също ги "горят" и са с едни гърди пред Вежена.
sek.1 - специалист
gogo7777 написа:
Бьолер са с рутилово- базична обмазка и се палят с драскане ( по - лесно е)
Дай му номера на тоя Бьолер. Да не бъркаш нещо. Бьолер имат перфектни целулозни електроди, та да правят рутил-базични електроди, ама де да знам :? .

Иначе в Ихтиман правят такива Марта М, не са никак лоши електроди, но не са за начинаещи, щото начинаещия заварчик гледа да заварява в долно положение, а те не са за това. Хубаво е, че променливотоковите електрожени също ги "горят" и са с едни гърди пред Вежена.
В Ихтиман вече нищо не правят . Есаб изнесе производството в Румъния и сега от там идва марката Вежен . Има още на склад количества произведени тук ама ще свършат .
gogo7777 - майстор
Да знам за Ихтиман, но по инерция писах :-D . Не съм виждал по магазините от Мартата, иначе бих се запасил с някоя кутия.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Какви електроди за заваряне на желязо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: