Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
fore написа:
Ааааааааааа, това за инверторите може да се каже като се отворят двата с различни марки, но с претенции за еднакви параметри..
E то тва голям мерак да ги отваряте....!И кат ги отворите кво :?: Аз например нямам необходимост да ги отварям,щото и да ги отворя нищо няма да разбера.Но изхождайки от идеята ,че електрожена ще се ползва за простотии , като скъсаната халка или рамка за окачване на противотежести ,ми се струва, че едно електроженече от окло 200лв.ще успее да свърши подобни простотии.Ама то всеки си щета на акъла,на някой не му пука че ще стигне от точка А до точка Б с Опел ,друг пък гордо се пъчи в Мерцедес ,макар че не му стигат парички да му смени маслото.Та така ,...разни хора,разни идеали!
iivanov - майстор
Ами не се пъча гордо , щото разликата от 200 да 325 не е кой знае колко голяма . Навремето точно теб бях попитал , какъв цвят машинка да си взема за гореспоменатите цели , като за въпроса ми получих голямо , виртуално свиване на рамене . Така че , драги , нямаш право да слагаш етикети на избора ми .
agj - майстор
iivanov написа:
Ами не се пъча гордо , щото разликата от 200 да 325 не е кой знае колко голяма . Навремето точно теб бях попитал , какъв цвят машинка да си взема за гореспоменатите цели , като за въпроса ми получих голямо , виртуално свиване на рамене . Така че , драги , нямаш право да слагаш етикети на избора ми .
Нямам спомен какво си ме питал на времето.Но ако си ми питал точно това -какъв цвят машинка да си вземеш ,е ясно че няма как по друг начин да се отговори! А пък и навремето нещата бяха доста по различни, бяха едни размисли и страсти :lol: ,да ме пита човек що съм се връзвал да ви уйдисвам на препирните!
Карай си електроженчето и не обръщай внимание на приказките ми !Нали трябва да раздвижим малко темата че скоро не сме си чесали клавиатурите за тез пусти електрожени :partyman: Ся на мен ми е важен избора на Резачев.След като прегледа вътрешностите на електрожените, да видим какъв цвят пък той ще си избере! :lol:
iivanov - майстор
agj написа:
Ся на мен ми е важен избора на Резачев.След като прегледа вътрешностите на електрожените, да видим какъв цвят пък той ще си избере! :lol:
:-D :partyman: :partyman:
Chainsaw - напреднал
agj написа:
мен ми е важен избора на Резачев.
Избора е ясен какъв ще е : Червен РАЙДЪР,200 амперов,за 400 лева,по MOSFET технология,по възможност с платка Kinzo.
Колкото до това,че няма значение,какво има вътре в машината не съм съгласен.Защото...примерно,една реномирана Китайска фирма - ето какво е споделила,каква е разликата между компонентите в нейните машини и в други Китайски електрожени :
Изображение
Има информация за повечето силови елементи,но тук това едва ли някой го "грее" предвид,че нито се споделя,нито се дискусира.Тук се дискусира един прехвален Райдър,както и три фирми предлагащи електрожени,НО КОЯ и ЗАЩО от трите никой не знае - просто няма грам смислени аргументи.Един взел на Панайот машина,защото видиш ли повечето писали..."ми доволен съм,върши ми работа,горят електродите".Естествено,че ще горят - тя и Китайска за 150 лева ще върши същата работа особено за електроди под 3мм.А в нашият случай гаранция не е нужна.Чисто и просто за заваряване на две халки всяка година с по един;два електрода...за какво говорим просто.За тая цена може да се вземе хубава маска,електрожен за 150 лева,а с остатъка от парите - електроди и железа за асмалъка или какво ви дойде на ум...

Единствения ми апел към хората,които ще си купуват машина е да не четат тая тема,защото ще си загубят времето и няма да разберат,аджеба защо тая точно машина.

А да...сега се сетих - само имаше отзив за ARC 200 на Драгозов,че била много издръжлива и собственика и как я взел да работи в друга държава с нея.

Като стана въпрос за Драгозов,Драгозов би ли уточнил какви подобрения визираш спрямо Mini 160 "под капака" ?
koveslav - майстор
Chainsaw написа:
.....Единствения ми апел към хората,които ще си купуват машина е да не четат тая тема,защото ще си загубят времето и няма да разберат,аджеба защо тая точно машина......[/u]
+10! А ако все пак я прочетат,резултата ще е :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
iivanov - майстор
" Скалата на минимум свърши , а дъгата остана стабилна"
Е това не е ли аргумент ? :? Или ти искаш ефтинка машинка , която в същото време да праска всякакви 4ки със 100%ПВ ? В същото време да е преосигурена , за да не се претоварва , като работиш на макс .
А знаеш ли , каква е тази джаджа на снимките и защо трябва да е такава , а не онакава ?
tsenkov - специалист
Искам Москвич ама да вози като Мерцедес на цената на трабанче.
koveslav - майстор
Покажете най-после някоя добре работеща,оборотна работилница с похвалени тук машини,но и със стаж.А колкото до "Мерцедеса" и "Москвича"- цената в темата не е водеща и никога не е била,дори и доста по-скъпи машини намерихме начин да оплюем.Ама яко..Какви величия само.А хората си заваряват и работят с години без дори да подозират,че техниката им не "била добра"....докато не прочетат темата и не започнат вследствие на това да се чудят как въобще са живяли и са си вадили хляба до този момент....как да не се стресира човек?!.. Ама гледам тона се пооправи,та може и да стане полезна тема някой ден.
fore - майстор
agj написа:
fore написа:
Ааааааааааа, това за инверторите може да се каже като се отворят двата с различни марки, но с претенции за еднакви параметри..
E то тва голям мерак да ги отваряте....!И кат ги отворите кво :?: Аз например нямам необходимост да ги отварям,щото и да ги отворя нищо няма да разбера.Но изхождайки от идеята ,че електрожена ще се ползва за простотии , като скъсаната халка или рамка за окачване на противотежести ,ми се струва, че едно електроженече от окло 200лв.ще успее да свърши подобни простотии.Ама то всеки си щета на акъла,на някой не му пука че ще стигне от точка А до точка Б с Опел ,друг пък гордо се пъчи в Мерцедес ,макар че не му стигат парички да му смени маслото.Та така ,...разни хора,разни идеали!
Аз ги отварям с отверка. :roll: А познаването на схемите е друга тема.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: