gogo7777 написа:Пробваш на място и решавашА какво и как трябва да пробва.

Последна промяна от agj на пет фев 15, 2013 11:28 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 написа:Пробваш на място и решавашА какво и как трябва да пробва.
fanti написа:Аз точно това исках да разбера колеги за самата машинка как се даржи и всичко което притежава за да се получи добра заварка .Вкрайна сметка знаете какво са казали МАЙСТОРИТЕ независимо от майсторлъка който правят\ разбирасе технически\ че 70% е инстромента а 30 % уменията .Ако не притежаваш читав инстромент колкото и да си добър нямя кяк да получиш добра изработка\свършена работа \ .Доста трудност ми създаде превода от немски на "копчетата" и за какво служат.... дано не съм объркал нещо но си мисля че горе-долу съм улучил превода на функциите на апарата !
Прикачен файл
dragozow написа:Я ме светни фоновия ток какво прави?Най –напред трябва да кажа че при импулсното заваряване се използват два тока:
Най –напред трябва да кажа че при импулсното заваряване се използват два тока:Тук трябва да се намеси и разясни ,pansim. Изхождайки от снимката на моя апарат. Това са потенциометрите от долу. Дължината на пулса и неговия пик. Кога се отделя повече енергия при правата полярност. Или ефективната такава. Пулса при тоя апарат (с немския интерфейс) е не точен 200 херца
Импулсен – висок
gogo7777 написа:Ами нека да си намеси не само pansim ами и който и друг иска ,стига да може да каже верни и точни неща ! Щото четейки постовете ти gogo7777 все повече се убеждавам че имаш доста пропуски относно заваряването- пишеш глупости и понеже материята е доста специфична се надяваш някой да ти вярва-ми да ти вярва който си иска! Аз спирам дотук със споровете защото просто няма смисъл !Имам доста дълъг опит във ВИГ заваряването и който иска съвет съм готов да отговарям на лично но не и да водя дълги и изморителни спорове както до сега !Най –напред трябва да кажа че при импулсното заваряване се използват два тока:Тук трябва да се намеси и разясни ,pansim. Изхождайки от снимката на моя апарат. Това са потенциометрите от долу. Дължината на пулса и неговия пик. Кога се отделя повече енергия при правата полярност. Или ефективната такава. Пулса при тоя апарат (с немския интерфейс) е не точен 200 херца
Импулсен – висок. Освен ако не е АС.
Що ли си мисля, че половината потенциометри са ботафорни.
gogo7777 написа:Пулса при тоя апарат (с немския интерфейс) е не точен 200 херца. Освен ако не е АС.
Що ли си мисля, че половината потенциометри са ботафорни.
-Що ли си мисля, че това което си написал е пълна глупостАми щото не мислиш или не ти се отдава
Само не можах да разбера колко точен трябва де е пулса тоя апарат (с немския интерфейс)До 300 херца (най-малко 250). С пулс формиран до 200 херца нищо не постигаш освен да ти бръмчи звучно и да си мислиш, че заваряваш с пулсиращ ток.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: