• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
fill - специалист
fill написа:
Потребителят е докладван от съфорумци и вследствие предупредн от модератор.
Господин Новоселски,публично Ви се извинявам ако съм Ви засегнал с нещо.Понякога чувството ми за хумор не среща разбиране...Е,понякога... среща...ама обикновено късно... Не,не съм инженер...за щастие. :lol: /инженерите знаят всичко,а аз само което ми трябва :roll: /...Официално започнах да се занимавам с метали,когато на бай Тошо му се наложи да разбира от предателство.Смея да твърдя,че през ръцете ми са минали толкова тона железа,колкото са Вашите години плюс три нули отзад.Продуктите си ги продавам барабар с отговорността./все пак съм от село, е... не баш,ама почти../Та, достатъчно с моята презентация...
Дай да разгледаме твоето "българско" от Своге...На цвят е ...почти...На чупене...Няма да се счупи на кавадратчета,просто ще се разтегли и ще последва счупване точно когато не го очакваш...
Защо мисля така ли...ами просто е .../няма да влизам в обяснителен режим /
И не,тънката ламарина не е баш да крепи изолацията...тя крепи конструкцията.
Ама нямам твоя комсомолски ентусиазъм да ти обяснявам...защо.
Приключвам участието си в темата.Извинявай още веднъж.
На бай ви fill.четете подписа...той е за вас.Само ми обяснете за чий уй правите километър заварка на половин квадрат ламарина?Има си поговорка по въпроса:"Капка - тон,две - нищо ..."
Hoвoceлckи - майстор
"..." е: "ама то си трябва шев" :idea: Явно не си правил водна риза?

П.П. Нито лозунги, нито картинки виждам в постовете - изключил съм ги що`т не ме кефят Изображение
fill - специалист
Hoвoceлckи написа:
"... Явно не си правил водна риза?
...
За 50 години съм сътворил бая глупости,ама баш водна "риза" не съм...Иначе съм правил съставни сечения,много по сложни от теб...
Можеш да се оплачеш на модератор за сеченията...че си по прост от тях...И по точно на Вектор...
Hoвoceлckи - майстор
fill написа:
За 50 години съм сътворил бая глупости
Изображение Аплодисменти за човека с доблест!
fill - специалист
Благодаря,няма нужда.
fill - специалист
p.v.x написа:
n_a написа:
:-D :lol: :-D :lol: Насмяхме се. Давай снимки, че аз от снимки най-много се уча
Нещо изпускам ли?
Кое му е смешното , че и аз да се посмея?
Ами сега,като в оня виц...чекаме Новоселски да грабне фенеро и да ни покаже как се свети...

ПП-Не всеки,който може да святка с електрожен е заварчик...
ПП -2.Не всеки,който може да заварява може да направи топлообменник.Повечето правят "водни ризи" и "херметически тенджери"...
arxd129 - специалист
Да, има значение последователноста на стиковане и заваряване. Пусни една хубава снимка да видя какво толкова си окепазил за да ти помогна ако успея. Всичко се оправя.....железо е все пак.
Ами... срам-несрам... Ясно е, че съм пишман-заварчик. :? За мое голямо съжаление.
Ето няколко снимки. Сега - като ги гледам - не съм успял с фотоапарата да намеря подходящ ъгъл на снимане, за да покажа притеснителната за мен /самопоявила се от нескопосаното заваряване/ кривина от около 5-6, а може би и 7 милиметра.
Прикачен файл:
555.jpg
Ами ... клапче капака по единия диагонал. Изметнат е.

Какво съм оплескал в процеса на заваряването. Бихте ли споделили в каква последователност следваше да прикапвам и да заварявам шините. Благодаря.
kozl - майстор
А като ляга на единия диагонал, в какво положение завари пантите?
arxd129 - специалист
kozl написа:
А като ляга на единия диагонал, в какво положение завари пантите?
Ами в някакво междинно положение. И временно, надявам се. Ще ги режа.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Капак на водомерна шахта /и лека кола върху него/." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: