• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
smartman - специалист
здравеѝте!
фен съм и се занимавам с ковано желязо.
Ето някои от последните неща, ако някои се интересува- да пита- акъл бол, :) а скоро ще приложа и още снимков материал

Прикачен файл

Photo0415.jpg
Photo0415.jpg (162.24 KиБ) Видяна 10960 пъти
smartman - специалист
:)

Прикачен файл

Photo0416.jpg
Photo0416.jpg (142.77 KиБ) Видяна 10959 пъти
Lans Link - специалист
Здравей колега smartman,
От къде си?Отдавна ли се занимаваш с ковано желязо?Добре се справяш,но с готови елементи и баба може.Аз мразя да работя с готови турски елементи.Ето малко снимки на мои неща.Огледалото е подарък за жена ми.За сега друго такова в БГ-то няма.

Прикачен файл

огледало 1.jpg
огледало 1.jpg (35.26 KиБ) Видяна 10851 пъти

Прикачен файл

огледало  2.jpg
огледало 2.jpg (52.41 KиБ) Видяна 10851 пъти

Прикачен файл

парапет.jpg
парапет.jpg (36.09 KиБ) Видяна 10851 пъти

Прикачен файл

навес.jpg
навес.jpg (42.77 KиБ) Видяна 10851 пъти
tonkata - специалист
Браво Lans Link, това е ковано желязо.
Парапета не знам дали ти си го правил, но е страхотен и арката мого добра, абе направо ми стопли душата(аз мога да го оценя)
чакай ще постна и аз нещо което съм сглобявал ръчна изработка.

пп.забраравих да питам къде работиш(София ли)

Прикачен файл

31_resize.JPG
31_resize.JPG (181.92 KиБ) Видяна 10844 пъти
smartman - специалист
колега, това което съм публикувал тук не е само сгобки на готови турски елементи. и на мен това не ми харесва, да има малки готови щамповани апликации към тях, но сотаналото е ръчна изработка както и огъването на дебелите шини така и всичко онова което е за основа. Може да се каже че е лесно да се направи това което е показал другиа колега- да за това съм съгласен. скоро ще публикувам и още снимки. А твоето огледало е наистина хубаво, въпреки че аз съм привърженик на по- нестандартните и раздвижени форми
Lans Link - специалист
Здравей tonkata ,парапета аз съм го правил - от шина 30/8 голямо блъскане беше.Твоят парапет направо е жисток.Ами в София бачкам.А ти откъде си?Ако си от района може да се видим на по бира.А към smartman - нищо лично,само споделям мнение.Ето и нещо нестандартно от мен.Един полюлей и една дръжка за врата.
Айде със здраве и весели празници :supz:

Прикачен файл

полюлей.jpg
полюлей.jpg (63.5 KиБ) Видяна 10818 пъти

Прикачен файл

дръжка.jpg
дръжка.jpg (42.78 KиБ) Видяна 10818 пъти
Фитилчо - майстор
Браво колеги,
дръжката ме учуди определено,влезнах тук за да се съветвам с вас за направата на един гараж,но ме изумихте
Очаквайте скоро снимки и от мен
Поздрави
Ники
tonkata - специалист
Давай Фитилчо, покажи и някое твое изделие. Аз сега се сетих за едни вратички, които правихме преди 2 месеца и ще кача снимчици. Орнаментите са от плътен квадрат 16. Версачето преди го сглобявахме парченце по парченце, а сега турците го продават готово изрязано на лазер. Става вече за направи си сам. Ще трябва вече някой да направи снимки стъпка по стъпка как се събира една врата или парапет или ограда. И ако скоро правя нещо лесничко и се сетя, ще я свърша тази работа.

Прикачен файл

DSCF3763_resize.JPG
DSCF3763_resize.JPG (221.64 KиБ) Видяна 9811 пъти

Прикачен файл

DSCF3741_resize.JPG
DSCF3741_resize.JPG (225.68 KиБ) Видяна 9811 пъти
  • 1
  • 2

Тема "малка тема за ковано желязо :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: