Ако е добре закалена и после темперирана - според мен няма нужда от нова закалка. След закалка трябва също да се изшлайфа наново част от острието. А ако не си много наясно с термообработките (по въпросът ти предполагам, че не си) - по-добре недей да се занимаваш с това за сега (освен ако не си решил да натрупаш доста знания и опит и да го направиш както трябва).
Ами не съм наясно, но вече изшлайфах две брадви с ламелния диск, едрина 80. Нагорещиха се, но не чак толкова(бях топли, но можех да ги държа в ръка, като след няколко секунди започваше да пари). Не смятам да ги закалявам наново, пък и двете брадви са от едното време, та предполагам са закалявани, а и са от читава стомана.
Също така четох(но не знам доколко е вярно), че за да се наруши закалката на брадвата, трябва да се нагрее до температура от минимум 300 градуса, което с ламелния диск и ъглошлайфа е невъзможно.