• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Allan - специалист
Абе и аз исках канията на Бък да стане така но не стана, но и така върши работа.
TANIK - помощник
Много замря темата. Да я "раздвижим" малко.
Последния нож който направих.

Стомана: 1.2379 /D2/, 60-61 hrc
Дръжка: канвас микарта, корби нитове.
Канията ще е от кайдекс.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна от TANIK на вт ное 10, 2015 5:36 pm, променено общо 1 път.
Славей Иванов - помощник
Първия го ковах по време на изборите от лагер SKF , Стомана ШХ15 ,закалена и отвърната,взеха го топъл още от огнището
Втория "хайдушки нож" го ковах преди 3 години от ресьор на трабант.
Прикачен файл:
IMG_20150830_112422.jpg

Прикачен файл

сн-2.JPG
сн-2.JPG (67.58 KиБ) Видяна 3553 пъти

Прикачен файл

сн-1.JPG
сн-1.JPG (67.26 KиБ) Видяна 3553 пъти
Славей Иванов - помощник
Това го ковах преди 2 години за ловен нож мой от 4Х13
Прикачен файл:
222222.JPG
=D>
Славей Иванов - помощник
Голям и малък "чобански нож" малкия от стомана У8А големия от 65Г. В петък ги свърших!Малкия почнах да го работя?
Прикачен файл:
IMG_20151121_164640-1.JPG
IMG_20151121_164640-1.JPG (64.31 KиБ) Видяна 3198 пъти
stan73 - майстор
Сериозна работа и материали. Адмирации ! :partyman:
Allan - специалист
Фабричната дръжка на Енланчето не ми хареса и си направих друга от микарта.
Изображение

Горното е първи опит на сгъвайка и долу е първата дръжка на фикс (може би и преди да съм я качвал).
Изображение
Изображение
Не съм майстор просто ми е хоби.
m_markovski - специалист
Попаднах случайно на този клип - нож от рибарски куки - https://www.youtube.com/watch?v=iHmyOEMVJuM.
Ако може запознатите да обяснят. Предполагам от коването куките дават някаква шарка на острието.
nautilus33 - майстор
Знам, че темата е за ножове, но да попитам нещо, понеже в интернет гледам разни клипчета и се обърках.
Ще реставритам така да се каже две брадви тип топор. Т.е. ще ги шлайфам да им махна ръждата и ще се опитам да полирам. Но в ютюб гледам как като изшлайфат с ламелния диск и после нагряват в пещ и топят в масло, за да закалят. Защо се прави, при условие, че брадвата вече е била закаляване при нейното производство? След това я слагат във фурна на 200 градуса, предполагам за да отвърне.
Та, необходимо ли е това нещо, или само да шлайфам и да си полирам. без закалки.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

Тема "Самоделни ножове" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: